După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 2 noiembrie 2015

Stiripesurse.ro: Biserica Penticostală sare în ajutorul victimelor din clubul Colectiv

Reprezentanţii Bisericii Creştine Penticostale din România se implică în ajutorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv. 

Potrivit unui comunicat al Comunităţii Bisericilor Penticostale din București, "chemarea Bisericii este aceea de a împlini poruncile lui Dumnezeu care într-o asemenea situație ne învață: Romani 12:15 '…plângeţi cu cei ce plâng.' și Galateni 6:2 'Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos.'
Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Epistola unui păstor

Tuturor celor pe care i-am trădat, smintit, dezamăgit: le cer iertare. Mă lepăd abia acum, la sfârşitul vieţii, de vechile legături cu îngerii căzuţi ai Securităţii. Semnînd un angajament în tinereţe am devenit toată viaţa un gardian al Partidului ateu, spionînd vieţile celor iubitori de libertate. Înţeleg doar astăzi că, prin turnătorie, am păcătuit împotriva aproapelui. Frica instalată de tancurile sovietice m-au făcut să uit glasul Celui care a spus: „Nu te teme” (Luca 5, 11). 
Ca toţi oamenii aflaţi „supt vremi”, am crezut şi eu în veşnicia comunismului. Nu i-am demascat minciuna în miezul său putred şi bolnav. Nu i-am condamnat erezia şi nici inumana plăsmuire a „omului nou.” Ca ales al Domnului, n-am ştiut să predic prin vorbe şi fapte speranţa şi curajul. În felul acesta, am semănat îndoiala faţă de credinţă.
Deşi creştini venerabili făcuseră temniţă grea pentru împotrivirea faţă de bolşevism – din Banat până în Ucraina şi din landul Branderburgic până în Vorkuta sau Kamciatka – tinereţele mele s-au obişnuit cu trista duplicitate a vieţii de preot al Bisericii şi colaborator al organelor de Stat.

✉ Scrisoare misionară: Zsolt Nagy, Peru

 „Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.”
                           (2 Petru 3:9)

 
   Iubiții mei frați și prieteni,
    Prin harul lui Dumnezeu am din nou ocazia să vă scriu. Mai întâi aș vrea să profit de ocazie și să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine în rugăciune în timp ce eu am fost bolnav. Mulțumesc din suflet că v-ați găsit timp să vă rugați pentru mine. Apreciez foarte mult și sunt recunoscător din tot sufletul. În această perioadă, Domnul mi-a dat harul să văd mai bine purtarea Sa de grijă prin faptul că niște oameni pe care nici nu-i cunoșteam îmi scriau pentru a-mi spune că se roagă pentru mine și ca să mă încurajeze. A fost o binecuvântare pentru mine să văd cum se împlinește Cuvântul Domnului din Matei 19:29, unde Domnul Isus spune că oricine a lăsat casa, mama, tatăl, frații… pentru Numele Lui va primi însutit și va moșteni viața veșnică. În schimbul familiei mele, pe care am lăsat-o acasă, am primit aici o familie, am primit frați care se roagă cu mine, am primit casă, biserică și așa mai departe. Domnul mi-a purtat de grijă până în momentul de față și sunt foarte recunoscător pentru acesta.

          Data trecută când v-am scris încă eram bolnav de febră tifoidă. De atunci a trecut mai mult de o săptămână. Lunea trecută am terminat tratamentele pentru febra tifoidă și trebuia să aștept o săptămână să-mi fac din nou analizele, să văd dacă a trecut sau trebuie să continui tratamentul. Slavă Domnului, durerile au trecut și mă simt bine. Analizele arată că ascum sunt sănătos. Mulțumesc Domnului că ne-a ascultat rugăciunile și m-a vindecat. A Lui să fie slava și gloria în veci!

La Ordinea Zilei: Colectiv în Adanc



Interviu cu pastorul
Ionel Tutac 
si cu ing.
Laurentiu Stoian
fost inspector la ISU si actualmente
 evaluator autorizat de riscuri de incendiu 
pe tema tragediei de la clubul Colectiv
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

† COMUNICAT al Comunității Penticostale București cu privire la evenimentul din clubul Colectiv

Comunitatea Bisericilor Penticostale din București a luat cunoștință cu durere de evenimentul dramatic petrecut în seara de vineri, 30 octombrie 2015, la Clubul Colectiv, când 30 de tineri și-au pierdut viața iar alti, 137 sunt în stare gravă sau critică.

