După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 29 noiembrie 2020

Egipt: Încarcerat pentru o postare pe rețelele sociale despre credința sa

- Un creștin are de înfruntat un proces și violența mulțimii, pentru o postarea pe rețelele sociale despre credința sa
- Pew Research: persecuția religioasă globală este la un maxim istoric
MINYA (27 noiembrie 2020) - Omar * a petrecut peste trei luni în închisoare în Egipt pentru o postare pe Facebook. El a fost acuzat că a distribuit o postare creștină, despre care unii au susținut că este ofensatoare la adresa islamului. Pedeapsa cu închisoarea a fost prelungită în mod repetat, prin mai multe audieri. Judecătorul este reticent să-l elibereze din cauza demonstranților și a fricii că Omar va fi ucis de mulțimi. ADF International solicită ca guvernul Egiptului să intervină și să-l elibereze imediat și în siguranță.
„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței lui. Legile blasfemiei încalcă flagrant dreptul internațional. Toți oamenii au dreptul să-și aleagă liber și să-și practice credința. Libertatea de a-ți împărtăși credința pe rețelele sociale face parte din dreptul la libertate religioasă. Nu numai că sunt încălcate drepturile fundamentale ale lui Omar, dar și viața sa este în pericol, doar datorită credinței lui. Îndemnăm toate guvernele să înceteze persecuția creștinilor, prin aplicarea legilor de blasfemie, și să se asigure că drepturile lor la libertatea religioasă și de exprimare sunt protejate ”, a declarat Kelsey Zorzi, Director Advocacy for Global Religious Freedom, al ADF International.
Persecuția minorităților în Egipt
După ce a fost arestat, Omar a fost supus mai multor ședințe de judecată. De fiecare dată, sentința i-a fost prelungită. În satul său s-au format mulțimi furioase, iar familia sa a fost hărțuită. În Egipt, creștinii și alte minorități religioase sunt supuse violenței și atacurilor mulțimilor. Rata răpirii femeilor și fetelor creștine pentru căsătorie forțată și convertire a crescut, de asemenea, în ultimii ani. Autoritățile, care ar trebui să protejeze minoritățile, nu fac mare lucru pentru a opri persecuția, dar arestează membrii grupurilor minoritare vizate, pentru a liniști gloata.
Legile blasfemiei din Egipt fac ilegală „instigarea la răscoala și dezbinarea” sau „disprețul și batjocorirea” „oricărei religii majoritare sau a sectelor care îi aparțin”. Creștinii și alte minorități religioase s-au confruntat cu restricții privind libera exprimare, dar și cu persecuții și închisoare, pentru că au vorbit despre credința lor.
Egiptul nu este singura țară în care minoritățile religioase sunt persecutate și nu se pot bucura de dreptul la libertatea religioasă. Recent, Pew Research Center a publicat un nou studiu, afirmând că restricțiile guvernamentale asupra religiei la nivel global au atins un nivel istoric. Conform acestui studiu, regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord au cel mai înalt nivel mediu de restricții guvernamentale asupra religiei.
Paul Coleman, directorul executiv al ADF International, a declarat: „Minoritățile religioase și, în special, creștinii se confruntă cu persecuții severe și generalizate. Nimeni nu ar trebui să închidă ochii asupra situației dificile cu care se confruntă creștinii în Egipt și în multe alte țări de pe glob, în fiecare zi”.
* numele a fost schimbat din motive de siguranță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.