După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 25 octombrie 2018

Alianța Familiilor din România 🔴 Fiii și fiicele lui Soroș în România (I)

Au mai ramas sapte luni pina la alegerile europarlamentare din mai. Partidele din Romania deja incep sa-si alinieze candidatii, ordinea lor pe listele electorale urmind sa fie facuta publica cu citeva luni inainte de alegeri. PNL deja a anuntat ca are 49 de candidati pe listele lui. Ne intrebam insa citi dintre acesti candidati ori cei care vor ajunge pe listele celorlalte partide sunt ori au fost "fii ori fiice ale Soros"? O alta intrebare relevanta este daca in primavara anului viitor Soros va incerca sa influenteze alegerile europarlamentare din Romania. Pe cele din 2014 a cautat sa le influenteze, iar subiectul acesta il discutam mai jos. Unii din europarlamentarii care in prezent reprezinta Romania in Parlamentul European, de fapt, sunt adeptii lui Soros, printre ei Renate Weber si Monica Macovei. Romanii le-au votat pe cele doua in 2014 si ramine de vazut daca le vor vota din nou in 2019. Le-au votat probabil fara sa stie ca ele au fost si ramin fidele viziunii lui Soros privind societatea civila. Am selectat deci subiectul de astazi pentru a va informa din timp ca in Romania exista un contingent relativ mare de mercenari ai lui Soros care detin functii importante in viata politica atit in interiorul cit si in afara Romaniei. Subiectul fiind vast, il publicam in doua parti, azi si saptamina viitoare.
 
Studiul CRC privind Soros in Romania
 
Comentariul nostru are la baza un studiu vast, publicat in zece (10) articole separate, intre decembrie 2017 si mai 2018, de fundatia americana Capital Research Center. Ele pot fi citite aici: www.capitalresearch.org. In iulie am publicat un articol despre George Soros dar am discuat mai putin implicarea lui in Romania, articolul fiind mai mult profilat pe activitatile internationale ale marelui magnat si om de afaceri new yorkez. [Articol: www.alianta-familiilor.ro/george-soros-apusul-vietii-unui-perdant/] In Romania, Soros a finantat educatia si cariera unor politicieni, miscari sociale si politice si publicatiile unora din organizatiile neguvernamentale din Romania care apar des in mass media romana si sunt activ implicate in fasonarea politicii si democratiei romane, inclusiv in eforturile pentru pierderea refendumului din 6 si 7 octombrie. [Asupra acestui subiect v-am informat in comentariul nostru din 11 octombrie: POST- REFERENDUM: IMINENTA LEGALIZARE A CASATORIILOR HOMOSEXUALE IN ROMANIA – Alianţa Familiilor din România] Ar putea fi, in intregime, obiectivul  lor reconfigurarea Romaniei dupa "chipul si asemanarea lui" Soros? Nu e exclus, Soros incercind acelasi obiectiv si in Ungaria, unde, insa, proiectele i-au fost anihilate de Viktor Orban.
 
Nu dorim sa fim intelesi gresiti. In materialul de astazi si cel care urmeaza vom mentiona o multime de persoane bine cunoscute in spatiul public romanesc si politica romaneasca, dar intentia noastra nu este sa-i denigram. Le mentionam numele pentru ca ele apar in dosarele investigate si publicate de Capital Research Center. Adaugam ca in timp ce unele din aceste persoane au promovat si inca continua sa promoveze viziunea seculara si secularizanta a lui Soros in Romania si la nivel de Uniune Europeana, uni dintre ei au abandonat "vasul lui Soros" si se distanteaza de cel care le-a finantat educatia ori promovat cariera. Informatiile din comentariile noastre sunt desemnate sa informeze publicul si sa echipeze votantii cu informatii pe care noi le socotim utile pentru alegerile europarlamentare din anul viitor.
 
