luni, 17 aprilie 2017

Adevărul.ro: Persecuţia creştinilor în lume - indicele global 2017: Azi, în lume, sunt persecutaţi la modul foarte grav peste 215 milioane de creştini. Le sunt negate drepturile fundamentale, începând cu libertatea profesării unei religii, şi asta, practic, pe toate continentele. Chiar dacă, în teorie, Biserica este tolerată, creştinii cei mai vizibili la nivel public sunt luaţi drept ţintă, bisericile sunt supuse unor restricţii importante şi cultura locală rămâne foarte ostilă prezenţei creştine în domeniile educaţiei şi pe piaţa muncii...


În această zi de mare sărbătoare a creştinătăţii, este de datoria noastră să amintim că, acum, în lume, există oameni care suferă martiriul pentru credinţă, persecutaţi, întemniţaţi şi adesea condamnaţi la moarte pentru că sunt creştini practicanţi.

Ca în fiecare an, organizaţia Open Doors publică Indexul Mondial al Persecuţiei (puteţi accesa aici documentul complet), analiză pertinentă a evoluţiei opresiunii împotriva creştinilor în foarte multe ţări ale lumii. Priveşte condiţiile în care trăiesc creştinii în 50 de ţări acolo unde credinţa lor reprezintă un risc major pentru viaţa lor, a familiilor şi prietenilor lor.

  • „Azi, în lume, sunt persecutaţi la modul foarte grav peste 215 milioane de creştini. Le sunt negate drepturile fundamentale, începând cu libertatea profesării unei religii, şi asta, practic, pe toate continentele".

Din populaţia de 4,83 miliarde de oameni din cele 50 de ţări menţionate în Index, 13% sunt creştini, adică 650 de milioane. Conform datelor prezentate, 1 creştin din 12 care trăieşte acum în lume este supus unui "nivel înalt de persecuţie". Jumătate dintre aceştia trăiesc în Etiopiam Nigeria şi China.

În 21 dintre cele 50 de ţări, nivelul de persecuţie este de 100%, ceea ce înseamnă că creştinii sunt opresaţi, persecutaţi şi vânaţi în cele mai diverse şi eficiente formule

  • „Chiar dacă, în teorie, Biserica este tolerată, creştinii cei mai vizibili la nivel public sunt luaţi drept ţintă, bisericile sunt supuse unor restricţii importante şi cultura locală rămâne foarte ostilă prezenţei creştine în domeniile educaţiei şi pe piaţa muncii" 


Raportul Open Doors

Citeste mai mult: adev.ro/oohots

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.