După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 20 august 2015

Pastor Samy Tuțac – Nu-i respingeți!


Ei nu sunt mai răi decât noi, sunt doar diferiți. Ei sunt Generația Net. Ei nu acceptă tot ce li se oferă. Sunt inițiatori, colaboratori, organizatori, cititori, scriitori, critici, investighează, ridiculizează, imaginează, caută și se informează.  

Cea mai importantă concluzie a studiului "Generația Net: o investigație stategică", coordonat de Don Tapscott, este că această generație dorește să transforme orice instituție din societate în mai bine. Cercetarea lui Tapscott spune că Generația Net se diferențiază de cea a părinților lor în opt feluri. 

Ar fi benefic ca școala, Biserica și societatea să nu ignore valorile lor, să caute să le înțelegă și să comunice cu ei. Ideal ar fi să inițiem comunicarea cu ei de la nivelul lor, de unde se află ei, nu de unde credem noi că se află sau ne-am dori să se afle. 

Am încercat să sumarizez cât mai simplu cele opt valori fundamentale ale Generației Net, rezultate din cercetarea condusă de Tapscott, în care au fost incluși 10000 de reprezentanți ai Generației Net, din 12 țari.

1. Iubesc libertatea și vor libertate în tot ce fac. Și noi iubim libertatea, dar nu cum o fac cei din Generația Net. Pentru ei libertatea de alegere sau de expresie este precum oxigenul.

2. Sunt încântați să personalizeze totul, de la sunetul telefonului la aproape tot ceea ce ating.

3. Transparența, mai precis accesul neîngrădit la informații pertinente referitoare la orice îi interesează.

4. Aspectul integrității este esențial pentru ei și sunt gata să demaște orice este defectuos.
5. Crescând într-un mediu interactiv ei își doresc ca distracția și joaca să fie părți componente ale școlii, muncii, bisericii și vieții sociale.

6.  Relaționează foarte mult, se influențează reciproc și cooperează foarte bine unii cu alții.

7. Consideră viteza extrem de importantă și au făcut din comunicarea rapidă noua regulă a Generației Net. Mai mult, se așteaptă ca și ceilalți să comunice la fel de rapid.

8. Sunt mereu în căutare de ceva nou, în căutare de metode inovatoare de a colabora, de a se distra, învăța, închina și munci.

E clar că sunt diferiți și e clar că așteptarea noastră ca ei să se schimbe după schema noastră de gândire este nerealistă. Și totuși, dacă îi vom observa cu atenție, îi vom iubi, ne vom ruga pentru ei și vom petrece timp cu ei, am putea descoperi lucruri minunate despre ei, dar și despre noi. Dacă am ține cont și de viziunea lor și dacă am îndrazni să le dăm responsabilitați serioase, am rămâne plăcut surprinși de ceea ce pot face. Nu-i respingeți... sunt doar diferiți... și sunt copiii sau nepoții noștri.
Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.