După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 aprilie 2014

Evanghelizare la Biserica Baptistă Emanuel Bucureşti


Lordul GRIFFITHS of FFORESTFACH la Centrul Areopagus din Timişoara


Joi, 10 aprilie, de la ora 19, Centrul Areopagus din Timişoara va avea onoarea de a-l avea ca invitat pe Lordul GRIFFITHS of FFORESTFACH (Vicepreşedinte al Goldman Sachs Int., Membru al Camerei Lorzilor, Marea Britanie). Acest eveniment face parte din seria "Ştiinte politice şi comunicare" - serie de evenimente organizate de Centrul Areopagus în cadrul proiectului "Credinţa şi profesia". Moderator: Conf. Dr. Silviu Rogobete (Universitatea de Vest).

Lordul Griffiths de Fforestfach a predat la London School of Economics din 1965 până în 1976, dupa care a fost numit Profesor de Economie Bancară şi Finanţe Internaţionale la City University şi Decan al City University Business School din 1982 până în 1985. In perioada 1982-1985, Lordul Griffiths a fost director al Băncii Angliei.

Lordul Griffiths a servit guvernul Marii Britanii ca şef al Unităţii politice al cabinetului Primului ministru din 1985 până în 1990. Ȋn funcţia de consilier special al lui Margaret Thatcher a fost responsabil de politicile interne, fiind arhitectul principal al programelor de privatizare şi dereglementare ale guvernului din acea perioada. 

Din 1991 este membru in Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ȋn prezent, Lordul Griffiths este Vice-Chairman al Goldman Sachs International şi consilier internaţional al Goldman Sachs pe probleme strategice cu privire la investiţiile de capital şi operaţiunile din Regatul Unit şi Asia, cât şi pentru dezvoltarea de afaceri la nivel mondial. 

Lordul Griffiths a fost pentru o perioadă îndelungată Chairman al Fondului Lambeth al Arhiepiscopului de Canterbury. Este in prezent Chairman al ONG Christian Responsability in Public Affairs. A scris numeroase articole și a confernețiat pe teme economice și pe relația dintre credința creștină și politică sau afaceri, publicând lucrări academice pe teme referitoare la politicile monetare sau la etica creștină.

Pastor Vasilică Croitor: "Puterea corupe, chiar și când este vorba de funcții bisericești"

"Tendința cu care se confruntă orice mișcare de trezire spirituală (evident, mișcarea penticostală se încadrează în această categorie) este riscul alunecării spre structuri și forme rigide, ierarhizate, care riscă să piardă „vinul cel nou”. Istoria bisericii este plină de învățăminte care atrag atenția asupra pericolului instituționalizării și ierarhizării bisericii. Din acest motiv atrag atenția în acest articol asupra unor articole adoptate în noul statut.
O modificare esențială operată în Statut schimbă practic echilibrul puterii executive, prin crearea ca organ distinct de conducere a BIROULUI PERMANENT. Dacă în trecut conducerea executivă a Cultului era distribuită între Consiliul Bisericesc și Comitetul Executiv, din acest moment în ecuație intră Biroul Permanent ca organ de sine stătător. Dacă îmi este permisă o comparație, recent se discuta pe scena politică despre consolidarea pozițiilor partidelor din coaliția USL prin adăugarea a încă două poziții de vicepremieri. În consecință, puterea concentrată la vârful ierarhiei guvernului ar fi devenit un nou pol de putere și influență pe lângă primul-ministru. Cei 4 vicepremieri propuși, de la PNL, PSD, PC și UNPR ar fi fost aproape un miniguvern."
"Îmi doresc ca toate aceste aspecte pe care le-am semnalat să fie niște temeri nefondate, însă coroborând aceste modificări din Statut cu pilda nefericită a bisericilor istorice care s-au lăsat vrăjite de politica lumească, am destule motive de îngrijorare. Puterea corupe, chiar și când este vorba de funcții bisericești. Biserica poate fi un exemplu în lume numai dacă puterea ei rezidă în exemplul personal și în autoritatea spirituală a liderilor ei, nu în edicte sau hotărâri instituționale. Câtă vreme în Statut se va regăsi expresia „organ ierarhic superior”, vom fi în contradicție și cu Scriptura, și cu mărturisirea de credință a bisericii."
Fragmente din articolul Statutul și ierarhiile

Jurnal de Farisei - episodul 2


Vezi şi:

Jurnal de Farisei - episodul 1

Pastor Cristian Ionescu: "Anunțăm plecarea la Domnul a mamei noastre"


Cu adânca durere a pierderii, recunoștință față de Domnul care ne-a dăruit-o și nădejdea că ne vom revedea curând, anunțăm plecarea la Domnul în zorii acestei dimineți a mamei noastre, Maria Ionescu, în vârstă de 75 de ani și după 52 de ani de căsnicie cu tatăl nostru, Alexandru.
A fost înconjurată de cei dragi în clipa ultimei suflări în lumea aceasta, știind că în clipa următoare a fost primită în Brațul Domnului Isus pe care L-a iubit și L-a slujit din copilărie.
Vă mulțumim pentru rugăciuni, în special pentru tata!
 