Chemarea Bisericii este aceea de a împlini poruncile lui Dumnezeu care într-o asemenea situație ne învață: Romani 12:15 "…plângeţi cu cei ce plâng. " și Galateni 6:2 "Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos.’’. De aceea, chemăm credincioșii din bisericile penticostale la rugăciune și post pentru ca îndurarea lui Dumnezeu să se reverse peste cei în suferință, prin vindecare și tărie sufletească, în aceste momente de încercare.

Pastor Emanuel Dobrin – București Colectiv: Muzică rock - esență și efecte

Specificații despre rock

Privind la evoluția sau involuția culturii muzicale, începând cu a doua parte a secolului XX avem de-a face cu o schimbare majoră în muzică prin apariția rock-ului iar mai apoi prin evidnțierea diverselor genuri sau subgenuri ale muzicii rock, rock psihedelic, progresiv, hard rock cu subdiviziuni cunoscute ca heavy metal, power metal, speed metal, death metal, thrash metal, black metal și altele. Se pare că trupa GTG aborda stilul metalcore[1], un subgen al muzicii heavy metal. Mare parte din aceste curente muzicale fac parte din societatea noastră, ajungând să fie considerate ca diverse culturi muzicale, mergând atât de departe încât au înlocuit alte repere avute până în prezent. Despre această schimbare, muzicologul Gary Allen spune: “Pentru mulţi tineri, muzica a luat locul credinţelor religioase tradiţionale ca şi sursă a celor mai absolute convingeri ale lor; ei pot cita texte si originea cântecelor la fel cum în trecut se cita din Biblie.”[2]

Chestiuni particulare, specifice rock-ului și mai ales acestor subdiviziuni

Coregrafia: Foc, oase, cruci întoarse, morminte, săbii, cranii, sânge, simboluri, mișcări scenice, culori predominante negru și roșu, îmbrăcăminte imprimată cu mesaje de genul pro pain, against, megadeath, sex, hell, băutura alcoolică, droguri, machiaje, măști, transă, erotism, combinații de lumini și sunete, vrăji, întuneric, pentagrame și o întreagă imagistică satanică.
Vocile și sunetele: Grohăituri, sunete acute sau foarte joase, mantre (cum se numea și actualul album al trupei GTG Mantrele războiului), acorduri de chitară cu un puternic accent provocator, frecvențe de peste 120 dB, etc.
Piese și versuri: Incitări la ură, la moarte, la revoltă, la război, înjurături, apelări ale duhurilor necurate ale diavolului, afronturi aduse divinității, denigrarea ordinii, incitări la acte sexuale, etc.
Nume ale formațiilor de gen: Sepultura (mormânt), Black Sabath (Sâmbăta neagră), Kain (omagiu adus lui Cain), Morbid, Hell, Monster, Night, Devil, Satan, Death, AC&DC[3], KISS[4], 666, etc.
Numele de scenă al artiștilor genului merg pe aceași direcție ca și numele formațiilor.

Există o legătură puternică între muzica rock metal și lumea invizibilă a spiritelor malefice

                Chiar dacă societatea nu reușește să vadă această conexiune, ea există. De exemplu Erik Danielson, lider al trupei Watain, care a concertat și în București în acelaș club, recunoaște într-un interviu disponibil pe net, că lucrurile și chestiunile diabolice îl inspiră mult în muzica pe care o face. Din această cauză, în piesele de gen, apar toate acele obscenități, interpelări ale răului, injurii, blasfemii și apostrofări adresate lui Hristos. În Ep către Efeseni cap 2 se spune că lumea este sub puterea domnului răutății și a duhurilor răutății din văzduh, împotriva cărora avem de luptat.
O altă legătură strânsă între muzica rock și satanism, e dată de faptul că mulți rokeri sunt adepți și practicanți ai satanismului. Pe site-ul următor puteți vedea o mică parte din declarațiile pro Satan ale acestor artiști ai genului www.insiderockmusic.com
Sunt mult mai multe conexiuni și puncte de legătură, de suprapunere între rock și satanism, așa că ar trebui să se știe că această forță demonică poate afecta structura unei societăți prin implanturile pe care le face în diverse ramuri ale ei, în cazul de față în muzica, dar poate afecta și existența personală a unui om.

