După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 aprilie 2014

Rugați-vă pentru Christian Dragomir!


Iubiții Domnului, Hristos a Inviat! Apelez la voi cei care ați învățat mijlocirea pentru semenii voștrii...

De duminică am început să văd umbre mișcătoare în ochiul stâng. Au apărut brusc și din păcate persistă deranjând vederea. 

De ieri dimineață sunt ceva semne și pe ochiul drept. Am fost la spital și am fost diagnosticat cu "decolare posterioară de vitros". 

Nu intru în detalii legate de diagnostic...Vă rog să mă purtați în rugăciunile voastre. 

Am nevoie de atingerea Lui! Cred în vindecarea Lui și o declar cu tărie! Mulțumesc! Dumnezeu să vă răsplătească!

Christian Dragomir

Seminarul Holy Fire la Biserica Betleem Beclean


Vă invităm la seminarul despre evanghelizare!

Miercuri, 23 aprilie 2014, Holy Fire Ministries și Biserica Penticostală Betleem din Beclean vă invită la seminarul despre evanghelizare ,,Câștigarea sufletelor pierdute". Acest seminar are ca scop instruirea creștinilor pentru evanghelizarea de stradă. 

La seminar se va prezenta modul în care un creștin poate să își mărturisească public credința în Hristos în contextul cultural în care ne aflăm. Sesiunea va fi și cu întrebări. Seminarul va fi prezentat de evanghelistul Florin Pop. 

Toți cei care doriți să vă implicați în campaniile de evanghelizare organizate în acest an sau în misiunea pe termen lung vă așteptăm să participați la acest seminar! Seminarul va începe la ora 18:00 și intrarea va fi liberă. Vă așteptăm cu drag!

Recital de imnuri - Corurile Bisericii Baptiste şi Bisericii Ortodoxe din Macea, jud. Arad

Frumoasă încheiere a sărbătorii Învierii Domnului Isus. 

Fanfara şi corul Bisericii Creştine Baptiste Macea împreună cu corul mixt şi corul bărbătesc a Bisericii Ortodoxe din Macea, au susţinut un frumos recital de imnuri ale învierii, în Parcul Central din Macea, în seara celei de a doua zi de Paşti. 

Seara s-a încheiat cu imnul "Hristos a înviat din morţi, Cu moartea pe moarte călcând. Şi celor din morminte, Viaţă dăruindu-le", cântat de corurile reunite, împreună cu fanfara şi cu întregul auditoriu.

Florin Ianovici și Grupul Vocea Evangheliei la Biserica LOGOS Ploiești


Turneu Continental

Duminica, 27 aprilie – Verona(I), Biserica Baptista Speranta, Via Molinara, ora 10
Duminica,27 aprilie –Milano(I), Biserica Baptista Maranata, Via Pinamonteda Vimercate, 10, MILANO 20121
Luni, 28 aprilie – Banyolles,
Marti, 29 aprilie – Castelldefels, Biserica Cetatea Credintei, Avda.Constitucion Nº 83 Local 6, ora 20
Miercuri,30 aprilie –Alcanar, Biserica Penticostala Maranata, CamídelCarreró S/N, polígono nr. 14, ora 20.30
Joi, 1 mai – Castellon–Biserica Penticostala “Eben- Ezer”, Pol. Ind.Acceso Sur, C/Francia, Nave 3C12006 ora 20.30
Vineri, 2 mai – Castellon– Biserica Baptista Maranata, C/ JacintoBenavente Nº 22,12006, ora 20
Sambata, 3 mai – Calpe – Conferinta Uniunii Penticostale din Spania, ora10
Sambata, 3 mai – Madrid, Biserica Crestina dupa Evanghelie, ora 19.30
Duminica, 4 mai –Arganda delRey, Biserica Penticostala “MunteleSionului” ArgandaC/Camino del Sepulcro N7, ora 10
Duminica,4 mai – Madrid,  Biserica Penticostala Gosen, C/Antonita Jimenez   Nº 23,ora 18
Luni, 5 mai – Coslada, Biserica Baptista, Av.de Lisboa nr.12 28820, ora20
Marti, 6 mai – Zaragoza, Biserica Penticosta la Betania, C/Veintitres de Abril Nº 13B
Miercuri, 7 mai – Lleida,Biserica Penticostala Alfa & Omega, Pol. Ind.Entrevias, nave 8
Joi, 8 mai –Taragona,  Biserica Crestina dupa Evanghelie
Vineri, 9 mai – Barcelona, Biserica Penticostala Metanoia, Plz. Isabel de Villena, local 6-8, ora 20.30
Sambata, 10 mai – Geneva(CH) Biserica Evanghelica Romana, Carrefour du Bouchet 4, 1209 Genève, ora 19.
Duminica, 11 mai – Zurich(CH)

Concert Sanctus Pro Deo la Sibiu


Penticostalii se unesc!

