După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 5 decembrie 2014

Rick Warren: Apel către protestanți pentru unirea cu Roma

Nu au trecut decât câteva zile de când suveranul pontif a întins o mână deschisă lumii ortodoxe, că a şi sosit o știre din mediul evanghelic, încadrându-se în același format ecumenic şi tulburând din nou apele. Unul dintre cei mai cunoscuți pastori evanghelici americani, Rick Warren, a făcut apel pentru unirea cu Biserica Catolică.

Rick Warren este pastorul unei megabiserici din California și este cunoscut publicului român prin cartea Viața condusă de scopuri. A intrat intens în atenția publică odată cusinuciderea fiului său, dar și datorită apropierii nedisimulate față de Vatican. Recent, Warren a fost invitat să participe la o conferință interconfesională găzduită de statul papal, unde a ținut un discurs despre importanța familiei tradiționale.
De fapt, nu este singurul lider neoprotestant care este în relații cordiale cu papa Francisc. Opinia publică din mediul religios este deja obișnuită cu tatonările repetate din spațiul ecumenic, intensificate odată cu pontificatul lui Francisc. Din acest punct de vedere, nu ar fi nimic neobișnuit. Surpriza vine din faptul că declarații în favoarea unirii sunt făcute fără eschive din partea unor lideri proeminenți ai creștinismului evanghelic. Rick Warren este unul dintre aceștia. Într-o declarație video (înregistrată de Catholic News Service), el le-a solicitat creștinilor protestanți să se unească cu Biserica Catolică.

Invitație la prăbușirea barierelor


În aprecierea pastorului american, relațiile de apropiere cu catolicii sunt justificate prin faptul că există mai multe lucruri în comun decât „cele care ne despart”. Din punctul său de vedere, există o platformă comună, „o viziune ecumenică”, atât pentru catolici, cât și pentru protestanți. Este vorba de a acționa împreună pentru apărarea „sanctității vieții, a relațiilor sexuale și a căsătoriei”, susține Warren, citat de christiannews. În ceea ce privește elementele de ordin teologic, „cu toții credem în Trinitate, în Biblie, în înviere, în mântuirea prin Iisus Christos. Acestea sunt chestiunile importante”, insistă pastorul american.
Cât despre existența unor obstacole dogmatice „aproape” insurmontabile, Warren consideră că este greșit înțeleasă practicarea închinării și mijlocirii la Fecioara Maria și la alți sfinți ai religiei catolice. „Uneori, protestanții cred că cei din religia catolică se închină Mariei ca și când ea este un alt Dumnezeu, dar nu despre asta este vorba în doctrina catolică. Oamenii se întreabă ce este cu toți acești sfinți și de ce se închină catolicii la ei, dar când înțelegem ce au însemnat ei, atunci totul capătă un nou sens, pe care îl avem în comun cu romano-catolicii”.
Continuarea pe www.semneletimpului.ro

Rev. Lazăr Gog la Biserica Elim Tacoma, Washington

Joi, 11 decembrie, la orele 19:00, (7:00 pm), va invitam la o seara de inchinare si Cuvint! 

Invitat: Pastor Lazar Gog.

Va asteptam cu drag pe dvs, rudele si prietenii dvs.!

Digi 24: Seară de colinde în scop caritabil la Liceul Penticostal Betel Oradea

Peste o sută de elevi de la şcoala postliceală Betel din Oradea au cântat aseară în scop caritabil. Aceştia au susţinut un concert de colinde în cadrul căruia au adunat fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. 

Continuarea pe www.digi24.ro

Nicolae Geantă - România Altfel (1 Decembrie 2014)

Emil Bartoș la Biserica Maranata Timișoara


Vladimir Pustan – Moş Nicolae, sfântul buzelor umflate

N-am ştiut nimic despre el înainte de revoluţie. Probabil din cauză că avea acelaşi prenume cu „împuşcatul”, iar apelativul de „moş” nu convenea bâlbâitului din Scorniceşti.
Nici tata nu s-a căznit să-mi facă lipeala cu el. Tata n-avea timp de fleacuri.
De aceea n-am înţeles de ce într-o seară, venind de la o evanghelizare, m-am împiedicat în prag de bocancii copiilor şi nu mi-am pus nici o întrebare de ce i-au lăsat afară. Dimineaţa copiii s-au trezit înaintea mea. Nu şi-au mai găsit nici măcar pantofii, pentru că bernardul nostru, Barry, îi cărase în cuşcă. Au venit la mine cu buza umflată şi cu ochii-n soarele de iarnă.
Am vrut să fiu fariseu şi să le explic faptul că noi suntem împotriva tradiţiilor, să fie atenţi că diavolul nu doarme şi el foloseşte ba o zi, ba alta, ba un sfânt, ba un Valentine’s Day. N-am avut cui ţine o predică motivatoare pentru că plecaseră să-şi recupereze bocancii.
Adevărul e că Moş Nicolae ar trebui să fie sfântul naţional al românilor. El are de-a face cu noi mai mult decât Sfântul Andrei care ne-a adus credinţa, decât Sfântul Ştefan cel Mare, cel „ degrab vărsătoriu de sânge nevinovat ” şi alţii.
Sunt vreo douăzeci şi trei de milioane de români lăsaţi zilnic cu buza umflată. De parlamentari, poştaşi, patroni, copii, părinţi, soţ, soţie, profesori, medici…
Viaţa acestor amărâţi risipiţi prin România, Spania, America, Aiurea şi Canada e un bocanc gol, lustruit, scos pe pragul destinului, aşteptând în noaptea lungă UMPLEREA.
Moş Nicolae e tot ce nu e Dumnezeu şi-n care noi ne punem încrederea. E goana după vânt, e agăţarea disperată de orice ni se pare un reazem, o ancoră.
E aşteptarea cu mâinile-n sân să ni se întâmple ceva ce să ne schimbe viaţa.
De fapt refuzul de a te încrede în Dumnezeu are ca alternativă buzele umflate. 

