După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 22 ianuarie 2016

Adevărul.ro: EXCLUSIV: Norvegia a luat din familii de români de şase ori mai mulţi copii decât Germania, Austria, Elveţia, Finlanda, Suedia şi Danemarca la un loc

Odată cu declanşarea cazului Bodnariu şi acuzaţiile aduse la adresa Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, au fost multe voci care au apărat sistemul norvegian considerat un apărător al interesului superior al copilului. „Adevărul” a solicitat Ministerului Afacerilor Externe o situaţie a copiilor luaţi din familii de români în ţări europene la fel de dezvoltate ca Norvegia.

Mii de oameni din ţară şi diaspora au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva sistemului de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet. Aceste proteste fără precedent au fost declanşate de cazul Bodnariu, familie în cazul căreia Barneverent a dispus o soluţie radicală: scoaterea copiilor din familie, inclusiv a ebebluşului de trei luni, şi plasarea lor în familii surogat. Autorităţile norvegiene nu au făcut comentarii pe marginea acestui caz, dar au precizat că preluarea copiilor din familie se face numai în situaţii grave.

Cazul Bodnaru le-a dat curaj şi altor familii care şi-au făcut publică povestea, acuzând abuzuri ale Barnevernet. Odată cu declanşarea acestui scandal, Ministerul Afacerilor Externe a făcut public faptul că în ultimii cinci ani Ambasada româniei de la Oslo a fost sesizată în 13 cazuri, cu privire la preluarea din familii de români a 26 de copii, 10 dintre minori întorcându-se în familii, iar 16 fiind încă în custodia autorităţilor norvegiene.

„Adevărul” i-a solicitat Ministerului de Afaceri Externe din România o situaţie similară cazurilor din Norvegia în ţări europene la fel de civilizate, în care se pune preţ pe protecţia copilului şi în care este interzis să îţi loveşti copilul. Astfel, ziarul „Adevărul” a soliciat MAE să comunice  numărul cazurilor cu care au fost sesizate în ultimii cinci ani Ambasadele României din Finlanda, Suedia, Danemarca, Austria, Germania şi Elveţia. Potrivit MAE, în toate cele şase ţări au existat în ultimii cinci ani doar două cazuri „Bodanriu”, unul în Suedia (3 copii) şi altul în Danemarca(un copil). Iată situaţia din cele şase ţări, aşa cum a pus-o MAE la dispoziţia „Adevărul”. 

Citeste mai mult: adev.ro/o1cf2r

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.