După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 8 februarie 2014

Alin şi Florina Jivan la Ploieşti



Nicolae Geantă la Dragodana, jud. Dâmbovița


Vasile Micula la Biserica Menorah Caransebeș




Duminica, 09.02.2014, de la ora 18.00 
fratele VASILE MICULA 
va fi in Biserica MENORAH, 
la programul de seara.

Pastor Ghiță Mocan la Biserica Muntele Sionului Baia Mare

În astă seară, mă sui la Muntele Sionului (Baia Mare) 
pentru o seară de evanghelizare (ora 18.00). 
Doamne dă izbândă!

                                                                           Ghiţă Mocan

Pastor Dan Răducu la Biserica Sfânta Treime Sibiu


Cătălin și Ramona Lup la Biserica Metanoia Arad

De-a lungul anilor, muzica compusă și interpretată de acest binecunoscut cuplu de artiști creștini ne-a încurajat, ne-a inspirat și ne-a apropiat de Dumnezeu. Stilul lor proaspăt și original este însoțit de versuri pline de adevăr biblic care exprimă o atitudine sinceră de închinare. 
În cadrul întâlnirii bisericii de duminica aceasta - 9 februarie 2014 - avem deosebita plăcere să vă anunțăm că închinarea va fi condusă de Cătălin și Ramona Lup și trupa lor de laudă și închinare.

Veniți să ne închinăm împreună prin muzică, rugăciune, Cuvât și părtășie și în această duminică!

Pastor Prof. Dr. Malcolm Gill la Biserica Harvest Metanoia Arad

Sămbătă si duminică (8-9 februarie) vom avea un oaspete deosebit, pe Dr. Malcolm Gill, pastor și profesor de NT la seminarul din Sydney, Australia. Dânsul a fost prieten și coleg de facultate cu pastorul Cristian Barbosu și în această iarnă, fiind prins într-un program de studii la Universitatea din Cambridge, a găsit o portiță de a veni în România și a ne sluji. El va predica duminică, iar sâmbătă își va depune mărturia, o poveste a vieții pe care merită să o auziți. Vă invităm alături de noi la biserică sâmbăta de la ora 18.                 Sursa: AICI

Pastor Ezra Chae la Biserica Elim Bucureşti




Duminică, 9 Februarie 2014 ora 18:00, 
Pastorul Ezra Chae din Biserica Sion 
va sluji împreună cu o echipă la Biserica Elim.
Vă aşteptăm!

Patriarhul ortodox primeşte primul călduros NU de la un primar! De ce?


Daniel Ciobotea, patriarhul ortodox, a primit un raspuns inedit şi racordat la realitaţile ţarii, de la primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, la cererea pe care o trimisese in judeţe, pentru a solicita bani pentru o aşa-zisa ”catedrala-a-mantuirii-neamului” pe care doreşte sa o ridice la Bucureşti.

Raspunsul primarului a aparut in citynews.ro, joi, 30 ianuarie: "Adevarata mantuire a neamului inseamna in momentul asta sa te implici sa scoti acest popor dintr-un derapaj urias spre mediocritate, spre subcultura, spre lipsa de educatie. Astea mi se par acum problemele cele mai mari pe care Biserica ar trebui sa sa si le asume, nu sa fie partizana, partenera sau sa se creeze culpabilizari din astea: - da-mi niste bani sau ti-am dat niste bani, dar vii sa imi faci campanie sau imi faci nu stiu ce".

Edilul municipiului Targu Mureş a explicat ca aceste lucruri au fost transmise şi patriarhului: „I-am scris o scrisoare in care i-am explicat ca nu banul e important aici, ca faci o Catedrala. Asta e partea cea mai la indemana pe care o vedeti intr-o clasa politica ce crede ca si pe Ala de Sus Il poti duce cu smecheria. Ca doar astea sunt falsele iubiri fata de Biserica. Astea se fac in tihna si in tacere".

Imediat dupa ce replicile primarului au ajuns in media, au aparut diverse acuze la adresa lui, pe motivul devenit clasic la romani, cum ca ce spune popa se crede şi nu se cerceteaza. Tocmai in legatura cu ”cercetarea spuselor popii” i-am solicitat lui Dorin Florea sa purtam o discuţie pe marginea declaraţiilor sale, pentru a putea explica mai bine un gest ce ar trebui sa fie un exemplu pentru toţi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din Romania. Ideea cu care edilul a acceptat aceasta discuţie este urmatoarea: ”Rolul Bisericii este unul urias, intr-o Romanie care se degradeaza sub ochii nostri!”

- Domnule primar, am citit cu uimire şi cu bucurie raspunsul pe care l-aţi dat patriarhului ortodox, referitor la pretenţia de a mai obţine bani din ţara pentru proiectul megaloman pe care il patroneaza, al unei catedrale ce s-ar lega de o anume mantuire a neamului. La scurt timp, desigur, au aparut diverse categorisiri la adresa dumneavoastra, printre care aceea ca nu aţi fi credincios. Spuneţi-ne, va rog, ce relevanţa credeţi ca ar trebui sa aiba credinţa sau necredinţa cuiva, atunci cand este vorba de o replica de bun simţ social, ca aceea pe care aţi dat-o dumneavoastra patriarhului?

