După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 12 mai 2015

HotNews: Ministerul Educației: "Sunt în pregătire parteneriate cu Biserica Creștină după Evanghelie, Biserica Adventistă, Biserica Baptistă și Cultul Evanghelic (Biserica Luterană)"

Ministerul Educatiei, Biserica Catolica din Romania si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat un protocol cu privire la predarea religiei in scoala. Documentul este similar celui semnat cu Biserica Ortodoxa Romana, anul trecut. Si aici, pentru a te angaja profesor de Religie ai nevoie de “avizul scris al episcopului diecezan”, iar refuzul acordarii avizului necesita doar “o motivare temeinica”. O alta prevedere mentinuta din acordul cu BOR si care a generat numeroase critici anul trecut este urmatoarea: reprezentantii Bisericii Catolice pot sa mearga, ca invitati, in inspectie scolara la religie.
  • La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Educatiei ne-a transmis documentul si a precizat ca "mai sunt in pregatire inca patru astfel de parteneriate, respectiv cu Biserica Crestina dupa Evanghelie, Biserica Adventista, Biserica Baptista si Cultul Evanghelic (Biserica Luterana)" 
Continuarea pe www.hotnews.ro

Timotei Rusu - Un candidat reprezentativ pentru Secretar General Adjunct al Uniunii Baptiste din România


✡ De la evreu la creștin


Orice evreu care se incumeta sa citeasca Noul Testament, este intr-un real pericol, sa devina crestin si sa fie mantuit.
Posted by Sorinel Nitu on 10 Mai 2015

☉ Conferința "Liber să fii..." la Brașov


Pastor Remus Runcan la Biserica Baptistă Ciacova, județul Timiș


Pastor Brian Weeks la Biserica Renașterea Brașov


Pastor Cristian Ionescu - De ce nu sunt de acord cu Andy Stanley

Andy Stanley este unul dintre cei mai dotați vorbitori evanghelici. Cursiv și coerent, el reprezintă cu exactitate tipul pastorului modern care a lepădat tradiționalul, înlocuindu-l cu un port aparent simplu dar nu și ieftin. Bine, de câțiva ani buni, acesta este noul tradițional, pentru că orice tradiție a fost cândva proaspăta înlocuitoare a celei precedente. 
Nu împotriva acestor „franjuri” mă frământ să scriu această postare. Dacă nu erau aceste noi declarații, lângă altele mai timide de mai demult, nu aveam nimic de împărțit cu dumnealui.
De curând, în contextul dezbaterii cu privire la căsătoria homosexualilor, dar adresând specific situații recente ale unor companii care au refuzat servicii culinare sau decorative pentru astfel de ceremonii, Andy Stanley a afirmat că orice creștin ar trebui să pregătească bucuros și cu dragoste un tort pentru nunțile sodomiților. Sau să le împodobească floral. A oferi servicii homosexualilor trece drept o datorie de onoare a creștinilor, potrivit lui Stanley Jr. Chiar dacă nu le-ar oferi serviciile, dar măcar să nu-L invoce pe Isus. Deci așa zice el.
Continuarea AICI

Minorităţile religioase din India în pericol!

Guvernul indian ar trebui să deschidă ochii la violenţa împotriva minorităţilor religioase

    „Guvernului federal din India şi statele indiene ar trebui să fie conştienţi de faptul că drepturile minorităţilor sunt încălcate şi că grupurile Sangh Parivar acţionează în voie, în multe situaţii”, a declarat Ram Puniyani, preşedintele Centrului pentru Studiul Societăţii şi Secularismului în Mumbai, într-un interviu acordat pentru AsiaNews. Tema acestui interviu a fost Raportul privind libertatea religioasă (lansat în data de 1 mai 2015 de către Comisia SUA, privind libertatea religioasă internaţională).

       Potrivit raportului, alegerile generale de anul trecut şi victoria prim-ministrului Narendra Modi au condus la atacuri ale extremiştilor hinduşi împotriva minorităţilor religioase.

