După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 3 iulie 2018

O nouă victorie importantă, după cea în cauza cofetarului creștin Philips. A refuzat să facă aranjamentul floral la o nuntă de homosexuali și a fost dată-n judecată. Acum Curtea Supremă a SUA îi dă dreptate

Curtea Supremă a Statelor Unite a anunțat că dorește să fie reconsiderat cazul florăresei Barronelle Stutzman, care a refuzat, din convingeri religioase, să realizeze aranjamentul floral pentru "căsătoria" unui cuplu gay, scrie Il Giornale.

În urma deciziei din 4 iunie în favoarea lui Jack Phillips, cofetarul care a refuzat să creeze un tort personalizat pentru căsătoria unor homosexuali, Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite dorește ca acum să fie reconsiderat și cazul lui Barronelle Stutzman.

Bob Ferguson, procurorul general al statului Washington, și cuplul de același sex format din Curt Freed și Robert Ingersoll, au dat în judecată Arlene's Flowers di Richland, florăria deținută de Barronelle Stutzman, o femeie în vârstă de 73 de ani, deoarece în septembrie 2013 aceasta a refuzat să lucreze pentru căsătoria cuplului gay.

Ingersoll era client al florăriei de cel puțin nouă ani, cumpărând numeroase aranjamente florale de aici.  Când Ingersoll a vrut să cumpere aranjamente florale pentru "căsătoria" sa cu o persoană de același sex,  Barronelle Stutzman a refuzat, spunând că nu poate face asta datorită credinței salereligioase bazată pe faptul că nu există decât o singură căsătorie, aceea dintre un bărbat și o femeie.

Spunând că s-a simțit „foarte rănit și tulburat emoțional",  Ingersoll a dat-o în judecată, acuzând-o că ar fi încălcat legea anti-discriminare a statului Washington ( așa numita The Wlad), precum și legea privin protecția consumatorului (Cpa).

Stutzman s-a apărat susținând că cele două acte normative nu se pot aplica atitudinii sale și aranjamentelor florale, care sunt o formă de exprimare artistică, protejată de Primul Amendament. Femeia a spus că dacă ar fi fost de acord cu cererea cuplului gay, i s-ar fi încălcat drepturile sale constituționale la libertatea de exprimare, exercitarea liberă a profesiei și libera asociere.

Cazul a ajuns în fața Curții Supreme de la Washington care a dat dreptate cuplului de homosexuali, Procurorului General și celor de la American Civil Liberties Union, respingând toate argumentele florăresei.

Judecătorii din Washington au ajuns la concluzia, în februarie 2017, că guvernul poate constrânge exprimările artistice și participarea la evenimente cu care anumite persoane nu sunt de acord.

Iată însă că acum Curtea Supremă a Statelor Unite tremite  cauza florăresei vs Washington la Curtea Supremă din Washington, anulând decizia instanței și dispunând ca aceasta să-și reconsidere cazul, în lumina deciziei recente a Curții Supreme Federale,  care a dat dreptate, la începutul lunii trecute, cofetarului din Colorado care, și el,  refuzase să facă un tort de nuntă pentru un cuplu gay.

Atât florăreasa Stutzman, cât și cofetarul Phillips au fost reprezentați de Alliance Defending Freedom, un grup juridic creștin specializat în libertatea religioasă. În ambele cazuri, organizația a susținut că primul amendament împiedică guvernul să-i pe forțeze americani să-și folosească vocația pentru a exprima mesaje explicite, cum ar fi căsătoria între persoane de același sex.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.