Cum este afectat un consumator de rock metal

ActiveNews: Românii au lansat petiţii online împotriva sărbătoririi Halloween - "macabra sărbătoare occidentală care este o veritabilă invocare a demonilor"

După tragedia din clubul Colectiv, au fost lansate mai multe petiţii online prin care se cere interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România, potrivit Mediafax.
"Mulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor şi făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizaţi în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştri, criminali sângeroşi care împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii cu tot felul de farse şi glume macabre şi nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne şi alte simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Cam aşa arată Halloween-ul, o 'sărbătoare' pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante", se spune într-o astfel de petiţie publicată sâmbătă, pe site-ul petitieonline.com.
Subiecte similare au şi petiţiile online "Stop Halloween", "Opriţi sărbătoarea Halloweenului în şcoli!", "Halloween Fără Mine!", "Interzicerea 'sărbătorii' Halloween", toate fiind lansate după tragedia din clubul Colectiv.
Mai multe pe www.activenews.ro

Conferința pentru femei "Lutul în mâna Olarului" la Biserica Isus Salvatorul Chișinău


Scumpe surori, veniți să ne ațintim împreună privirile la MARELE OLAR! Dumnezeu este expertul perfect în a transforma cea mai neînsemnată şi nefolositoare bucată de argilă, cu cele mai multe impurităţi, în vas de cinste, doar atunci când lutul se lasă prelucrat de El. 

Data: 6-7 noiembrie 2015; (6 noiembrie: 10:00-19:00; 7 noiembrie: 9:00-15:00)

Locația: Biserica „Isus Salvatorul”

Invitați: Camelia Căpușan – România; Lana Packer – SUA; Elisaveta Kapsreiter – Germania; Ana Doroșenco – Ucraina; Daniel Leș - marele artist ceramist.

Stiripesurse.ro: Aurelian Pavelescu: "Cine sunt tinerii aceştia, cine sunt părinţii lor, încotro se îndreaptă, ce vor? Anarhie."

”Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi.
................................................

Ceea ce nu se stie, este faptul ca in Bucuresti sunt sute de astfel de cluburi, in care regasim, in fiecare saptamana, sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism, in mare majoritate in exces, consum de alcool, nicotina, chiar droguri, in ritmuri dementiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. Intr-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru ca nu se poate vorbi nici macar la ureche. Totul este dominat de febra violentei, exchibitionismului si sexului. Cine sunt tinerii acestia, cine sunt parintii lor, incotro se indreapta, ce vor? Anarhie. Va asigur ca pe niciunul dintre acestia nu-i veti gasi in biblioteci si nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevarata promiscuitate in care tinerimea romana (o parte) s-a afundat."

Mai multe pe www.stiripesurse.ro

  • N.R.: Celor care rezistati, va recomandam sa vizionati mai jos o piesa a unui concert organizat anul trecut in acelasi Club Colectiv din Bucuresti: 

† Comunicat AFR: Români din Houston, votați NO!

PENTRU ROMANII DIN HOUSTON – VOTE NO ON PROPOSITION NUMBER ONE!

Trebuia sa facem anuntul acesta joi, dar ne-a scapat din vedere. Marti, noiembrie 3, 2015 cetatanii orasului Houston, Texas merg la vot sa aleaga un nou primar si sa voteze citeva ordonante municipale. Una dintre ele e extrem de importanta si are de a face cu drepturile homosexualilor si ale transsexualilor. Prin extensie are de a face si cu drepturile crestinilor si moralitatea publica. Ordonanta cu pricina e intitutala Proposition Number One. RUGAM PE MIILE DE ROMANI DIN HOUSTON SA SE PREZINTE LA VOT SI SA VOTEZE NO!

Votul care are loc in doar doua zile e extrem de important. Pentru ca Proposition Number One sa fie supusa la vot, crestinii din Houston au luptat cu perseverenta in tribunalele locale, federale si in Tribunalul Suprem al Statului Texas. Ce se va intimpla in Houston marti va avea consecinte, spre bine ori spre rau, privind valorile, atit in Houston cit si in restul Americii. Batalia pentru drepturile homosexualilor si impotriva crestinilor e cea mai acerba din anul acesta dupa legalizarea casatoriilor homosexuale de catre Tribunalul Suprem SUA pe 26 iunie.

Houston e al patrulea oras ca marime din Statele Unite. In el locuiesc citeva mii de romani, majoritatea imigrati de pe vremea comunismului, iar altii dupa decembrie 1989. Multi dintre ei primesc cu regularitate buletinele AFR de marti si joi. Uneori ne scriu si le multumim. Acum 4 ani a fost aleasa ca primar al Houstonului o femeie lesbiana, dna Anise Parker. A fost aleasa pentru ca majoritatea crestinilor nu s-au prezentat la vot. In noiembrie 2013 a fost realeasa, cu o margine mult mai mica, pentru ca de data asta crestinii au mers la vot.

Cristian Florea & Shema Quartet la Biserica Baptistă Germană Timișoara