După aproape 100 de ani de separare Assemblies of God (AG) și United Pentecostal Council of the Assemblies of God (UPCAG), ambele grupări penticostale se unesc, anunță reprezentanții lor, „pentru cauza lui Christos", informează Charisma News.
Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu) este un grup înființat în 1914 în urma mișcărilor de reformă penticostale de la începutul secolului al XX-lea. Mișcarea s-a extins la nivel global prin misiune și formarea de relații cu alte biserici penticostale. Cu toate acestea, în 1917, când pastorul Alexander Howard, de origine africo-americană, a cerut să fie trimis în Liberia ca misionar, conducerea AG l-a refuzat datorită rasei sale. În consecință, Howard s-a adresat unui grup de biserici din New England și în 1920 acest grup a devenit UPCAG, având ca scop parțial misiunea lui Howard în Liberia.
Cele două grupări au rămas separate vreme de un secol, până când pastorul Thomas Barclar, prezbiterul și președintele internațional al UPCAG a propus o reconciliere. Îndemnat de versetul din 1 Corinteni 1:10 „Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire", Barclay i s-a adresat lui dr. George Wood, conducătorul AG. Astfel, au început discuțiile, care au durat patru ani, pentru repararea relațiilor dintre cele două grupări.
„Am fost într-o călătorie de patru ani cu UPCAG, care a luat ființă în 1919 datorită rasismului din AG. Acum, Domnul ne-a adus laolaltă din nou, într-un parteneriat oficial pentru a-I mări numele lui Isus și pentru a avansa în misiunea Sa prin puterea Duhului", a declarat Wood, citat de Charisma News.
În ultimii zeci de ani, AG a făcut pași mari în depășirea barierelor etnice, lingvistice și culturale. Mai multe de 40% din membri făcând parte din minorități etnice. Astfel, reconcilierea cu UPCAG pare de la sine înțeleasă, cu toate că inițiativa unirii a venit din partea UPCAG.
AG nu este singura grupare penticostală cu o istorie rasistă. În cadrul unei conferințe ce a avut loc în 1994 în Memphis, B.E. Underwood, conducătorul confesiunii Pentecostal Holiness, a deschis conferința, declarând: „Rasismul trebuie eradicat din comunitatate penticostalo-charismatică. Ce diferență mare ar fi fost dacă în timpul mișcării pentru drepturi civile din America toți copii mișcării de reformă penticostale are fi fost uniți."
De-a lungul conferinței, numeroși leaderi și-au exprimat părerea de rău pentru atitudinile rasiste explicite. În același cadru a fost prezentată o lucrare istorică care descria cum justificau prezbiterii AG segregarea, zicând că Dumnezeu a creat rasele să trăiască separat. Mai mult de atât, Charles Parham, „părintele penticostalismului american", a fost un susținător al Ku Klux Klan până în 1927.
În momentul de față, poziția oficială a Assemblies of God față de rasisim este următoarea: „Assemblies of God recunoaște principiile biblice care (1) sprijină anumite drepturi universale pentru toți oameni, indiferent de rasă și (2) condamnă prejudecățile datorită rasei față de o persoană. De asemenea, recunoaștem că rasismul (credința că o rasă este superioară alteia) continuă să confrunte biserica."

Eveniment pascal la Biserica Speranţa Linz, Austria


Adevărul: China, stat oficial ateu, pe cale să devină ţara cu cei mai mulţi creştini din lume


Deşi China se declară în mod oficial o ţară atee, situaţia se schimbă rapid, pe măsură ce o parte tot mai mare din cele 1,3 miliarde de cetăţeni caută refugiu spiritual în bisericile creştine, iar nu în doctrina comunistă. Specialiştii apreciază că statul chinez nu numai că estre pe punctul de a deveni prima economie a lumii, ci şi ţara cu cei mai mulţi creştini.

