După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 11 octombrie 2017

Profesoara Cristina Tunegaru nu vrea ca elevii de gimnaziu să citească Baltagul de Sadoveanu: Vitoria Lipan e prea dedicată familiei. În schimb, propune autoare lesbiene și personaje promovate de activiștii LGBT

Cristina Tunegaru este o profesoară de limba și literatura română făcută cunoscută de Hotnews pentru anunțul său de a refuza să mai predea „autori canonici” precum Eminescu, Slavici sau Sadoveanu. Totodată, domnișoara Tunegaru i-a adresat câteva vorbe grele și primăriței Gabriela Firea, fapt care i-a crescut instant calitatea profesională în ochii unora, scrie ActiveNews.ro.
Nu mai departe de ieri, Cristina Tunegaru s-a arătat „revoltată” pentru că elevilor de gimnaziu li se recomandă să citească romanul Baltagul, de Mihail Sadoveanu. De asemenea, pe aceeași listă se află și Mara, de Ioan Slavici. Motivul? Ambele opere prezintă femei care acceptă să se dedice integral familiei, chiar dacă sunt bătute de soții lor. Ea consideră că astfel de femei reprezintă un model „nociv” pentru societatea de astăzi și nu va recomanda elevilor să le citească, pentru că în opinia ei, femeia puternică este cea care nu se validează „doar prin căsătorie sau maternitate”.
„Aceasta este tipul de dragoste prezentat unor copii de 14 ani care sunt la vârsta învățării comportamentelor sociale și a rolului lor în raport cu ceilalți. Potrivit canonului literar, romanele „Baltagul” și „Mara” nu ar avea în centru doar tema iubirii, ci și imaginea unor femei puternice. Sunt celebrele femei puternice ale literaturii noastre clasice. Dar felul în care ele se dedică total familiei, chiar acceptând să fie lovite de bărbați în virtutea dăruirii totale prin cununie, creează un model cultural nociv pentru societatea de astăzi. Din literatura română clasică lipsesc modelele feminine pozitive, femeile puternice, independente, care să nu fie validate doar prin căsătorie sau maternitate”, a scris ea pe facebook.
Practic, profesoara care predă la școala din comuna Pătrăchioaia din județul Ilfov, își confirmă opțiunile „progresiste” pe care le exprimase anterior. Mai precis, în această vară, Cristina Tunegaru a realizat o propunere de manual pentru clasa a V-a, pe care a publicat-o pe internet.
În manual, Tunegaru le-ar recomanda elevilor să citească opera „Dă mai departe” scrisă de Catherine Ryan Hyde. 
Ryan Hide este autoarea nuvelei „Jumpstart the World”, în care o adolescentă singură și aflată într-o relație proastă cu mama sa care se îndrăgoștește de un transexual,  mai precis de o femeie care se crede bărbat. Evident, cartea a fost hiperbine primită de comunitatea LGBTQ, care a și premiat-o în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.