luni, 22 mai 2017

Miting de susținere pentru Camelia Smicală, doctorița cu copiii răpiți de Finlanda, în marile orașe din România. Victor Roncea, despre abuzurile din acest caz: Nu vorbim de URSS, nu vorbim de imperiul nazist, vorbim de UE. Nu este admisibil așa ceva


Zeci de persoane s-au adunat la Ambasada Finlandei la București, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze. 

O parte dintre protestatari au afișat steaguri ale României, port tradițional românesc și icoane. Dintr-o boxă amenajată în fața misiunii diplomatice au răsunat imnul României, dar și diverse cântece. La un moment dat, din sistemul de sonorizare s-au auzit țipetele unor copii. Respectivul sunet a fost un mesaj către ambasadoarea Finlandei la București, Paivi Pohjanheimo, a afirmat Victor Roncea, reprezentant al Asociației Civic Media. 

„Să audă și modul cum au fost răpiți doi copii minori de la mama lor. Era un strigăt de ajutor disperat", a spus Roncea.

El a spus că protestatarii cer statului român o atitudine „mult mai fermă".

„Vom protesta cu toate mijloacele pe care ni le permite democrația", a spus el. 

Într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews, Victor Roncea, a vorbit despre cazul celor doi copii și despre soluțiile care ar trebui găsite pentru ca aceștia să se întoarcă la mama lor.

„Este începutul unui șir de proteste pe care suntem pregătiți să le facem în toată România și chiar și în străinătate. Astăzi, de Sfinții Constantin și Elena, am ieșit pentru Maria și Mihai, copiii Cameliei Smicală, răpiți de peste un an de autoritățile finlandeze, separați și supuși unor abuzuri psihice. Copiii sunt într-o situație disperată. Ambasada Finlandei în România nu dă dovadă de înțelegere, dimpotrivă, încearcă să boicoteze orice dialog între autoritățile românești, parlamentari ai României și colegii din Finlanda. O delegație a parlamentarilor români se va deplasa în Finlanda pentru a încerca să închege acest dialog la fața locului. 


Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.