În ultimele trei nopți a plouat. În fiecare, lacrimile din rugăciunile mamei, lacrimile noastre de despărțire și lacrimile unei lumi mai pustii, mai sărace.
Apoi, au venit zorii cu soare și cu un nou răsărit pentru ea, răsăritul eternității.
A avut o trecere liniștită ca sufletul ei credincios: moartea i-a întrerupt suflarea dar nu i-a luat sufletul, pământul îi va lua trupul dar nu nădejdea învierii, noi păstrăm amintirile, Domnul îi va păzi ființa.
A fost un model de trăire sfântă, s-a sacrificat cu duioșie pentru noi, am iubit-o și ne-a răsplătit cu cele mai frumoase cuvinte, acum patru zile: “Am copii buni!”
În ultimele șase luni, pe măsură ce i-a slăbit trupul, mi-a slăbit puterea de a gândi altceva și mi-a înțepenit mâna la scris. Cu imaginea proaspătă a despărțirii temporare, scriu aceste lacrimi cu nădejdea că vom fi împreună, toți, pe undeva pe lângă mama, atunci când Domnul ni le va șterge pe toate!

Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

1. Vrem să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui cea mare. El ne-a ajutat să obţinem cardul PIO care îi oferă lui Daniel 15 ani de şedere în India. Rugaţi-vă să putem să folosim acest timp spre slava lui Dumnezeu. Rugati-vă, de asemenea, pentru Gabriela şi Raja, care încă sunt în chinurile  “vizelor” şi “paşapoartelor”.
   
2. Vrem să Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru întoarcerea cu bine din Delhi după un an de studii teologice a Sormilei, Udeep şi Sumon. Rugaţi-vă pentru ocrotirea şi calăuzirea vieţii Sormilei. Rugaţi-vă, de asemenea, pentru ajutorul în lucrarea din Jalpaiguri a fraţilor Udeep şi Sumon, pe perioada vacaţei lor.

  3. Vrem să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru terminarea cu bine a pregătirii medicale a Hemei. Rugati-vă ca ea să poată să găsească un loc de muncă, pe cât posibil ca asistentă medicală şi, în acelaşi timp, să fie în stare să ne ajute şi pe noi în lucrare.


  4. Îl slăvim pe Dumnezeu pentru seminarul de pregătire de învăţători de şcoală duminicală, care va avea loc pe 4 şi 5 aprilie în Jalpaiguri. Rugaţi-vă ca mulţi tineri şi tinere să participe şi să fie încurajaţi să se implice în a-i învăţa pe copii Cuvântul Sfânt.
                                                  Mulţumim mult,
                                                        Daniel

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

De ce Jacob din Burkina Faso are nevoie de Biblie în limba lui?

Jacob Tarnagda are 45 de ani. El a devenit creștin acum 20 de ani, pe când încă locuia împreună cu familia lui musulmană. 

„Familia mea a reacționat negativ iar eu am fost nevoit să locuiesc cu ei încă trei ani după aceea. Apoi m-am căsătorit. Astăzi lucrurile stau altfel. Cu toții locuim împreună și nu avem niciun fel de probleme. Dar a fost foarte dificil pentru mine atunci, deoarece în anul acela terminasem școala primară. Din cauză că m-am convertit, familia mea a refuzat să-mi plătească școala pe mai departe și acest lucru mi-a afectat viața foarte mult. Eu mă gândeam că mi-ar plăcea să continui școala și mai târziu să-mi iau doctoratul în teologie și să lucrez pentru Domnul. În schimb, sunt fermier și construiesc case. Familia mea considera că sunt impur după ce m-am convertit la creștinism, așa că nu mâncau cu mine. Vedeau credința mea ca pe o rană care îi va infecta și pe ei prin mâncare și ar deveni și ei impuri. Nici măcar nu se uitau la mine. Din când în când mama mea îmi lăsa ceva de mâncare afară. Dar am fost flămând timp de trei ani. 

Totul s-a meritat, pentru că ceea ce am este mult mai mult decât ce aș fi avut dacă aș fi stat cu ei, dacă aș fi refuzat credința. Aș fi rămas pierdut. Am început să citesc o Biblie în franceză și apoi una în limba Mòoré. Am mers la cursuri de limbă Mòoré ca s-o pot folosi. Pot înțelege părți din aceasta când citesc, problema apare când trebuie să le vorbesc oamenilor despre Domnul. Fără Biblia în propria mea limbă nu găsesc cuvintele potrivite. Nu am niciun fel de experiență ca traducător, așa că este dificil să ating oamenii cu ceea ce știu. Ei resping ce spun eu. Credința mea este captivă înauntrul meu și nu-i pot atinge pe cei din jur cu ea. Așa că mă bucur mult că voi avea Biblia în limba Bissa Barka, deoarece în biserici noi foloseam Biblia în limba Bissa Lebit și nu înțelegeam. Trebuia să folosim mai multe Biblii în același timp pentru a înțelege. Lucrul acesta este atât de dificil. Dacă vom avea Biblia Bissa Barka, va fi mult mai ușor să-i învățăm pe oamenii din biserică și să împărtășim Evanghelia cu cei care sunt în afara bisericii.”

Jacob frecventează biserica baptistă din Soumagou, un sat mare din sud-est. Biserica funcționează de 7 ani și numără 26 de membri. Jacob declară, „Când vom avea Biblia în limba Bissa Barka, sunt sigur că biserica va crește numeric în scurt timp. Sunt sigur de asta deoarece oamenii vor avea o temelie puternică pentru că vor înțelege credința mai mult și cei care nu sunt creștini vor fi interesați să citească Biblia.”
Și tu poți să te alături lucrării de traducere Wycliffe. Secerișul este copt dar puțini sunt lucrătorii! 

Întâlnire de tineret la Biserica Filadelfia Suceava


Florin Ianovici - Casa de jale

✡ Poza și gândul zilei

Eu însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă, zice Domnul Dumnezeu. Voi căuta pe cea pierdută, voi aduce înapoi pe cea rătăcită, voi lega pe cea rănită şi voi întări pe cea slabă. (Ezechiel 34:15-16)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!