luni, 17 aprilie 2017

Evenimentul Zilei.ro: "Primul care a denunțat nedreptatea condamnării lui Iisus a fost un TÎLHAR". Procesul lui Hristos, tălmăcit de judecătoarea Dana Gîrbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a făcut o analiza a celui mai important proces din istoria omenirii și a extras o serie de talcuri cu privire la rolul pe care îl au instanțele judecătorești în societate.

Paralela făcută de Dana Gîrbovan survine într-un moment în care judecata mulțimii este una de care se ține cont, afirmă judecătoarea în postarea pe pagina personală de Facebook. 

"Primul care a denuntat nedreptatea procesului lui Isus a fost un talhar. Pe langa partea religioasa, sarbatoarea crestina a invierii lui Isus scoate in evidenta rolul legii si al judecatii in societate. Conform relatarilor biblice si extra-biblice, Isus a fost condamnat in baza unui proces nedrept, care a incalcat atat normele procesuale iudaice, cat si pe cele romane din timpul respectiv.
Pilat, procurator roman al regiunii, a lasat poporului responsabilitatea sentintei lui Isus. Iar poporul, manipulat de preoti si carturari, a strigat ca doreste sa fie eliberat un vinovat si pedepsit un nevinovat.
"Sa nu te iei dupa cei mai multi, ca sa faci rau; si la judecata sa nu urmezi celor mai multi, ca sa te abati de la dreptate", spune una din regulile date de Dumnezeu lui Moise dupa iesirea din Egipt.
Intelepciunea acelor cuvinte e valabila si azi, caci pericolul judecatilor populare e mereu prezent. E important sa ne amintim ca judecata se face dupa lege si proceduri, nu dupa aplauzele sau strigatele multimilor.
Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.