Fundatia americana Capital Research Center (CRC) a obtinut o cantitate imensa de documente privind implicarea lui Soros la nivel international, iar aceste documente contin date inedite si despre Romania. Soros, de fapt, prefera sa-si investeasca banii in proiecte internationale mai mult ca in Statele Unite. In 2017, de exemplu, doar 15% din contributiile lui au vizat proiecte in interiorul Statelor Unite iar restul au fost proiecte internationale. Anul acesta, Soros deja a investit 5 milioane de dolari pentru a influenta alegerile din Statele Unite cit si alte initiative cetatenesti, inclusiv referendumuri, care vor fi votate pe 6 noiembrie. Printre ele e si un referend in statul Maine de crestere a impozitelor la care Soros a contribuit $400.000. [Articol: www.theatlantic.com] Toate proiectele in care Soros e implicat si pe care le finanteaza promoveaza cauzele stangii politice extremiste, radicale si anti-crestine.
 
Prabusirea comunismului si vizita lui Soros in Romania
 
Citi dintre noi ne mai amintim ori stim ca in prima saptamina din ianuarie 1990, adica la mai putin de doua saptamini dupa ce sotii Ceausescu au fost executati, George Soros a facut prima calatorie in Romania? Sotii Ceausescu au fost executati pe 25 decembrie 1989 iar pe 30 decembrie s-a format Grupul pentru Dialog Social pe treptele Hotelului Intercontinental din Bucuresti. Prima intrevedere pe care Soros a avut-o in Romania a fost cu fondatorii Grupului, inclusiv Silviu Brucan. Intr-o emisiune televizata din 2005 dl Robert Turcescu afirma ca Soros a aterizat in Romania cu primul avion care a aterizat in Bucuresti dupa revolutie. Conform articolului CRC Soros ar fi oferit Grupului pentru Dialog Social un milion de dolari "with which to build a favorable NGO network in Romania" ("cu care sa construiasca o retea favorabila de organizatii neguvernamentale in Romania"). Grupul, insa, a refuzat banii pe motiv ca doreste sa-si mentina independenta.
 
Jumatate de an mai tirziu Soros a fondat in Romania Fundatia Soros, o organizatie neguvernamentala cu un buget initial anual de 1,5 milioane de dolari. Pina spre finele anilor 90 Fundatia Soros a fost singura organizatie neguvernamentala din Romania care primea fonduri externe. In urmatorii patru (4) ani Soros a investit in scrierea si publicarea de manuale scolare prin intermediul Ministerului Educatiei. De la an la an sumele investite de el prin Fundatia Soros au crescut, ajungind la 10 milioane de dolari pe an pe la mijlocul deceniului.
 
In 1997 Fundatia Soros si-a schimbat numele, devenind Fundatia pentru o Societate Deschisa (FSD), un nume similar cu al organizatiei mame din Statele Unite, Open Society Foundation. Bugetul anual al Fundatiei a crescut la 12 milioane de dolari. O mare parte din fondurile Fundatiei au fost folosite pentru a selecta si finanta educatia unor tineri romani in universitati occidentale cit si la Universitatea Centrala Europeana de la Budapesta. Singurele conditii impuse de Soros acestor studenti a fost ca la terminarea studiilor sa revina in Romania si sa devina activi in viata sociala si politica a tarii. Unul din acesti studenti, mentionati in comentariile CRC, a fost Mirel Palada care in anii 1997-1998 a facut studii la Kalamazoo College in Michigan, a obtinut un doctorat in sociologie si a devenit secretar de presa al Prim Ministrului Victor Ponta. In timp, dl Palada s-a distantat de "infanteria" lui Soros, pe care a numit-o "lipsita de scrupule" si care se pozitiona impotriva intereselor nationale ale Romaniei.
 
