Nu știu dacă avem nevoie ca liderii noștri politici să-și definească clar poziția față de familie. Majoritatea dintre ei oricum nu sunt sinceri, iar unii sunt gata să afirme orice pentru voturi, chiar dacă practică un soi de poligamie în serie sau și-au abandonat soțiile pentru fetișcane fără principii și instabile emoțional.
Ceea ce avem nevoie este ca liderii noștri politici să respecte drepturile cetățenilor, Constituția și legile țării. Sunt convins că politicienii noștri știu că demersul pentru modificarea unui articol din Constituție care să definească clar căsătoria, inițiat de Coaliția pentru Familie, este susținut de toate cultele religioase din România, cât și de un număr impresionant de cetățeni.
De asemenea, încerc să înțeleg dacă prin tertipurile din Parlament sau de la Administrația Prezidențială liderii noștri politici s-au poziționat voit împotriva unui demers democratic a trei milioane de cetățeni, fie ei și "fanatici religioși". Nu plec de la premisa că liderii noștri politici sunt doar niște exponenți ai elitelor progresiste globaliste, a căror agendă cuprinde inclusiv distrugerea familiei așa cum a creat-o Dumnezeu, dar mă întreb de ce este așa de greu să respecte democrația și legile.
Cu tot respectul care se cuvine celor puși în poziții de autoritate, trebuie să atragem atenția liderilor noștri politici că a sosit vremea să nu mai joace politic această inițiativă civică, ci să respecte legea. Cei trei milioane de cetățeni români nu au cerut nici exterminarea unor minorități sexuale, nici pedepsirea lor pentru ceea ce fac ei în privat și nici nu i-au numit fanatici sexualizați.
Acești cetățeni, sprijiniți de alte milioane așa cum rezultă din orice cercetare sociologică, doresc ca în România familia să nu fie redefinită conform unor agende progresiste, ci să rămână așa cum a gândit-o Creatorul. Susținerea valorilor creștine nu este fanatism și nici încălcarea drepturilor unor minorități. În schimb, modul tendențios în care o minoritate extrem de activă și gălăgioasă încearcă să-și legifereze prin forță perversiunile este atât fanatism cât și atentat la drepturile unei majorități tăcute și cu prea mult bun simț.
Nu cred că trebuie să facem prea mult caz de exprimarea unor poziții clare a liderilor noștri politici față de familie și căsatorie. Dar trebuie să le spunem răspicat că nu au dreptul să mai tergiverseze un demers despre care Curtea Constituțională afirmă că este legal și constituțional. Dacă România este o democrație consolidată, atunci liderii politici au obligația să respecte jocul democratic și să lase poporul să decidă prin referendum definiția căsătoriei.
Cu siguranță inițiatorii și susținătorii referendumului pentru căsătorie vor accepta decizia majorității, chiar dacă rezultatul va fi altul decât își doresc. Ceea ce avem dreptul, în calitate de cetățeni ai unui stat în care nimeni nu este mai presus de lege, este să pretindem de la liderii noștri politici ca și ei să facă la fel. Altfel va învinge fanatismul, fărădelegea și nu democrația.
Samy Tuțac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.