Congregaţiile creştine din China au cunoscut o perioadă de creştere excepţională, odată ce bisericile au fost redeschise după moartea liderului comunist Mao Zedong (a condus Partidul între 1943-1976), eveniment ce a însemnat sfârşitul Revoluţiei Culturale. Această mişcare amplă de reformă a fost lansată în 1966 şi a reprezentat lupta pentru putere a Partidului Comunist prin confiscarea controlului aparatelor statului chinez, notează cotidianul britanic „The Telegraph”. 

La mai puţin de patru decenii de la încheierea acestui episod dureros din istoria Chinei, unii experţi declară că statul chinez este pe cale să devină prima economie a lumii, dar şi ţara cu cei mai mulţi creştini din lume. „Potrivit calculelor mele, China este sortită să devină ţara  cu cei mai mulţi creştini din lume, foarte curând. Se va întâmpla în mai puţin de trecerea unei generaţii. Nu mulţi oameni sunt pregătiţi pentru o schimbare atât de dramatică”, a declarat Fenggang Yang, profesor de sociologie în cadrul Universităţii Purdue (China) şi autor al cărţii „Religia în China: Supravieţuirea şi Resurecţia sub Regimul Comunist”. 

În 2010, în China erau mai mult de 58 de milioane de protestanţi, spre deosebire de 40 de milioane în Brazilia şi 36 de milioane în Africa de Sud, potrivit informaţiilor Institutului Pew Research Centre. Iar profesorul Yang, expert în religiile din China, se aşteaptă ca numărul lor să atingă 160 de milioane până în 2025, ceea ce înseamnă că ar depăşi Statele Unite ale Americii, care aveau 159 de milioane de protestanţi în 2010. Spre deosebire de China, în SUA şi în Europa numărul creştinilor este în declin.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia

Când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
                1 Corineni 2:3
 
    Una dintre condiţiile esenţiale care te califică pentru slujire în misiune este slăbiciunea. Nu mă refer la o slăbiciune teoretică mărturisită de unii slujitori, izvorâtă din modestie. Mă refer în mod practic şi concret la inabilitatea de a gestiona anumite situaţii, mă refer la a ajunge în punctul în care să te declari incapabil de a îndeplini unele sarcini sau de a le îndeplini aşa cum ţi-ai dori. Pavel, un model de misionar demn de urmat, îşi mărturiseşte şi se laudă cu slăbiciunile sale în nenumărate rânduri. Motivul?!  Pentru ca puterea lui Hristos să rămână în el, pentru ca astfel credinţa ascultătorilor să fie întemeiată pe puterea lui Dumnezeu şi declara că Dumnezeu doreşte să lucreze cu oameni slabi pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Vă mărturisesc că lucrarea de aici este caracterizată în multe aspecte de slăbiciune şi numai Dumnezeu o poate însufleţi şi o poate proteja de destrămare şi eşec iremediabil.
    Vă mulţumesc pentru implicarea voastră în orice forma s-a manifestat ea şi mă rog ca Dumnezeu să fie proslăvit prin această lucrare pe care o facem în parteneriat.

 

