marți, 24 ianuarie 2017

† Pastorul Beniamin Cocar a plecat în veșnicie!

Am aflat astăzi de la fratele Daniel Branzai că pastorul Beniamin Cocar și-a sfârșit alergarea pe pământ și a trecut la Domnul. 

Fratele Beni Cocar s-a născut în anul 1955 în localitatea Lescovița, județul Caraș-Severin în familia pastorului baptist Cornel Cocar și a păstorit biserici baptiste în Mediaș, Detroit și Atlanta. 

Dumnezeu să binecuvânteze familia îndoliată!


Samy Tuțac


Între anii 1980 – 1986 vocea tânărului păstor Beniamin Cocar răsuna cu putere, din amvonul Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, în ciuda strădaniilor celor în putere de atunci de a-l reduce la tăcere. 

Mesajele sale erau directe și provocatoare, enunțate cu grijă și mult curaj, dovedind, în același timp, o înteligență deosebită în dezvoltarea lor. 

În ultimii trei ani de slujire în Mediaș, și-a propus în programul de Joi seara să expună pe larg mesajul tuturor cărților Bibliei. A fost un proiect ambițios care l-a încheiat cu brio cu puțin timp înainte de plecarea în Statele Unite. 

Atunci a plecat dintre noi, dar ecoul mesajelor lui a rămas. Acum a plecat din lume dar mesajele lui înregistrate, vor continua să-și facă lucrarea. Vocea lui puternică de altădată, s-a stins puțin câte puțin până s-a făcut liniște deplină. Parcă îmi vine și mie „să pun mâna la gură și să tac” pentru că „se duc oamenii de bine.” 

Aștept clipa când să-l aud din nou. Până atunci, Dumnezeu s-o mângâie pe Daniela, pe Remalian și pe noi toți.

În nădejdea revederii,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.