miercuri, 7 noiembrie 2018

Premierul ateu al Greciei vrea NEUTRALITATE RELIGIOASĂ. Tsipras intenționează să anuleze din Constituția Greciei tot ce se referă la Iisus Hristos

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a anunțat că dorește ca statul elen să se despartă complet de Biserica Ortodoxă Greacă și să adopte o poziție strictă de „neutralitate religioasă", toate referințele la Iisus Hristos urmând a fi desființate de Constituția țării, scrie greekcitytimes.com.

În articolul 3 al Constituției elene se spune că principala religie din Grecia este „Biserica Ortodoxă a lui Hristos și Biserica Greciei recunoaște drept conducător pe Iisus Hristos". 

Acesta este pasajul pe care Tsipras intenționează să-l elimine din Constituția Greciei, prin revizuirea legii fundamentale, Tsipras afirmând la o ședință a partidului său SYRIZA că este convins că biserica va fi de acord cu propunerea sa.
Premierul elen, care este ateu, a mai spus că biserica greacă este suficient de matură și are înțelepciunea de a-și pune relația cu statul pe o bază rațională. El nu a explicat și noile relații care ar putea exista între cele două.

Tsipras a reamintit parlamentarilor Syriza că a venit timpul ca și Constituția Greciei să pună în evidență principiile neutralității religioase care sunt viitorul Greciei moderne. În acest sens, Tsipras vrea ca sistemul electoral proporțional să devină realitate.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.