Plantarea de biserică
    Îi mulţumim Domnului pentru o perioadă de creştere la biserica în care treptat vedem progrese în diferite domenii. Am început să echipăm oameni pentru implicare şi nu e uşor, dar rezultatele încep să apară. Jack şi Paul au început cu mai mult timp în urmă un curs de chitară şi îl laudăm pe Domnul pentru că învaţă foarte repede şi se pare că vor începe să cânte în biserică mai repede decât ne-am aşteptat noi. Rugaţi-vă pentru ei. Chiar dacă ei sunt doar adoleşcenţi, în vieţile lor se văd roadele credinţei. Ei sunt cei mai perseverenţi în ce priveşte prezenţa la întâlniri şi implicarea în diferite activităţi.
    Jumdan, o tânară de la ţară venită să studieze în capitală, s-a alăturat grupului nostru cu mult timp în urmă şi ea a început să urmeze lecţii de vioară. În această perioadă şi mama ei s-a mutat în capitală. Ne rugăm şi noi, ca biserică, şi vă îndemnăm şi pe voi să vă rugaţi pentru mama ei. Urmează să ne întâlnim cu ele şi vrem s-o învăţam şi pe mama ei să participe la întâlnirile noastre. Există posibilitatea ca Dumnezeu să îi lumineze inima şi mamei ei şi să vină împreună sau, dacă mama ei va fi împotrivitoare, ar putea să îi pună piedici şi să o descurajeze.
    Bayarchimeg şi fiul ei Bambrush au câteva luni bune de când vin la noi la biserică. Ea a fost părăsită de soţul ei cu mult timp în urmă şi acum are parte de o viaţă foarte instabilă, mutându-se dintr-o chirie în alta, de la un loc de muncă la altul şi se descurcă destul de greu. Însă ne bucurăm că ei sunt, de asemenea, consecvenţi şi nu se lasă descurajaţi de greutăţile acestei vieţi şi continuă să îl urmeze pe Domnul plini de râvnă. Rugaţi-vă şi pentru ei ca Domnul să îi poarte în braţul Sau. Am încheiat împreună un studiu din epistola către Filipeni şi acum, prin harul Domnului, avem un studiu în care parcurgem evenimentele cheie din Vechiul Testament. Am avut parte încă de la început de multă frustrare văzând nivelul foarte scăzut de maturitate al celor de aici, însă mă bucur să văd cum Biblia răspunde, rând pe rând, fiecărei probleme întâmpinate şi cum creştem împreună în înţelegere şi maturitate.

Florin Ianovici - Noul, dovada învierii (20 aprilie 2014)

Marșul Învierii la Darova, jud. Timiș

La inițiativa fratelui Georgel Jivan, luni, 21 Aprilie, a avut loc in comuna Darova, județul Timiș, prima ediție a Marsului Învierii. 

Alături de credincioși baptisti si penticostali, la aceasta sărbătoare au participat mulți locuitori ai comunei in frunte cu domnul primar Tilihoi. 

Orchestra si corul de tineret al bisericilor locale si fanfara Bisericii Baptiste din Petrosnita, județul Caras-Severin, au cântat spre slava Domnului. 

Senatorul Ioan Iovescu a depus mărturia întoarcerii lui la Hristos, iar pastorul Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste, a predicat Evanghelia.
Sursa: AICI

✡ Poza și gândul zilei

Mă bucur de cuvântul Tău ca cel ce găseşte o mare pradă. (Psalmi 119:162)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!

Noi mărturii în apa botezului la Sala Cireşarii Beiuş

In data de 20 aprilie, in seara zilei de Paste, la Biserica Sfanta Treime din Beius,  a avut loc un botez in apa. Au fost botezati dupa invatatura Nou Testamentala, 22 de persoane care au facut un legamant cu Domnul Isus Christos. La acest botez au participat peste 1200 de persoane, printre care membrii din familiile celor ce au incheiat un legamant prin botezul in apa, la fel si rudenii si apropiati, dintre care unii au calatorit din alte parti ale tarii.
Este de remarcat faptul ca printre cei ce au intrat in apa botezului, au fost si trei persoane care au calatorit din Republica Moldova, un sot impreuna cu sotia si sora sotiei, care au primit pe Christos ca Mantuitor personal prin intermediul mesajelor programelor de la Ciresarii TV. Dorinta lor a fost ca sa se boteze in Biserica Sfanta Treime, locul de unde au aflat despre mantuirea in Isus Christos.
Acesta a fost al doilea botez in apa anul acesta la Biserica din Beius, numarul total al celor botezati anul acesta a ajuns la 45 de persoane. Fratele Pastor Vladimir Pustan a introdus pe fiecare din acesti frati si surori la momentul intrarii in apa botezului. A fost un timp foarte placut si emotionant atat pentru cei prezenti cat si pentru candidatii la botez. Ne rugam ca Domnul sa le dea putere si izbanda in calatoria lor prin aceasta lume si sa fie adevarate lumini pe fetele carora sa straluceasca chipul Domnului Isus .
Sursa: Agnus Dei

Conferinţa de Misiune RoMisCon XVI la Călimăneşti Căciulata


Taberele Brădăţel 2014


Concert de muzică Gospel - Sing Gloria la Bucureşti


Botez la Biserica Apele Vii Timişoara


Tabăra ADONAI 2014