♫ Muzică sacră de Crăciun la Biserica Baptistă Germană Timișoara

Sursa: AICI

CBEE: 3 proiecte misionare


În perioada 13-19 decembrie studenții și profesorii CBEE sunt implicați în 3 proiecte misionare: distribuirea de cadouri de Crăciun în Albania, slujire și evanghelizare în Băilești, județul Dolj și în Bozovici, județul Caraș Severin.

Vor fi organizate întâlniri cu copiii și tinerii din zonele respective pentru a ne bucura împreună de sărbătoarea întrupării lui Mesia.

Rugați-vă pentru noi și împreună cu noi pentru aceste proiecte. Dacă doriți să aflați sau multe detalii sau să vă implicați într-unul dintre aceste proiecte scrieți-ne, info@cbee.ro.

Colegiul Biblic Est European Oradea

Pastor Peter Rong la Biserica Baptistă Maranata Câmpina

Biserica Baptista Maranata



Biserica Metanoia Arad: Aniversare 10 ani

Biserica Metanoia Arad

Lansare de carte la Arad: Foițe de suflet - de Ramona Ciobanu

Cartea ,,Foițe de suflet” ne poartă prin povestea de viață a Soniei și prin lecții pe care cu siguranță nu ne dorim să le învățăm pe pielea noastră. Obligată să renunțe la visul de a deveni misionar de o boală necruțătoare, Sonia reușește să-i dea glorie lui Dumnezeu în mijlocul suferinței. Ea găsește cumva curajul de a crede că Dumnezeu e în control atunci când nimic nu pare să aibă sens. Cu siguranță autoarea reușește a-i încuraja pe cei fără nădejde.
Sursa: AICI

Credo TV: Interviu cu Dr. David Levy


Vezi și pagina 

Vezi și:

♫ Corul Polițiştilor Creştini: Concert de colinde la Biserica Penticostală Speranța Cluj-Napoca

În data de 7 decembrie 2014 organizăm un concert de colinde și slujire a polițiștilor creștini la Cluj Napoca (CJ, BH), orele 18:00-20:00, la Biserica Penticostală Speranța.


Asociatia Politistilor Crestini din Romania

† Pastorul David Miclea a plecat Acasă!

Ne rugam ca Dumnezeu sa mangaie, asa cum numai El stie sa o faca, familia pastorului David Miclea din Sacramento CA, care a trecut fulgerator la cele vesnice in data de 3 Decembrie 2014.

A iubit oamenii si a iubit sa scrie (aproape zilnic, inclusiv miercuri, pe cele 6 bloguri personale). Va ramane o memorie vie pentru toti care l-au cunoscut.

Aventuri în lumea Bibliei - CD de Crăciun pentru copii




Iosif Ţon: Bunătate, Adevăr și Dreptate (31)

Capitolul 14.1: Adevăratul creștinism

Nu este suficient să arăți unde s-a îndepărtat creştinismul de adevăr. Nu este suficient să critici. Nu este suficient să spui că este nevoie de o nouă Reformă. Dacă ne-am rătăcit, la ce ne întoarcem? Cum ar trebui să fie o Biserică iarăși Reformată?

Sau, ca să reformulăm întrebarea: Noi dorim o trezire spirituală, dar la ce să ne trezim? Ce urmărim noi să se întâmple într-o trezire spirituală? Sau, de ce să ne dea Dumnezeu o trezire spiritulă? Ce vrem noi să se întâmple într-o asemenea trezire? Oare Dumnezeu ne va da ceva cu care noi nu știm ce să facem?

Toate aceste întrebări se pot reduce la întrebarea: Care este esenţa religiei creştine? Sau, cu alte cuvinte: Care este adevăratul creştinism? Căci o reformă a religiei trebuie să ne ducă la adevăratul creștinism și o trezire din actuala stare de adormire trebuie să ne ducă spre adevăratul creștinism.

Teza noastră de bază, sau platforma pe care stăm şi de pe care pornim ca să pruducem Adevărata Reformă și adevărata trezire, așa încât prin acestea să rezolvăm problema fundamentală a omenirii este aceasta: Întemeietorul religiei creştine este Isus Cristos!

Afirmația aceasta are nevoie de o întregire, deoarece unii gânditori creştini fac o rupere între persoana lui Isus Cristos şi învăţătura lui Isus Cristos, spunând că pentru mântuirea noastră singurele lucruri care ne sunt necesare sunt persoana şi lucrarea pe cruce a lui Isus Cristos. Ei pot adăuga, cu un anume respect, că, desigur, şi învăţătura lui Isus este importantă şi trebuie să ținem cont de ea, dar ea nu este necesară pentru mântuirea noastră.

✡ Poza și gândul zilei

Dumnezeu mă încinge cu putere şi mă povăţuieşte pe calea cea dreaptă. El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşază pe înălţimile mele. (Psalmii 18:32-33)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!