După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 mai 2018

Alianța Familiilor din România 🔴 Legea noastră drepturi poartă, noi le cerșim din poartă-n poartă

Titlul aminteste de memorabilele versuri ale lui Octavian Goga "Muntii nostri aur poarta, Noi cersim din poarta-n poarta". Ele se potrivesc perfect situatiei in care se afla cei 3 650 000 de cetateni romani care, din 2006 incoace, cer politicos si respectuos, dar insistent, organizarea referendumului pentru protejarea casatoriei naturale in Constitutie. Au dreptul sa o faca iar Curtea Constitutionala le-a afirmat acest drept de citeva ori. Clasa politica, insa, dezagreaza si se opune. A politizat initiativa cetatenilor care au ajuns astfel sa-si cersasca drepturile. Intr-un fel, ne aflam in cea mai rusinosa si penibila situatie privind relatia dintre cetatenii tarii si clasa politica de dupa decembrie 1989. O situatie fara precedent care face Romania de rusine in rindul statelor Uniunii Europene. O rusine adusa peste Romania de clasa ei politica care se opune cu incapatinare organizarii referendumului. Clasa politica ne-a transformat in cetatenti de rangul doi ai Uniunii Europene. Elvetienii voteaza aproape in fiecare an o initiativa cetateneasca de revizuire a constitutiei ori un proiect de lege initiat de ei. Iar in Irlanda, irlandezii au decis prin referend, in mai 2015, soarta casatoriei in tara lor, iar pe 25 mai anul acesta vor vota revizuirea constitutiei pentru a determina soarta avortului. Irlandezi au tinut doua referendumuri constitutionale in doi ani. Romanii au lansat proiectul curent de revizuire a articolului 48 in 2015 si nici acum nu se contureaza pe orizont data tinerii lui. Clasa politica insista sa ne trateze ca pe niste cersetori de drepturi. Am ajuns sa ne cersim drepturile, batind la portile partidelor politice, ale Parlamentului, ale Cotroceniului si ale Guvernului.
 
Cine se opune ?
 
Opozitia, oficial declarata, vine din partea elementelor extreme din PNL, anti-familie, pro-avort si pro-homosexualitate, cit si din partea USR. De ani de zile PNL a devenit cuibul in care si-au gasit locul comfortabil unele dintre cele mai extremiste parlamentare din Romania, cele care promoveaza feminismul, avortul si drepturile "minoritatilor sexuale". Dl Iohannis a adoptat aceasi pozitie anti-referend si anti-familie. A facut si continua sa faca tot ce ii este in putinta sa previna tinerea referendumului. Iar la sfarsitul lunii trecute s-a pronuntat pentru adoptarea de legislatii anti-discriminare la adresa "minoritatilor sexuale" si pentru eliminarea "intolerantei" din Romania. Declaratiile dinsului par sa ne dea de inteles ca suntem cea mai din urma civilizatie a Europei, lipsita de toleranta si discernamint. Ba si eticheteaza pe cei 3 650 000 de cetateni care au semnat pentru revizuirea Articolului 48 "fanatici religiosi."
 
Romania Libera
 
E clar ca un razboi psihologic impotriva Coalitie pentru Familie, a organizatiilor care constituie Coalitia pentru Familie, inclusiv AFR, a personalitatilor mai vizibile care promoveaza si conduc acest proiect, si a bisericilor, in special Biserica Ortodoxa Romana, a fost declansat si continua pe mai multe nivele. Subiectul l-am discutat si anul trecut, dar revenim asupra lui, fiind surprinsi de un articol recent publicat de Romania Libera pe 24 aprilie. Articolul este sub forma unui interviu luat antropologului Vintila Mihailescu, autor al recentei Etnogeneza si tzuica. Printre altele, dl Mihailescu afirma despre romani ca "stam foarte prost ... la potentialul de creativitate si, nu in ultimul rind, in ceea ce priveste "gandirea rationala": cu unul dintre cei mai mari indici de religiozitate din lume, o religiozitate promovata mai mult habotnic prin invatamintul religios ..." Si, adauga dinsul, "viitorul unei tari in Secolul XXI nu prea poate a fi asigurat prin recursul la "familia traditionala" si increderea oarba in "ce spune popa".
 
