După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:
◉ Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media
joi, 29 decembrie 2016
✡ Alfa Omega TV: Care e viitorul relațiilor SUA-Israel în era Trump, în contextul complex al Orientului Mijlociu? Trump chiar are de gând să mute ambasada SUA la Ierusalim?
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a nominalizat persoana care va urma să fie ambasadorul SUA în Israel. Numirea lui David Friedman dă de înțeles multora că Trump chiar are de gând să mute ambasada SUA la Ierusalim.
Chiar înainte de nominalizare, echipa politică a lui Trump explora posibilitățile de a muta ambasada. În timpul campaniei sale, Trump s-a angajat să mute ambasada SUA din Tel-Aviv, la Ierusalim. Directorul de campanie, Kellyanne Conway, a reiterat angajamentul, spunând că acesta e o prioritate foarte mare pentru Trump.
Unii cred că o posibilă locație pentru ambasada SUA ar fi U.S. Citizens Services Office, aflat într-un cartier din Ierusalim, și e considerat o alegere bună, însă nu e singurul loc posibil. Potrivit unui canal israelian, o altă locație posibilă ar fi zona din apropierea Hotelului Diplomat, actualmente locuință pentru imigranții în vârstă. SUA deține această proprietate, însă nu și hotelul. Un al treilea loc ar fi acest lot abandonat din cartierul Talpiot, deținut de SUA.
Fostul ministru de finanțe Yair Lapid a spus că angajamentul lui Trump de a muta ambasada SUA e o idee excelentă. Potrivit sondajelor de opinie, Lapid e văzut ca un candidat potrivit pentru un viitor post de prim-ministru.
Ca răspuns la o întrebare din partea Știrilor CBN, Lapid i-a scris jurnalistului nostru că toate ambasadele ar trebui să fie în Ierusalim.
Aceasta e capitala noastră. Am așteptat 2 000 de ani ca să ne întoarcem aici și ne dorim ca lumea să recunoască asta, să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului. Astfel, ambasadele ar trebui să fie aici.
El a mai amintit de recenta călătorie a lui Obama în Israel. Cu puțin timp în urmă, la înmormântarea lui Peres, Casa Albă a emis o declarație în care scria că președintele era la Ierusalim, după care au modificat-o, pentru a nu apărea Ierusalimul ca și capitală a Israelului.
Asta s-a întâmplat în Ierusalimul de Vest, nu în cel de Est. Mi se pare absurd. Nicio țară din lume nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Un oficial de la Departamentul de Stat a spus pentru Știrile CBN că, de la fondarea Israelului, administrațiile ambelor partide au menținut o politică solidă de a nu recunoaște suveranitatea niciunui stat asupra Ierusalimului.
Am rămas dedicați acestei politici de durată, dar, în 1995, Congresul a adoptat "Jerusalem Embassy Act", care ordona mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv, la Ierusalim. Până acum, fiecare președinte a evitat mutarea, invocând motive de securitate și semnând un act de scutire. Nu toată lumea ar fi fericită dacă ambasada s-ar muta. Israelul ar fi fericit, însă arabii și palestinienii nu. S-ar putea lăsa cu revolte și cu violențe.
Unii spun că mutarea ar trebui făcută în contextul mai larg al unui tratat de pace israeliano-palestinian. Alții cred că Ierusalimul e capitala eternă, indivizibilă a Israelului. Între timp, mulți zic că, dacă mutarea va avea loc vreodată, Trump e cel ce va reuși s-o facă.
Mutarea ambasadei la Ierusalim ar fi o acțiune îndrăzneață. Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că el crede că președintele ales Donald Trump va susține Israelul. Într-un interviu în cadrul programului de știri "60 minutes", Netanyahu spunea că el va apăra Israelul, indiferent cine va fi la Casa Albă.
Îl cunosc bine pe Donald Trump și cred că susținerea sa privind Israelul e una foarte clară. El ține, fără îndoială, la poporul evreu și la evrei.
Cu Trump la putere, credeți că Israelul va avea mai puține discuții contradictorii cu SUA decât au fost în administrația președintelui Obama ?
Am avut contradicții cu președintele Obama, cea mai cunoscută problemă fiind legată de Iran. N-a fost la nivel personal. Să zicem că am fi avut o relație personală perfectă. Credeți că n-aș mai fi obiectat împotriva acordului nuclear Iranian așa cum am făcut-o ? Acest acord pune în pericol existența Israelului. Bineînțeles că m-aș fi opus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.