După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 5 decembrie 2014

Rick Warren: Apel către protestanți pentru unirea cu Roma

Nu au trecut decât câteva zile de când suveranul pontif a întins o mână deschisă lumii ortodoxe, că a şi sosit o știre din mediul evanghelic, încadrându-se în același format ecumenic şi tulburând din nou apele. Unul dintre cei mai cunoscuți pastori evanghelici americani, Rick Warren, a făcut apel pentru unirea cu Biserica Catolică.

Rick Warren este pastorul unei megabiserici din California și este cunoscut publicului român prin cartea Viața condusă de scopuri. A intrat intens în atenția publică odată cusinuciderea fiului său, dar și datorită apropierii nedisimulate față de Vatican. Recent, Warren a fost invitat să participe la o conferință interconfesională găzduită de statul papal, unde a ținut un discurs despre importanța familiei tradiționale.
De fapt, nu este singurul lider neoprotestant care este în relații cordiale cu papa Francisc. Opinia publică din mediul religios este deja obișnuită cu tatonările repetate din spațiul ecumenic, intensificate odată cu pontificatul lui Francisc. Din acest punct de vedere, nu ar fi nimic neobișnuit. Surpriza vine din faptul că declarații în favoarea unirii sunt făcute fără eschive din partea unor lideri proeminenți ai creștinismului evanghelic. Rick Warren este unul dintre aceștia. Într-o declarație video (înregistrată de Catholic News Service), el le-a solicitat creștinilor protestanți să se unească cu Biserica Catolică.

Invitație la prăbușirea barierelor


În aprecierea pastorului american, relațiile de apropiere cu catolicii sunt justificate prin faptul că există mai multe lucruri în comun decât „cele care ne despart”. Din punctul său de vedere, există o platformă comună, „o viziune ecumenică”, atât pentru catolici, cât și pentru protestanți. Este vorba de a acționa împreună pentru apărarea „sanctității vieții, a relațiilor sexuale și a căsătoriei”, susține Warren, citat de christiannews. În ceea ce privește elementele de ordin teologic, „cu toții credem în Trinitate, în Biblie, în înviere, în mântuirea prin Iisus Christos. Acestea sunt chestiunile importante”, insistă pastorul american.
Cât despre existența unor obstacole dogmatice „aproape” insurmontabile, Warren consideră că este greșit înțeleasă practicarea închinării și mijlocirii la Fecioara Maria și la alți sfinți ai religiei catolice. „Uneori, protestanții cred că cei din religia catolică se închină Mariei ca și când ea este un alt Dumnezeu, dar nu despre asta este vorba în doctrina catolică. Oamenii se întreabă ce este cu toți acești sfinți și de ce se închină catolicii la ei, dar când înțelegem ce au însemnat ei, atunci totul capătă un nou sens, pe care îl avem în comun cu romano-catolicii”.
Continuarea pe www.semneletimpului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.