Cuvintele dlui Mihailescu, reproduse in litere ingrosate de Romania Libera nu sunt doar necuviincioase la adresa romanilor si a religiei. Ele constituie o forma de dezinformare. Opinia dinsului ca "familia traditionala" fie ca nu poate, ori ca "nu prea poate" asigura viitorul unei tari in Secolul XXI e in intregime falsa. Suntem siguri ca nici unul din cititorii comentariilor noastre nu pot agrea cu aceasta afirmatie obtuza. Dimpotriva, comentariile noastre publicate cu regularitate din 2009 incoace duc la concluzia ca familia si casatoria naturala sunt singurele institutii care pot asigura viitorul unei tari, mai ales in epoca mondializarii si, specific vorbind, in Secolul XXI.
 
Incepem cu demografia. Doar familia si casatoria naturala produc copii. Fara copii nu exista viitor, nici pentru parinti, nici pentru tara si nici pentru societate. Afirmatiile dlui Mihailescu sunt cu atit mai eronate avind in vedere situatia precara demografica a Romaniei si a Europei. Nu stim daca Romania Libera a studiat ori publicat datele recent revizuite privind demografia Romaniei si publicate de Organizatia Natiunilor Unite. Mai devreme in an, ONU a publicat ultimele revizuiri, pe anul 2017, privind tendintele demografice ale tarilor lumii. Raportul contine proiectii si extrapolari pina in anul 2100. In 2017 Europa avea 742 de milioane de locuitori, dar in 2030 se prevede ca va avea 739 de milioane, 716 de milioane in 2050 si 653 de milioane in 2100. Putem deci extrapola ca de cind Europa a inceput sa legalizeze casatoriile homosexuale, la inceputul Mileniului III, pina in 2100, adica in 100 de ani, populatia Europei va scadea cu 100 de milioane de persoane. Familiile "netraditionale" si "casatoriile artificiale" ori "netraditionale" ale Europei nu produc copii. Si in aceasta categorie a familiei si casatoriei nenaturale nu includem doar pe cele intre persoane de acelasi sex ori parteneriatele civile. Includem si familiile sociale constituite din copii luati de stat de la parintii lor biologici si dati in crestere unor adulti platiti de stat, asa cum se practica in Scandinavia si Marea Britanie. Pe scurt, nu se poate nega existenta unei corelatii intre declinul familiei naturale, ori "traditionale" cum o numeste Romania Libera, expansiunea familiilor si casatoriilor nenaturale, si declinul demografic al Europei.
 
In contrast, conform datelor ONU, continentele si tarile care practica familia si casatoria naturala, vor mosteni, demografic vorbind, pamintul. De la 1,2 miliarde de fiinte umane in 2017, Africa va ajunge, conform datelor publicate de ONU, la 4,4 miliarde de oameni in 2100, Asia de la 4,5 miliarde la 4,7 miliarde, America Latina de la 646 de milioane la 712 de milioane, si Oceania de la 41 de milioane la 72 de milioane. Formula supravieturii deci e clara: familia si casatoria naturala centrate pe procreare si cresterea copiilor.
 
Conform aceluiasi Raport ONU, Romania se prabuseste demografic si imbatrineste rapid. In 2017, Romania avea 19,6 milioane de oameni, dintre care 15% erau sub 14 ani si 25% peste 60 de ani. Se sconteaza ca in 2030 Romania va avea 18,4 milioane de locuitori, 16,3 milioane in 2050, si doar 12 milioane in 2100. Familia naturala nu "prea poate" asigura viitorul Romaniei? Daca nu ea, atunci cine?
 
Japonia si Corea de Sud cu un picior in groapa
 
Daca Romania Libera si dl Mihailescu nu pun pret pe "familia traditionala" ca garantor al viitorului Romaniei in Secolul XXI, tari mult mai dezvoltate ca Romania, la fel ca si cele care au experimentat cu distrugerea familiei naturale, fac eforturi masive pentru stimularea casatoriei si a familiei naturale cu scopul de a-si asigura viitorul. In ultimele doua luni au aparut numeroase articole in presa internationala privind astfel de eforturi.
 