        Această critică s-a concentrat pe activităţi care au fost în favoarea „reconversiei” creştinilor şi musulmanilor la hinduism. Această practică este în strânsă legătură cu ideologia hindu-radicală, prin care „fiecare indian trebuie să fie hindus”. New Delhi a respins însă raportul Comisiei USA, acuzând Washingtonul că nu înţelege India.

       „Ştim că nici o altă ţară nu are dreptul de a influenţa problemele noastre interne, dar nu putem ignora percepţiile globale despre ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Ram Puniyani, un profesor de inginerie biomecanică din Mumbai şi totodată membru al diverselor iniţiative democratice.

„Raportul comisiei SUA nu are forţă juridică pentru guvernul Indiei, dar aceasta influenţează percepţiile despre India şi, prin urmare, va afecta politicile lor faţă de noi”, a declarat el pentru AsiaNews.

Activiştii sociali consideră că „trebuie să se facă distincţia între legalitate şi moralitate” şi că este nevoie  să fie analizată violenţa în creştere împotriva minorităţilor.

      „Ceea ce Comisia americană spune… este exact ceea ce activiştii pentru drepturile omului au spus tot timpul aici, în India. Ceea ce avem nevoie este o anchetă corectă şi pedeapsirea celor vinovaţi. Sentimentul de insecuritate în rândul minorităţilor trebuie să fie depăşit prin protecţie şi securitate adecvată împotriva forţelor hinduse radicale.”

Prezentarea candidaților la funcția de Președinte al Uniunii Baptiste din România

VIOREL IUGA 

Om obişnuit, chemare specială!

Sunt un om obişnuit, am 53 de ani, sunt căsătorit din 1989 cu Didina Eugenia şi suntem binecuvântaţi cu doi copii credincioşi: Cristian şi Teodora Harina. Îmi place să fiu cunoscut ca un copil al Domnului, iertat prin har, şi un slujitor dependent de har, care doreşte din inimă să împlinească voia Stăpânului. Ca om, nu am nimic excepţional. Nu am fost niciodată foarte deştept şi nici nu mă pot lăuda cu daruri deosebite. Prin bunătatea Domnului, am primit o chemare specială şi vreau să mi-o împlinesc cu credincioşie şi competenţă. Ca mulţi alţi privilegiaţi, m-am născut într-o familie de credincioşi baptişti autentici şi am crescut într-o biserică mică, dar sănătoasă. Mi-am dăruit inima şi viaţa lui Dumnezeu la 14 ani şi m-am botezat la 17 ani. De atunci, în limita posibilităţilor, cu urcuşuri şi coborâşuri, am încercat să Îl slujesc pe Domnul şi să îi slujesc pe fraţi cât mai bine. Răspunzând pozitiv chemării Domnului, am urmat cursurile Seminarului Teologic din Bucureşti pe care l-am absolvit în 1988. După 1990, mi-am continuat studiile teologice în ţară şi în străinătate, obţinând în 1996 doctoratul în teologie la R.T.S. Orlando, Florida. Din februarie 1987, slujesc în „Biserica Creştină Baptistă Speranţa” din Arad, iar prin deciziile fraţilor am slujit şi în anumite compartimente ale Comunităţii Creştine Baptiste Arad şi ale Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste. Dumnezeu a decis să mă folosească şi în domeniul mesajului scris. Cu ajutorul şi călăuzirea Lui, am reuşit să public peste 90 de cărţi şi broşuri pe tema familiei, tineretului, bisericii etc. În ultimii 18 ani, am investit mult în educarea familiştilor în Cuvânt şi în pregătirea tinerilor pentru viaţa de familie. În sensul acesta, am organizat conferinţe, am predicat în biserici, am conferenţiat în şcoli şi în universităţi din ţară şi din străinătate, am înregistrat materiale audio, video, am participat la diferite emisiuni TV etc. Lista realizărilor este destul de mare, dar reafirm că fiecare lucru bun pe care l-am făcut a fost rezultatul îndurării lui Dumnezeu.
Citeste mai mult: www.revistacrestinulazi.ro

