După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 12 mai 2015

Minorităţile religioase din India în pericol!

Guvernul indian ar trebui să deschidă ochii la violenţa împotriva minorităţilor religioase

    „Guvernului federal din India şi statele indiene ar trebui să fie conştienţi de faptul că drepturile minorităţilor sunt încălcate şi că grupurile Sangh Parivar acţionează în voie, în multe situaţii”, a declarat Ram Puniyani, preşedintele Centrului pentru Studiul Societăţii şi Secularismului în Mumbai, într-un interviu acordat pentru AsiaNews. Tema acestui interviu a fost Raportul privind libertatea religioasă (lansat în data de 1 mai 2015 de către Comisia SUA, privind libertatea religioasă internaţională).

       Potrivit raportului, alegerile generale de anul trecut şi victoria prim-ministrului Narendra Modi au condus la atacuri ale extremiştilor hinduşi împotriva minorităţilor religioase.

        Această critică s-a concentrat pe activităţi care au fost în favoarea „reconversiei” creştinilor şi musulmanilor la hinduism. Această practică este în strânsă legătură cu ideologia hindu-radicală, prin care „fiecare indian trebuie să fie hindus”. New Delhi a respins însă raportul Comisiei USA, acuzând Washingtonul că nu înţelege India.

       „Ştim că nici o altă ţară nu are dreptul de a influenţa problemele noastre interne, dar nu putem ignora percepţiile globale despre ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Ram Puniyani, un profesor de inginerie biomecanică din Mumbai şi totodată membru al diverselor iniţiative democratice.

„Raportul comisiei SUA nu are forţă juridică pentru guvernul Indiei, dar aceasta influenţează percepţiile despre India şi, prin urmare, va afecta politicile lor faţă de noi”, a declarat el pentru AsiaNews.

Activiştii sociali consideră că „trebuie să se facă distincţia între legalitate şi moralitate” şi că este nevoie  să fie analizată violenţa în creştere împotriva minorităţilor.

      „Ceea ce Comisia americană spune… este exact ceea ce activiştii pentru drepturile omului au spus tot timpul aici, în India. Ceea ce avem nevoie este o anchetă corectă şi pedeapsirea celor vinovaţi. Sentimentul de insecuritate în rândul minorităţilor trebuie să fie depăşit prin protecţie şi securitate adecvată împotriva forţelor hinduse radicale.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.