După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 22 ianuarie 2016

Digi 24.ro: Un nou dosar Barnevernet. Românul care din octombrie 2012 și-a văzut fiica doar de două ori

Cazul Bodnariu, familia care a rămas fără cei cinci copii după ce a fost acuzată de abuz, a făcut ca spaţiul public să devină scena unei dezbateri crescânde despre regulile pe care românii plecaţi în Norvegia trebuie să le respecte odată ce au ales să trăiască în această ţară, despre autonomia părintelui în educarea propriului copil, dar și despre legitimitatea măsurilor de separare a familiilor și despre soliditatea motivelor în baza cărora s-a acţionat astfel. Dar, cazul Bodnariu nu este singular. Pentru a înțelege fenomenul în toată complexitatea sa, Digi24 aduce în prim-plan noi cazuri de familii de români care s-au intersectat, într-o formă sau alta, cu sistemul norvegian de Protecţie a Copilului (Barnevernet). Cazuri care, după cum veţi vedea, pot fi de două tipuri. Unii, asemenea familiei Bodnariu, sunt şi acum separaţi de copiii lor, alţii au reuşit să-şi păstreze familia întreagă fugind din Norvegia.

Cazul pe care Digi 24 îl prezintă astăzi diferă de celelalte din multe puncte de vedere. Este, în primul rând, drama unui copil care timp de 11 ani a fost ba în custodia mamei, ba a tatălui, ba în grija unei familii surogat, ca urmare a unei succesiuni de decizii aparent controversate și puțin justificate. Tatăl, de naționalitate română, și-a dorit atât de mult să o crească încât a „furat-o” și a adus-o în România, chiar dacă acest gest avea să-l coste patru luni de libertate. Mama, de naționalitate norvegiană, a abandonat-o temporar, după care a încercat să fugă cu ea când inspectorii Barnevernet au venit să ia copila. La capătul tuturor acestor înșiruiri de evenimente dramatice și răsturnări de situație, lucrurile arată astfel: tatăl își vede fiica mai rar de o dată pe an, pentru foarte puțin timp și sub supraveghere strictă și trebuie să se abțină de la a o ține în brațe sau a face prea multe poze. Fata, în vârstă acum de aproape 15 ani, consideră „nenatural” să-și vadă tatăl fără supravegherea Barnevernet și este „nesigură” în privința frecvenței întâlnirilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.