După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 5 februarie 2020

Peter Costea 🔴 Elveția discriminează împotriva creștinilor: cazul Johannes Laderach


Devine tot mai la modă pentru statele și corporațiile mari să discrimineze împotriva creștinilor. Discriminarea împotriva lor e molipsitoare, e la moda în lumea occidentală și devine un fenomen internațional.

Recent, atenția mi-a fost atrasă de câteva articole din presa internațională despre discriminarea creștinilor din Elveția. Mărturisesc că am fost surprins. Până recent dacă te gândeai că Elveția s-a abătut de la valori, a fost mai mult privind suicidul asistat și eutanasia. Dar nu intoleranța religioasă.

Îmi place Elveția. Am locuit în Geneva un an, în anii 80, unde am studiat la Universite de Geneve. Am întâlnit acolo și câțiva elvețieni care vorbeau limba română. Aveau afecțiune pentru România, fiind născuți acolo, ei ori părinții lor. Îmi spuneau că după ce România și-a obținut independența în 1877, mulți elvețieni s-au mutat în România, unde au cumpărat pământ și au trăit în România mai bine ca în Elveția. Comunismul i-a silit, însă, să se întoarcă în țara de baștină.

La fel ca România, în mod istoric Elveția, o tară diversă etnic și confesional, a fost tolerantă privind creștinismul și sectele religioase care au apărut acolo ori în Europa în secolul XVI. Minoritățile creștine persecutate în Germania ori Franța și-au găsit refugiul în Elveția.

Elveția, însă, începe să devină intolerantă. Motivul principal e, la fel ca în întregul Occident, extinderea drepturilor „minorităților sexuale” în detrimentul libertății religioase. Exemplul care mi-a atras atenția a fost a unui producător de ciocolată / chocolatier, Johannes Laderach.

Laderach e un creștin devotat valorilor creștine, pro-viață, pro-familie și asociat cu o organizație elvețiană pro-familie, CFT. CFT afirmă dreptul la viață al copiilor nenăscuți, căsătoria naturală dintre un bărbat și o femeie și drepturi parentale, inclusiv autoritatea părinților de a-și educa copiii în valorile creștine fără interferența statului. Laderach este și unul din sponsorii unui mic partid politic creștin elvețian. Participă la marșurile pentru viață. Vreme de 10 ani compania lui a furnizat ciocolată companiei aeriene elvețiene Swiss Air. Magazinele de ciocolată Laderach se află și în marile aeroporturi din lume.


Lucrurile însă au început să meargă înspre rău pentru Laderach când homosexualii au început să-i atace afacerile. În octombrie 2019, un grup de radicali de stânga i-au atacat un magazin în Basel. În decembrie 2019, un grup de homosexuali s-a așezat în fața unui alt magazin sărutându-se persistent. Iar un grup de homosexuali din Germania a lansat o campanie de presiune asupra companiilor cu care Laderach făcea afaceri să nu mai cumpere ciocolată de la firma lui. Și, ca de obicei, au reușit. Începând din aprilie anul acesta, Swiss Air va înceta să mai cumpere ciocolată pentru zborurile ei de la firma lui Laderach.


Laderach e acuzat de homofobie, misoginism și alte treburi neplăcute de acest gen, cu toate că Laderach are angajați homosexuali și 60% dintre manageri sunt femei. Dar, ca de obicei, pentru cei care împing din spate drepturile „minorităților sexuale”, datele statistice de acest gen nu au nicio însemnătate. Pe ei îi irită credința acestui bărbat vertical care pune valorile creștine deasupra frivolităților temporare la moda în Occidentul zilelor noastre.


Eu deja am decis: când călătoresc internațional voi evita zborurile Swiss Air. Prin canalele și contactele pe care le am voi comunica tuturor din America că Swiss Air discriminează împotriva creștinilor. De asemenea, voi căuta prin aeroporturi ciocolata Laderach pentru cei dragi din România și voi înceta să mai cumpăr ciocolată de la alte firme. Laderach merită sprijinul și solidaritatea noastră. E un exemplu extraordinar care merită să fie imitat.

Peter Costea


▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.