Pe 30 aprilie, de exemplu, New Yorker a publicat un dosar vast privind declinul demografic al familiei naturale in Japonia si eforturile guvernului japonez pentru a convinge tinerii japonezi sa se casatoreasca. Conform datelor ONU, dupa razoi, in 1950 Japonia avea 82 de milioane de locuitori, are 127 in prezent, si se estimeaza ca va avea 108 milioane de locuitori in 2050 si 84 de milioane in 2100. Adica, in 2100 Japonia va avea acelasi numar de locuitori ca in 1950, dar populatia va fi mult mai imbatrinita. Mai imbatrinita chiar ca si Romania. In prezent doar 13% din populatia Japoniei e sub 14 ani si 33% peste 60 de ani. Explozia demografica a Japoniei de dupa razboi, cauzata in primul rind de familia naturala, a fost motorul principal al miracolului economic japonez. Situatia demografica a Japoniei deja a ajuns atit de precara si ingrijoratoare incit oamenii cu bani inchiriaza familii cu ziua ori chiar cu jumatate de zi. [Articol: www.newyorker.com] Moda inchirierilor de familii a inceput in 1989. Japonezii tanjesc dupa familia naturala pentru ca sunt singuratici. Nu se casatoresc si isi concentreaza viata asupra vietii profesionale nu cea de familie. Au ajuns atit de singuratici incit mii dintre ei mor singuri acasa fara ca nimeni, nici chiar vecinii, sa stie ca au murit, iar cadavrele lor sunt depistate de autoritati chiar luni dupa deces. In Japonia exista firme specializate in inchirierea de sotii, soti ori copii, cu ora, ziua, ori mai mult. O astfel de firma e Family Romance. Costul pentru o sotie si o fiica pentru o dupa masa la o plimbare in parc si o masa la un restaurant decent e de 370 de dolari. Barbatul care vrea sa-si inchirize o sotie si fiica pentru o jumatate de zi completeaza un formular online specificind calitatile si gusturile. Firmele acestea aduc bani cu gramada. Un barbat a jucat rolul de "sot" la 100 de femei din 2009 incoace si din asta traieste.
 
Un exemplu, poate chiar si mai dezastruos, e Corea de Sud unde statul si universitatile fac eforturi masive pentru a-i convinge pe tineri sa se casatoreasca. Pe 27 aprilie BBC a publicat un dosar privind declinul casatoriei in Corea de Sud si implicatiile lui negative. Concluzia autorului este ca tinerii sud correeni nu se casatoresc iar cei care se casatoresc nu fac copii. Declinul demografic al Coreei de Sud e extrem. In 2017 s-au nascut, raportat la fiecare femeie, cei mai putini copii din istoria Coreei de Sud, 1,05 de copii de femeie. Dupa cum se stie, pentru a se mentine constant nivelul demografic al unei societati e nevoie de o rata a fertilitatii de 2,01 de copii de femeie. Guvernul sud corean e alarmat si cheltuie miliarde de dolari pentru a stimula si promova familia si casatoria naturala. Au fost adoptate legislatii care cresc concediul de nastere, concediile pentru barbati sa stea acasa cu copiii nou nascuti, alocarea de fonduri pentru stimularea fertilitatii si beneficii speciale pentru familiile cu trei sau mai multi copii. Iar universitatile predau cursuri care invata pe tinerii adolescenti cum sa faca curte, de ce familia si casatoria sunt importante, si cum sa-si gaseasca partenerii potriviti. Tinerii sunt ingrijorati ca daca se vor casatori nu vor putea sa se intretina, sa cresca copii, sa-si cumpere o casa, ori isi vor pierde independenta financiara. Studentilor care iau aceste cursuri li se impune sa iasa impreuna si sa practice ce au invatat la cursuri privind relatiile de cuplu si casatorie.
 
Numarul casatoriilor in Corea de Sud scade vertiginos. Statistici oficiale privind casatoriile au fost incepute in 1970. In 2017 a fost inregistrat cel mai scazut numar de casatorii, 264.500, cu 6% mai putin ca in 2016. In 2007 au fost inregistrate 340.000 de casatorii. Dupa cum se vede, e mai mult decit o scadere de cifre. E un colaps. Corea de Sud e si tara care imbatrineste cel mai rapid din lume. Mai mult de jumatate din populatia tarii e oficial batrina decit tinara. Deasemenea, varsta medie la care se casatoresc sud coreenii e in crestere, 32,9 de ani la barbati si 30,2 la femei.  Iar in 2017 varsta medie la care femeile sud coreene au avut primul copil a fost de 31,6 de ani, cea mai inaintata varsta din lume. [Articol: https://qz.com]
 
China comunista doreste familia naturala
 
Si China comunista vede in familia naturala garantorul viitorului ei. Pentru 36 de ani China a fost un inamic incapatinat al familiei "traditionale" pentru ca ea producea copii, o "pacoste" pentru economia Chinei comuniste. Comunistii chinezi, insa, s-au trezit si pretuiesc mai mult ca oricind familia "traditionala" pentru ca numarul copiilor care se nasc in China scade de la an la an. Acesta e pretul pe care-l platesc pentru cele aproape patru decenii de atacuri masive la adresa familiei "traditionale".
 
