După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 10 decembrie 2018

Don Feder: Avem nevoie de o renaștere a căsătoriei dacă civilizația noastră vrea să supraviețuiască

Don Feder este director de comunicare al Congresului Mondial al Familiilor, organizație cu sediul în SUA care promovează valorile familiei și libertății religioase. Consultant politic și de comunicare, fost jurnalist, colaborator la publicația Boston Herald.
Trebuie să apărăm căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Mai larg, avem nevoie de o renaștere a căsătoriei dacă civilizația noastră vrea să supraviețuiască.
Să începem cu o sursă neobișnuită. Actrița Raquel Welch a fost unul dintre simbolurile noii libertăți sexuale a anilor 70. Vedeta filmului „Un milion de ani î.H.“ a fost votată drept cea mai „dorită“ femeie a epocii de către cititorii Playboy. Dar, într-un comentariu publicat în 2010 pe CNN.com, Welch a deplâns libertatea sexuală și iresponsabilitatea care a însoțit-o prin ceea ce este cunoscut îndeobște ca „pilula“.
Cu referire la mariaj, Welch s-a confesat: „Mi-e rușine să admit că am fost căsătorită de 4 ori; cu toate astea cred încă în faptul că mariajul este piatra unghiulară a civilizației, o instituție esențială, care stabilizează societatea, oferă sanctuar copiilor și ne salvează de anarhie“. Ea a rezumat într-un mod elocvent cauza căsătoriei în doar 26 de cuvinte.
Și totuși, căsătoria este în declin peste tot. În SUA, 72% dintre adulți erau căsătoriți în 1960. În 2008, cifra scăzuse la 51%. Cu alte cuvinte, fie prin divorț, moartea soțului sau eșecul de a te căsători, cam jumătate din adulții americani sunt celibatari. Dintre cei care se află la vârsta optimă a procreării (18-35 de ani), 65% erau căsătoriți în 1960, comparativ cu doar 26% astăzi.
Oamenii se căsătoresc mai târziu, dacă o mai fac. Mai puține căsătorii și mai târziu egal mai puțini copii. Fuga de căsătorie este cauza primară a dramaticei scăderi a fertilității. Fiecare națiune dezvoltată are azi o fertilitate sub rata de înlocuire – în multe cazuri, mult sub aceasta.

Declinul mariajului, declinul societății

Declinul mariajului a dus la o pierdere a coeziunii sociale. Căsătoria și copiii forțează bărbații să se maturizeze. Căsătoria îi face responsabili și le dă un simț al scopului. Femeilor, căsnicia le dă siguranța să devină mame.
Căsătoria ține în frâu instinctele masculine distructive. Cea mai potentă forță a haosului social este bărbatul neatașat unei familii, aflat la vârsta de 20-30 de ani. Ca o regulă, bărbații căsătoriți nu se înscriu în bande, nu fac trafic de droguri și comit acte de violență sporadic. Muncesc mai mult, sunt mai predispuși a economisi și a contribui la comunitate. Căsătoria ne umanizează.
Știm aceste lucruri aproape instinctiv. Să zicem că mergeți pe o stradă întunecată, noaptea, iar un grup de tineri se apropie de voi. Ați fi ușurați să știți că toți sunt căsătoriți? E ceea ce se numește „o întrebare retorică“…
Oamenii căsătoriți sunt mai sănătoși, mai fericiți, trăiesc mai mult și au mai mult succes profesional decât cei necăsătoriți. Copiii care locuiesc cu ambii părinți biologici căsătoriți învață mai bine, sunt mai puțin predispuși la comportament distructiv – droguri, alcool, infracțiuni, sinucidere și inițierea activității sexuale la vârste timpurii.
Cu toții suntem datori să promovăm căsătoria și familia. Deci, de ce sunt acestea pe lista „speciilor pe cale de dispariție“? Motivele includ divorțul la cerere, coabitarea, slăbirea religiei, cultura egoismului și aceea a promovării relațiilor sexuale în afara căsătoriei.
Căsătoria este la fel de veche ca umanitatea însăși. Înainte de națiuni, de guverne sau chiar de societatea civilă a fost familia, consistând dintr-un bărbat și o femeie și copiii lor. Geneza este cea mai bogată istorie a unei singure familii: Avraam, soția și descendenții acestora.

De ce bărbat și femeie?

Continuarea pe www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.