După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 19 februarie 2020

Protest (petiție online) împotriva deschiderii unui Muzeu al Homosexualității în România

O petiție de protest împotriva Muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România a fost postată pe internet. Petiția atrage atenția că în proiect este implicat Ministerul Culturii, iar fondurile provind din străinătate
Stingaciu Radu este românul curajos care a inițiat o petiție pentru interzicerea Muzeului Homosexualității în România.
Textul petiției are ca scop contestarea ”finanțării de către Ministerul Culturii a  Muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România cu 199.995 euro prin programul Ro-Cultura ce se bazează pe granturile acordate de Islanda, Lichtenstein și Norvegia”.
Printre motivele acestei petiții, autorul enumeră câteva elemente de bun simț, textul fiind presărat cu ironii fine.
”De-a lungul istoriei acestei țări, au fost mai mulți diabetici decât homosexuali în România. La fel se întâmplă și în prezent. Totuși, diabeticii nu au muzeu. Ar trebui sa aibă prioritate în acest sens, iar ignorarea lor nu poate fi considerată altfel decât discriminare culturală”, se spune în petiție.
De asemenea, arată petiția, majoritatea românilor nu cunosc cuvântul "queer" (undeva la 99% dintre Români), așa că este absurdă finanțarea din fonduri publice (europene) a unui muzeu al cărui nume 99% dintre români nu-l pot pronunța, și nici nu-i cunosc semnificația. În acest sens, remarcă autorul cu umor, prioritar ar fi un muzeu al "mitei", pentru că toată lumea ar ști despre ce este vorba, iar umplerea de exponate ar fi o banalitate.
Mai mult, autorul arată că ”nu avem și nu am avut o cultură "queer" în România. Eventual, am putea crea una în viitor prin eforturi financiare suficiente. Între timp, finanțarea unui astfel de muzeu nu-și are rostul. Vă îndemnăm să terminați de restaurat Muzeul Național de Istorie al României la care se lucrează din 2002 !!! Până în prezent, 60-70% din muzeu este nefuncțional, personalul este insuficient, exponatele neglijate șamd”, se mai arată în petiția citată.
 Și mai grav, se spune în petiție, un astfel de muzeu este împotriva culturii esențiale românești, o cultură creștină milenară, ce n-a cunoscut frământări legate de homosexualitate și nici nu a prigonit-o în același grad cu țările care acum ne învață cum să fim toleranți. 
Petiția solicită ferm oprirea finanțării muzeului "Istoriei și Culturii Queer" din România din fonduri publice.
”Vă rugăm nu cheltuiți banii publici în asemenea fel! Avem mare nevoie de finanțări în alte direcții culturale, după cum am precizat câteva”, spune autorul petiției.
În concluzie, petiția remarcă faptul că ar fi de preferat ”să rămânem inculți homosexualicește” și anunță că solicitarea va fi trimisă Ministerului Culturii al Guvernului României în cazul obținerii a 100.000 de semnături.



▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.