miercuri, 14 noiembrie 2018

Cătălin Sturza 🔴 Marea Britanie nu oferă azil unei femei creștine pentru simplul motiv că e creștină...

Asia Bibi, femeia creștină din Pakistan pe care 10 milioane de musulmani pakistanezi au declarat că ar fi dispuși oricând să o asasineze, a cerut azil politic în Marea Britanie. Doar că cererea ei a fost respinsă, deoarece asta ar putea să nemulțumească foarte numeroasa comunitate de musulmani pakistanezi din UK – conform HuffingtonPostUk. 

Tajamal Amar, un creștin pakistanez care s-a refugiat în Marea Britanie după ce a supraviețuit în Pakistan unui atentat al unor islamiști care voiau să-l convertească, a fost atacat, de trei ori într-un an, de bărbați musulmani înarmați – în Marea Britanie. 

„Am venit în UK ca să scap de atacuri, și nu mă așteptam să mi se întâmple același lucru aici. Totuși, această țară e mai bună decât Pakistan, unde resentimentele împotriva minorităților sunt mainstream”, a declarat Amar pentru HuffingtonPost UK.


Așadar, Marea Britanie nu oferă azil unei femei creștine, pentru simplul motiv că e creștină. Nu spun că Marea Britanie ar fi (încă) „islamizată”, însă spun și eu, alături de C.S. Lewis: ne facem iluzii dacă credem că Marea Britanie – și poate întreaga noastră lume occidentală – mai e în vreun fel creștină.
Catalin Sturza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.