- Nu ma astept, de la oameni incorsetati si posedati de demagogie, sa ma laude pentru o astfel de pozitie pentru ca, din pacate, in societatea noastra de foarte mult timp se perpetueaza limbajul dublu, continua lipsa de educatie, de implicare. In ce ma priveste, respect Biserica, avand si bogate traditii in familie, de aceea, am asteptari uriase de la Biserica. Ea trebuie sa se implice acum, in acest moment dificil, in scoaterea tarii din criza in care se adanceste tot mai mult. As dori ca lucrurile sa nu se confunde: relatia mea cu preotii din Targu Mures este bazata pe respect si apreciere, pozitia mea se refera la mesajul in forta pe care ar trebui sa-l  dea capii Bisericii, catalogata, dupa cum stim, drept cea mai credibila institutie. Ceea ce am vrut sa transmit este o rugaminte pe care o consider de bun simt: daca poporul crede in Biserica, atunci si capii Bisericii trebuie sa raspunda acestor asteptari uriase cu gesturi care sa-i scoata pe oameni din blazare, din izolare, din lipsa de perspectiva. Intr-o tara dominata de sloganuri gen: „Nu ma bag”, „Nu-mi fac dusmani”, „Capul plecat sabia nu-l taie”, incantatiile, penitentele, inconjurul in genunchi  nu sunt modalitati de a-ti onora obligatiile fata de cei care cred in tine.

Continuarea pe Timisoara Expres

Seară de tineret la Biserica Elim Timişoara


Noutate editorială: "Lauda mea e pentru Împaratul" de Puiu Chibici


Israel, ţara în care curge „lapte şi miere”

În textele sfinte ale iudaismului şi creştinismului, Dumnezeu promite poporului Israel că le va da o ţară unde curge lapte şi miere. Deşi este o imagine simbolică de abundenţă, de asemenea, are o împlinire literală în ziua de azi. Israel are meritul de a fi singura ţară din lume care la sfârşitul secolului XX, avea mai mulţi arbori decât la începutul secolului. În zootehnie s-a întâmplat ceva similar. O ţară care nu creştea animale, are astăzi peste 100 000 de vaci de lapte şi vaca din Israel, cum spune cântarea, „nu este o vacă oarecare”.
images
Conform lui Moshe Kempinsky, de la Magazinul Biblic Shorashim, „laptele şi mierea sunt menţionate de 20 de ori în Scripturi”. Dar când poporul iudeu s-a întors, după 2 000 de ani de exil, a găsit aici un pământ cu totul steril. Kempinski spune că a fost planul lui Dumnezeu.

„Dumnezeu spune că va face ceva minunat. Va crea un pământ care, cu toate că nu-l va favoriza clima, va fi un pământ plin de curmale şi miere şi de asemenea de lapte, pentru ca să se ştie că nimic nu apare aici pe aceste pământuri, dacă nu vine de la Mine”.
Trecând peste căldura ridicată, umiditate şi resursele limitate, în ziua de azi o vacă în Israel produce în medie şi pe ansamblu, mai mult lapte pe an decât vacile din Statele Unite, Europa şi Australia. Aceasta se datorează faptului că, aşa cum arată cifrele publicate, producţia anuală de grăsimi şi proteine pe fiecare vacă, este cea mai ridicată din lume.
Dacă ar exista un concurs mondial de „Miss Vaca de Lapte”, vaca din Israel, cu o producţie medie ce trece de 10 000 de litri anual, ar câştiga foarte uşor. Principalii concurenţi, vaca americană cu 9 300 de litri, vaca japoneză cu 7 500 de litri, cea europeană cu 6 100 de litri şi cea australiană cu 5 600 de litri, ar rămâne mult în urmă.
Producţia de lapte din Israel se caracterizează prin modernele sisteme de producţie şi rentabilitate ridicată. Un program intens de îmbunătăţire genetică, adăugat la aplicarea de noi tehnologii pentru alimentare, sănătate şi controlul stresului caloric, a reuşit să obţină o rasă cu un înalt potenţial productiv, capabilă să se adapteze la dificilele condiţii climatice din ţară, atingând o producţie anuală de lapte, considerată una dintre cele mai ridicate la nivel mondial.

✡ Poza și gândul zilei

Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” (Isaia 30:15)

NewsNet Creştin işi propune să vă amintească zilnic că Biserica trebuie să se roage pentru binecuvântarea, trezirea spirituală şi mântuirea poporului lui Dumnezeu, Israel.

Prin urmare, împreună cu un gând biblic,  postăm zilnic o imagine din Israel, convinşi că şi prin acest mod inimile multor creştini pot fi (re)aprinse pentru susţinerea spirituală a aceastei naţiuni pe care Dumnezeu nu a lepădat-o nici o clipă...

Pozele sunt preluate cu aprobare din pagina de Facebook a misiunii Creştin ProIsrael.

Cu un singur click pe imagine sunteţi direcţionaţi spre poza cu dimensiunea iniţială. Pentru vizualizarea intregului album, click aiciSă vă fie cu folos!