Mai devreme in an Leta Hong Fincher a publicat Leftover Women: The Resurgence of Gender Inequality in China, al carei titlu ar putea fi tradus in romaneste ca "Femeile trecute - ascensiunea inegalitatii intre sexe in China". Conform autoarei, numarul copiilor care se nasc in China e in scadere vertiginoasa, populatia imbatraneste rapid, forta de munca e in scadere, iar tinerii chinezi, la fel ca si cei vietnamezi, prefera sa migreze pentru a munci in Japonia ori Corea de Sud in loc sa ramina in China. Raspunsul recent dar mecanic al comunistilor chinezi a fost sa perimta familiilor sa aduca pe lume doi copii in loc de unul, nadajduin astfel ca pina in 2050 numarul muncitorilor chinezi va creste cu 30 de milioane, suficient pentru a plati pensiile celor in varsta. Din nefericire pentru China, scrie Hong Fincher, numarul copiilor nou nascuti e in scadere nu in crestere. In ianuarie comunstii chinezi au publicat datele demografice pe anul 2017 conform carora in 2017 natalitatea in China a scazut cu 3,5% in comparatie cu 2016. Motivul principal este ca tinerele se casatoresc tot mai tarziu si nu fac copii, anii cei mai fertili pentru tinere fiind intre 24 si 29 de ani. In mai 2017 guvernul chinez a facut un sondaj de opinie care a cuprins 40.000 de femei tinere. Patruzeci la suta dintre ele nu aveau copii si declarau ca nu vor sa aibe copii de fel, iar 63% dintre ele au declarat ca nu vor sa aibe mai mult de un singur copil. Consecintele ideologiei si politicii anti-nataliste sunt, dupa cum se vede, evidente si in intregime negative. [Articol: www.nytimes.com] Deasemenea, The Times of London a scris recent ca guvernul chinez intentioneaza sa reduca varsta legala pentru casatorie pentru a stimula casatoria naturala. [Articol: www.thetimes.co.uk]
 
Homosexualii nu se casatoresc
 
Legalizarea casatoriilor homosexuale ori a familiei ne-naturale e fara rost. In tarile unde ele au fost legalizate, numarul casatoriilor homosexuale a fost relativ semnificativ imediat dupa legalizarea lor, dar devine aproape infim si irelevant din punct de vedere statistic unde au fost legalizate. Ultimele date care sprijina argumentul nostru, care l-am facut de ani de zile, au fost publicate recent in  Noua Zeelanda unde casatoriile homosexuale au fost legalizate acum cinci ani. In 2017, au fost incheiate in Noua Zeelanda 20.685 de casatorii si uniuni civile, dintre care doar 486 intre persoane de acelasi sex. Aproximativ jumatate din ele, insa, au fost casatorii facute de homosexuali straini care nu se pot casatori in tarile de bastina. [Comentariu:www.stats.govt.nz] Franta a legalizat casatoriile homosexuale tot acum cinci ani. De atunci au fost incheiate 40.000 de casatorii homosexuale, adica 80.000 de homosexuali s-a casatorit, un numar infim in comparatie cu populatia relativ vasta a Frantei. Asadar, in jur de 8.000 de "casatorii" homosexuale pe an. Anul trecut, insa, numarul acesta a scazut la 7.000 si continua sa scada.
 
Ne cersim drepturile
 
Am ajuns sa ne cersim drepturile conferite noua de Constitutie. Ceva mai josnic ca asta nu se poate. Clasa politica ne-a transformat in cersetori, ei, cei care, fara exceptie, propovaduiesc virtutile statului de drept dar ne le practica. Parlamentarii si dl Iohannis au transformat astfel Romania intr-un spectacol fara precedent si fara capat pe orizont. Ne-au facut de rusine in Europa. Cum atunci mai putem noi, cetatenii, sa-i luam in serios cind ei ne cer voturile?

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.