După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 8 februarie 2014

Israel, ţara în care curge „lapte şi miere”

În textele sfinte ale iudaismului şi creştinismului, Dumnezeu promite poporului Israel că le va da o ţară unde curge lapte şi miere. Deşi este o imagine simbolică de abundenţă, de asemenea, are o împlinire literală în ziua de azi. Israel are meritul de a fi singura ţară din lume care la sfârşitul secolului XX, avea mai mulţi arbori decât la începutul secolului. În zootehnie s-a întâmplat ceva similar. O ţară care nu creştea animale, are astăzi peste 100 000 de vaci de lapte şi vaca din Israel, cum spune cântarea, „nu este o vacă oarecare”.
images
Conform lui Moshe Kempinsky, de la Magazinul Biblic Shorashim, „laptele şi mierea sunt menţionate de 20 de ori în Scripturi”. Dar când poporul iudeu s-a întors, după 2 000 de ani de exil, a găsit aici un pământ cu totul steril. Kempinski spune că a fost planul lui Dumnezeu.

„Dumnezeu spune că va face ceva minunat. Va crea un pământ care, cu toate că nu-l va favoriza clima, va fi un pământ plin de curmale şi miere şi de asemenea de lapte, pentru ca să se ştie că nimic nu apare aici pe aceste pământuri, dacă nu vine de la Mine”.
Trecând peste căldura ridicată, umiditate şi resursele limitate, în ziua de azi o vacă în Israel produce în medie şi pe ansamblu, mai mult lapte pe an decât vacile din Statele Unite, Europa şi Australia. Aceasta se datorează faptului că, aşa cum arată cifrele publicate, producţia anuală de grăsimi şi proteine pe fiecare vacă, este cea mai ridicată din lume.
Dacă ar exista un concurs mondial de „Miss Vaca de Lapte”, vaca din Israel, cu o producţie medie ce trece de 10 000 de litri anual, ar câştiga foarte uşor. Principalii concurenţi, vaca americană cu 9 300 de litri, vaca japoneză cu 7 500 de litri, cea europeană cu 6 100 de litri şi cea australiană cu 5 600 de litri, ar rămâne mult în urmă.
Producţia de lapte din Israel se caracterizează prin modernele sisteme de producţie şi rentabilitate ridicată. Un program intens de îmbunătăţire genetică, adăugat la aplicarea de noi tehnologii pentru alimentare, sănătate şi controlul stresului caloric, a reuşit să obţină o rasă cu un înalt potenţial productiv, capabilă să se adapteze la dificilele condiţii climatice din ţară, atingând o producţie anuală de lapte, considerată una dintre cele mai ridicate la nivel mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.