marți, 22 octombrie 2019

E bine de știut! Ludovic Orban a chemat ieri la consultări la Parlament doar ONG-urile seculariste. ONG-urile „religioase” au fost tăiate de pe listă...


Înțeleg că poate șeful cel mare al PNL, „paltonul solemn” din capul s(t)atului, are o problemă cu ONG-urile religioase, că în viziunea sa foarte „deschisă la minte” sunt toți niște „fanatici religioși”. Dar cum să nu chemi la negocieri măcar cultele religioase? Cum să nu chemi reprezentanți ai BOR și ai celorlalte 17 culte religioase recunoscute oficial de Statul Român?

ONG-urile seculariste, mai ales dacă acestea sunt ACCEPT & prietenii, reprezintă 0.5% din societate. Cultele religoase reprezintă marea majoritate a societății – în fapt, reprezintă aproape toată societatea, dacă ținem seama că în România mai puțin de 2 procente se declară atei.

Și tu chemi DOAR ACCEPT & prietenii; și nu chemi nici un reprezentant al cultelor religioase. Că asta se cheamă democrație. Și reprezentativitate.

Asta îmi amintește de CNCD, care voia anul trecut să poarte niște „negocieri” despre limitele care trebuie impuse libertății religioase în societate. Și a chemat la „negocieri” doar ACCEPT. CNCD, ăia care dau amenzi pe crime de gândire. Ca să impună limite libertății religioase, ei nu au considerat că e cazul să cheme la discuții nici măcar un reprezentant al cultelor religioase.

Oare se transformă PNL într-un nou CNCD? Sau doar asta este „lesa” în care se mișcă Ludovic Orban? Băieții cu ochi albaștri i-au desenat pătrățica, aici dansezi, discuți doar cu ăștia. Doar ACCEPT, „minoritățile secuale” și „progresiștii” sunt în România societate civilă, deși ei reprezintă numai 0.5% din populație. Iar „creștinul” Orban s-a conformat fără să comenteze. Și apoi și-a scos carnețelul și a început să ia notițe de la ACCEPT."Astăzi a avut loc o întâlnire a premierului desemnat, L. Orban, cu societatea civilă. Mai exact, cu acea parte a ONG-urilor strategic abonată la titlul de «societate civilă», într-o operație care lasă invizibilă cea mai mare parte a societății ca atare. Nicio organizație pro-viață sau religioasă nu a fost prezentă. Selectori vigilenți s-au asigurat că o asemenea impietate nu va fi comisă.

Desigur, cele pro-LGBT au fost prezente, promovându-și agenda. Destul de previzibil până aici. Ceea ce a atras atenția, însă, a fost ideea reprezentanților acestui ONG de a reclama premierului desemnat faptul că în România nu s-au dat condamnări pe spețe de hate speech. Cum? Acest ONG vine la un om politic cerându-i, practic, să se ocupe de problema condamnărilor pe hate speech? Păi cum rămâne dragi tovarăși cu statul de drept, independența justiției, separarea puterilor în stat? Ce căutați voi cu această discuție la cel care va fi, cel mai probabil, premierul României?

Trebuie să avem, oare, o cotă obligatorie de condamnări pe hate speech, realizată prin presiunea politicului, ca România să aibă un «rating» mai bun în evaluările ONG-urilor pro-LGBT? E drept că nici nu ar fi ceva fără precedent. Discursuri perfect asemănătoare au stat și la baza ideologiei anticorupționiste, cu rezultatele pe care le știm."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.