Viața pe acest pământ apare din iubire: iubirea dintre un bărbat și o femeie. Atat el, cât și ea, se dăruiesc unul altuia și împreună dăruiesc viață unui copil. Erau doi și iată, din iubire, apare o minune: al treilea.Viața este un miracol dar prespune jertă. O jertfă care începe de la primul scâncet al copilului și continuă, cu aceeași intensitate, pe întreg parcursul vieții. Nu trăim însă într-o lume ideală. Uneori, această jertfă se dovedește mai mare decât credem că putem duce. Și, cu durere, vedem cum mama, iar uneori, dupa naștere, tatăl, trebuie să ducă jertfa de unul singur. Atunci, mai mult decât oricând, apare nevoia de a avea pe cineva alături. Singurătatea este cel mai greu lucru de purtat în această viață. Perioada în care ne aflăm, Postul Paștelui, ne dovedește acest lucru: Hristos Însuși, a fost părăsit de cei apropiați Lui, atragăndu-ne atenția asupra poverii singurătății în clipele grele și importanța susținerii celor de lângă noi.
Împreună ne este mai usor. Mama sau, uneori tatăl, părintele singur, trebuie susținut. Cum putem susține familia monoparentală la început de drum?
În primul rând, cu o vorbă bună, spunandu-i mamei că deciza pe care o ia, de a dărui viață unui copil, este este o decizie a bucuriei!
În al doilea rând, după puterile noastre, acești oameni jertfitori trebuie sprijiniți material în momentele dificile prin care trec. Cum? Prin mici angajamente pe care fiecare dintre noi ni le putem lua în viața de zi cu zi. Ajutorul dat unui om te face parte la viața lui, te face parte la jertfa lui, te face parte la bucuria lui. Noi toți, împreuna, putem deveni părinții copiilor din această țară.
Noi, cei din Coaliția pentru Familie și Platforma civică ÎMPREUNĂ, vrem să-i asigurăm de dragostea noastră pe toți cei care și-au asumat misiunea de a fi părinte. Prin organizațiile componente sprijinim familiile monoparentale sau familiile aflate în dificultate.
Viața se cere însă apărată atât la naștere cît si după ea. Copilul are dreptul să se nască, dar și să fie protejat de orice agresiune. Or, propaganda și reeducarea la care sunt supuși minorii prin evenimente ca cele recente de la București sau Vrancea, aduc atingere tocmai acestui drept fundamental.
Un copil se va transforma într-un adult responsabil dacă are parte de o educație sănătoasă. Școala, are un rol si o însemnătate aparte, întrucat modelează caracterul și viziunea de viață a copiilor. În școală copiii trebuie să fie educați în spiritul valorilor familiei, astfel încât, adulți fiind, să-și asume cu bucurie, împreună, darul vieții pentru un nou copil.
Vrem o Românie cu familii numeroase și fericite? Cum ne educăm copiii astazi? Ei vor fi părinții de mâine! În ce spirit o facem? În spiritul noilor curente ideologice, hedoniste, egocentriste, relativiste și bulversante, îndoctrinându-i cu false teorii, precum identitatea de gen? Sau în spiritul valorilor familiei, a iubirii dintre un bărbat și o femeie, a dăruirii și susținerii reciproce, în spiritul darului unic pe care îl pot face DOAR ÎMPREUNA, acela de a dărui VIAȚĂ UNUI COPIL.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.