Investitiile lui Soros in Romania cresc
 
Soros a continuant sa creasca sumele alocate pentru scopuri ideologice in Romania, la inceputul Mileniului FSD avind un buget anual de 16 milioane de dolari. Cu 16 milioane de dolari poti face multe. In acelasi an, 2000, FSD s-a divizat in 12 grupuri separate, ele insa functionind sub tutela unei organizatii de tip umbrela numita Soros Open Network - Romania (SON). Articolele publicate de CRC discuta tranzitia treptata a organizatiilor lui Soros de la un activism strict civic la unul politic. In opinia CRC Soros si organizatiile pe care le-a finantat el in Romania au finantat miscarea civica impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. O organizatie similara cu cele ale lui Soros, Charles Stewart Mott Foundation din Michigan a contribuit, afirma CRC, $426.800 la activitatile lansate impotriva proiectului Rosia Montana. Fondurile au fost folosite pentru propaganda, angajarea jurnalistilor si influentarea mass mediei si a publicului impotriva proiectului. In iunie 2006 Soros a anuntat ca este impotriva proiectului Rosia Montana si ca va folosi "toate metodele legale si civice pentru stoparea lui".
 
La nivel politic, Soros a inceput sa sconteze succese in Romania incepind cu alegerile din 2004. In 1990 Sandra Pralong a demisionat din functia de ofiter de presa la publicatia americana Newsweek si a devenit primul Director Executiv al Fundatiei Soros in Romania. A fost consiliera a Presedintelui Constantinescu si astazi e consiliera a Presedintelui Ioahannis. In 1999 a publicat o carte despre Karl Popper, fostul profesor a lui George Soros din Viena anilor 40 care i-a influentat vederile politice ale acestuia.
 
Intre 1990 si 1996 Alin Teodorescu, primul presedinte al Grupului pentru Dialog Social, a fost primul Presedinte al Fundatiei Soros din Romania. Intre 2000 si 2004 a fost Sef de Guvern al Prim Ministrului Adrian Nastase iar in 2004 a intrat in Parlament.
 
Renate Weber a fost liderul Consiliului Director al Fundatiei Soros din Romania intre 1998 si 2007. Incepind din 2004 a fost consiliera Presedintelui Basescu in domeniul legislativ si constitutional si in noiembrie 2007 a intrat in Parlamentul European unde se afla de zece (10) ani.
 
Criza economia inceputa in 2008 l-a constrins pe Soros sa canalizeze 100 de milioane de dolari pentru combaterea "populismului" in Europa de Est, inclusiv Romania, pe care l-a numit, intr-un articol din Financial Times la vremea aceea ca fiind "xenofobic si de extrema dreapta". Asta poate explica de ce dupa 2012 sumele investite anual de Soros in Romania au inceput sa scada.
 
A fost, insa, doar o schimbare in strategie nu obiectiv. Soros a continuat sa canalizeze fonduri in Romania dar printr-o structura noua, numita Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (Fondul pentru Societatea Civila in Europa Centrala si de Est). Aceste fonduri au fost folosite pentru finantarea activitatilor celor 12 organizatii neguvernamentale sorosiste formate mai devreme si prin ele alte organizatii neguvernamentale care aveau ca scop, in opinia cercetatorilor de la CRC, "sa transforme cultura crestin-ortodoxa si conservatoare a Romaniei, promovind valori sociale seculare de stinga" ("... seeking to transform Romania's conservative, Orthodox Christian culture, by promoting socially liberal values")
 
Printre organizatiile care au primit asistenta din partea organizatiilor sorosiste au fost si cele care promoveaza "drepturile minoritatilor sexuale". Acest subiect a fost discutat intr-un articol publicat in anii 90 de publicatia americana Foreign Policy. Conform articolului CRC, Soros a sprijinit financiar si Vice News Romania. In urma investitiilor masive de-a lungul anilor, Soros, afirma cercatatorii de la CRC, a format in Romania "o armata de soldati loiali ai societatii civile" ("Soros could reduce his direct involvement in Romania because he left in his wake a loyal army of grateful, civil society soldiers"). Despre ei vom scrie in comentariul saptaminii viitoare.

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.