După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 8 februarie 2014

Patriarhul ortodox primeşte primul călduros NU de la un primar! De ce?


Daniel Ciobotea, patriarhul ortodox, a primit un raspuns inedit şi racordat la realitaţile ţarii, de la primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, la cererea pe care o trimisese in judeţe, pentru a solicita bani pentru o aşa-zisa ”catedrala-a-mantuirii-neamului” pe care doreşte sa o ridice la Bucureşti.

Raspunsul primarului a aparut in citynews.ro, joi, 30 ianuarie: "Adevarata mantuire a neamului inseamna in momentul asta sa te implici sa scoti acest popor dintr-un derapaj urias spre mediocritate, spre subcultura, spre lipsa de educatie. Astea mi se par acum problemele cele mai mari pe care Biserica ar trebui sa sa si le asume, nu sa fie partizana, partenera sau sa se creeze culpabilizari din astea: - da-mi niste bani sau ti-am dat niste bani, dar vii sa imi faci campanie sau imi faci nu stiu ce".

Edilul municipiului Targu Mureş a explicat ca aceste lucruri au fost transmise şi patriarhului: „I-am scris o scrisoare in care i-am explicat ca nu banul e important aici, ca faci o Catedrala. Asta e partea cea mai la indemana pe care o vedeti intr-o clasa politica ce crede ca si pe Ala de Sus Il poti duce cu smecheria. Ca doar astea sunt falsele iubiri fata de Biserica. Astea se fac in tihna si in tacere".

Imediat dupa ce replicile primarului au ajuns in media, au aparut diverse acuze la adresa lui, pe motivul devenit clasic la romani, cum ca ce spune popa se crede şi nu se cerceteaza. Tocmai in legatura cu ”cercetarea spuselor popii” i-am solicitat lui Dorin Florea sa purtam o discuţie pe marginea declaraţiilor sale, pentru a putea explica mai bine un gest ce ar trebui sa fie un exemplu pentru toţi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din Romania. Ideea cu care edilul a acceptat aceasta discuţie este urmatoarea: ”Rolul Bisericii este unul urias, intr-o Romanie care se degradeaza sub ochii nostri!”

- Domnule primar, am citit cu uimire şi cu bucurie raspunsul pe care l-aţi dat patriarhului ortodox, referitor la pretenţia de a mai obţine bani din ţara pentru proiectul megaloman pe care il patroneaza, al unei catedrale ce s-ar lega de o anume mantuire a neamului. La scurt timp, desigur, au aparut diverse categorisiri la adresa dumneavoastra, printre care aceea ca nu aţi fi credincios. Spuneţi-ne, va rog, ce relevanţa credeţi ca ar trebui sa aiba credinţa sau necredinţa cuiva, atunci cand este vorba de o replica de bun simţ social, ca aceea pe care aţi dat-o dumneavoastra patriarhului?

- Nu ma astept, de la oameni incorsetati si posedati de demagogie, sa ma laude pentru o astfel de pozitie pentru ca, din pacate, in societatea noastra de foarte mult timp se perpetueaza limbajul dublu, continua lipsa de educatie, de implicare. In ce ma priveste, respect Biserica, avand si bogate traditii in familie, de aceea, am asteptari uriase de la Biserica. Ea trebuie sa se implice acum, in acest moment dificil, in scoaterea tarii din criza in care se adanceste tot mai mult. As dori ca lucrurile sa nu se confunde: relatia mea cu preotii din Targu Mures este bazata pe respect si apreciere, pozitia mea se refera la mesajul in forta pe care ar trebui sa-l  dea capii Bisericii, catalogata, dupa cum stim, drept cea mai credibila institutie. Ceea ce am vrut sa transmit este o rugaminte pe care o consider de bun simt: daca poporul crede in Biserica, atunci si capii Bisericii trebuie sa raspunda acestor asteptari uriase cu gesturi care sa-i scoata pe oameni din blazare, din izolare, din lipsa de perspectiva. Intr-o tara dominata de sloganuri gen: „Nu ma bag”, „Nu-mi fac dusmani”, „Capul plecat sabia nu-l taie”, incantatiile, penitentele, inconjurul in genunchi  nu sunt modalitati de a-ti onora obligatiile fata de cei care cred in tine.

Continuarea pe Timisoara Expres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.