vineri, 6 iulie 2018

Sodomiții din Bulgaria au învins: Un tribunal a decis că persoanele de același sex care formează un cuplu au drept de rezidență în această țară

Un tribunal din Sofia a decis în favoarea cererii unui cuplu de același sex, care dorește să locuiască în Bulgaria, au anunțat ieri activiștii pentru drepturile persoanelor gay. Este primul caz de acest fel din Bulgaria, stat care nu recunoaște căsătoria dintre persoanele de același sex.

Cererea a fost depusă spre soluționare în instanță de o femeie, cetățean australian, căreia i s-a interzis să locuiască în Bulgaria, în 2017, împreună cu partenera sa, cetățean francez, după ce cuplul s-a căsătorit în Franța la jumătatea anului 2016, conform organizației LGBT pentru tineret ”Action”. Hotărârea tribunalului din Sofia, dată la 29 iunie, a anulat interdicția emisă de Direcția pentru Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, susținând că, astfel, se "împiedică dreptul partenerului cetățean UE de a se deplasa și de a locui în mod liber pe teritoriul UE". De asemenea, decizia se conformează unei alte hotărâri a Curții Superioare de Justiție din Luxemburg, emisă pe 5 iunie, în care se afirmă că legislația UE privind libera circulație obligă toate statele membre să accepte dreptul de rezidență al soților ne-europeni ai cetățenilor UE, inclusiv al partenerilor de același sex, chiar dacă statul respectiv nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex. 


"Mă bucur nu numai pentru că am eu dreptul să locuiesc în Bulgaria, dar pentru dreptul fiecărui cuplu de același sex de a circula liber în interiorul UE", a declarat partenera australiană, la care organizația ”Action” face referire doar cu prenumele Kristina. Totuși, decizia instanței poate fi atacată, căci Bulgaria nu permite căsătoria între persoane de același sex, iar o instanță administrativă din Sofia a refuzat, în ianuarie anul curent, să recunoască căsătoria a două femei, cetățeni bulgarei, care s-au căsătorit în Marea Britanie la jumătatea lunii noiembrie a anului 2016. Opinia publică din Bulgaria este profund împărțită în legătură cu această chestiune, sentimentele negative fiind alimentate în special de mai multe facțiuni naționaliste care fac parte din guvernul conservator al Primului Ministru Boiko Borisov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.