DANIEL MARIȘ

Pastorul Daniel Marius Mariș s-a născut la data de 30 noiembrie 1967, în orașul Curtici, județul Arad, într-o familie de credincioși baptiști. În anul 1984 l-a mărturisit public pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor personal și în luna iunie a aceluiași an, a fost botezat în Biserica Baptistă din Curtici de pastorul Traian Grec. După doi ani de studenție petrecuți la Politehnica din Timișoara, simțind chemarea Domnului în lucrarea pentru Împărăția sa, în anul 1989 renunță la facultate și dă examen de admitere la Seminarul Teologic Baptist din București, unde este admis. După absolvire, în 1993, este ales ca pastor al Bisericii Creștine Baptiste Golgota, alături de pastorii Liviu Țiplea și Ioachim Țunea, fiind mai apoi ordinat în slujba de pastor, la data de 19 septembrie 1993. Concomitent cu activitatea din biserică, își începe și cariera universitară. Între anii 1996-1999 urmează cursuri postuniversitare în cadrul programului de Master în Teologie la Regent’s Park College din Universitatea Oxford, obținând titlul de Master în Teologie în anul 2000. În anul 2007 îsi ia doctoratul în teologie la Universitatea din București. În toată această perioadă este cadru didactic la Institutul Teologic Baptist din București și la Facultatea de Teologie Baptistă din cadrul Universității București, ca preparator, apoi ca asistent, lector și conferențiar universitar. Între anii 2004-2011 a ocupat funcția de secretar știintific la Facultatea de Teologie Baptistă din cadrul Universității din București. În ianuarie 2012 este confirmat în funcția de rector al Institutului Teologic Baptist din București, în urma alegerilor din cadrul Institutului.
Citeste mai mult: www.revistacrestinulazi.ro


IONEL TUȚAC

Am văzut lumina zilei în data de 20 septembrie 1967 în localitatea Coșteiul de Sus, județul Timiș, în familia păstorului Laurențiu Tuțac. De la tatăl meu, care a slujit 17 biserici în timpul regimului comunist, am învățat respectul față de Sfânta Scriptură, iar de la mama mea, Magdalena, am învățat dragostea față de Casa Domnului. 

După absolvirea Institutului Teologic Baptist din București, în anul 1993, am fost ales păstor al Bisericii Creștine Baptiste „Harul” din Lugoj, fiind ordinat în data de 26 septembrie 1993. De atunci slujesc cu mult drag și bucurie această Biserică, alături de fratele David Nicola. După terminarea studiilor teologice am mai urmat cursurile de Jurnalistică-Sociologie ale Institutului Tibiscus din Timișoara, un curs post-universitar de management în cadrul Institutului Politehnic din Timișoara și cursuri de masterat și doctorat la Covington Theological Seminary. Sunt căsătorit din anul 1991 cu Maria și Dumnezeu ne-a binecuvântat cu doi copii: Miriam (1994), în prezent studentă, și Bogdan (1996), elev în clasa a XII-a. Ambii copii sunt botezați din anul 2010 și sunt implicați în lucrarea Domnului ca învățători de copii la Școala Duminicală. 

Slujirea ca păstor 

Alături de fratele David Nicola, dar și în echipă cu frații Teodor Turcu, Gigel Olariu și Teofil Ciortuz, am slujit Biserica „Harul”, dar și bisericile din jurul municipiului Lugoj. În acești 22 de ani de slujire am ținut peste 3000 de predici, am botezat sute de oameni și am plantat și construit mai multe biserici. Biserica din Lugoj  avea 631 de membri în 1993, iar  astăzi  numără 1130. Este o Biserică misionară ce s-a implicat în deschiderea de noi comunități creștine în: Paniova, Ghizela, Secaș, Hezeriș, Boldur, Lugojel, Teș, Darova, Ohaba Forgaci, Măguri, Honorici. Suntem implicați în lucrarea misionară din județul Mehedinți, în localitățile Nicolae Bălcescu și Bucura, dar și în Serbia în Vladimirovăț și Satu Nou. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul unor parteneri din SUA și Germania am construit, pe ruinele unei școli evreiești, o școală creștină. Astăzi Școala „Harul” are aproape 300 de elevi, peste 70% dintre ei provenind din familii ortodoxe, catolice sau chiar musulmane.
Citeste mai mult: www.revistacrestinulazi.ro

Emil Bartoș la Biserica Biruința Sibiu