După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 aprilie 2014

Penticostalii se unesc!

După aproape 100 de ani de separare Assemblies of God (AG) și United Pentecostal Council of the Assemblies of God (UPCAG), ambele grupări penticostale se unesc, anunță reprezentanții lor, „pentru cauza lui Christos", informează Charisma News.
Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu) este un grup înființat în 1914 în urma mișcărilor de reformă penticostale de la începutul secolului al XX-lea. Mișcarea s-a extins la nivel global prin misiune și formarea de relații cu alte biserici penticostale. Cu toate acestea, în 1917, când pastorul Alexander Howard, de origine africo-americană, a cerut să fie trimis în Liberia ca misionar, conducerea AG l-a refuzat datorită rasei sale. În consecință, Howard s-a adresat unui grup de biserici din New England și în 1920 acest grup a devenit UPCAG, având ca scop parțial misiunea lui Howard în Liberia.
Cele două grupări au rămas separate vreme de un secol, până când pastorul Thomas Barclar, prezbiterul și președintele internațional al UPCAG a propus o reconciliere. Îndemnat de versetul din 1 Corinteni 1:10 „Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire", Barclay i s-a adresat lui dr. George Wood, conducătorul AG. Astfel, au început discuțiile, care au durat patru ani, pentru repararea relațiilor dintre cele două grupări.
„Am fost într-o călătorie de patru ani cu UPCAG, care a luat ființă în 1919 datorită rasismului din AG. Acum, Domnul ne-a adus laolaltă din nou, într-un parteneriat oficial pentru a-I mări numele lui Isus și pentru a avansa în misiunea Sa prin puterea Duhului", a declarat Wood, citat de Charisma News.
În ultimii zeci de ani, AG a făcut pași mari în depășirea barierelor etnice, lingvistice și culturale. Mai multe de 40% din membri făcând parte din minorități etnice. Astfel, reconcilierea cu UPCAG pare de la sine înțeleasă, cu toate că inițiativa unirii a venit din partea UPCAG.
AG nu este singura grupare penticostală cu o istorie rasistă. În cadrul unei conferințe ce a avut loc în 1994 în Memphis, B.E. Underwood, conducătorul confesiunii Pentecostal Holiness, a deschis conferința, declarând: „Rasismul trebuie eradicat din comunitatate penticostalo-charismatică. Ce diferență mare ar fi fost dacă în timpul mișcării pentru drepturi civile din America toți copii mișcării de reformă penticostale are fi fost uniți."
De-a lungul conferinței, numeroși leaderi și-au exprimat părerea de rău pentru atitudinile rasiste explicite. În același cadru a fost prezentată o lucrare istorică care descria cum justificau prezbiterii AG segregarea, zicând că Dumnezeu a creat rasele să trăiască separat. Mai mult de atât, Charles Parham, „părintele penticostalismului american", a fost un susținător al Ku Klux Klan până în 1927.
În momentul de față, poziția oficială a Assemblies of God față de rasisim este următoarea: „Assemblies of God recunoaște principiile biblice care (1) sprijină anumite drepturi universale pentru toți oameni, indiferent de rasă și (2) condamnă prejudecățile datorită rasei față de o persoană. De asemenea, recunoaștem că rasismul (credința că o rasă este superioară alteia) continuă să confrunte biserica."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.