După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 28 decembrie 2020

Mii de pastori se ascund în timp ce persecuția din China este în creștere și se încearcă eradicarea creștinismului

Potrivit grupului de misiune Asia Harvest, zeci de mii de pastori și misionari din toată China se ascund în timp ce Partidul Comunist se pregătește pentru ceea ce pare a fi un „asalt final” asupra creștinismului în încercarea de a-l eradica din țară.

În ultimul buletin informativ din 2020, Asia Harvest a declarat că pastorii s-au deconectat de la telefoane și computere, astfel încât autoritățile guvernamentale să nu mai poată utiliza aceste dispozitive pentru a le urmări mișcările. Conform relatărilor, acești pastori au distrus, de asemenea, microcipurile din interiorul cardurilor lor de identitate, astfel încât autoritățile să nu mai poată urmări locațiile lor.

„Fiecare persoană din China trebuie să aibă un card de identitate. Este imposibil pentru o persoană să prindă un zbor sau un tren, să deschidă un cont bancar, să se angajeze sau să închirieze un apartament fără a-și folosi cardul. Fiecare card de identitate conține un cip computerizat care este, de asemenea, utilizat pentru a urmări mișcările oamenilor”, a adăugat buletinul informativ.

În timp ce Asia Harvest a refuzat un interviu pentru The Christian Post, CP a publicat reportaje care au abordat multe dintre îngrijorările principale cu privire la creșterea persecuției care sunt menționate în newsletter-ul lor, inclusiv încercările regimului de a „corupe Evanghelia” prin rescrierea întâmplărilor biblice.

Un exemplu în acest sens este un manual comunist, folosit în școlile chineze, care falsifică relatarea biblică găsită în Ioan 8:3-11. Manualul susține că Isus a ucis-o pe femeia care a fost găsită în adulter și apoi s-a referit și la El însuși ca la un păcătos.
Manualul publicat de University of Electronic Science and Technology Press, condusă de guvern, afirmă: „Conform legii lor, mulțimea a vrut să o omoare pe femeie cu pietre. Dar Isus a spus: «Fie ca cel care nu a păcătuit niciodată să arunce prima piatră. » Auzind lucrul acesta s-au retras unul câte unul. Când mulțimea a dispărut, Isus a omorât păcătoasa cu pietre, spunând: «Și eu sunt un păcătos. Dar dacă legea ar putea fi executată doar de oameni fără cusur, legea ar fi moartă. »”

Procedând astfel, regimul speră să „controleze Biserica și, în cele din urmă, să o facă neputincioasă și supusă sistemului comunist”, a adăugat Asia Harvest. „Guvernul a anunțat în mod deschis planurile de a «reinterpreta» Biblia și alte texte religioase, astfel încât acestea să aibă «caracteristici socialiste. »”
China a înăsprit, de asemenea, restricțiile privind distribuirea materialelor religioase în ultimele luni prin amenințarea cu amenzi, închiderea tipografiilor sau chiar închisoarea pentru vânzarea de cărți creștine, chiar și pentru permiterea clienților să fotocopieze imnuri, potrivit Bitter Winter, o publicație care monitorizează încălcările libertății religioase în China.

În octombrie, o tipografie din Luoyang, un oraș din provincia centrală Henan, a fost percheziționată de autoritățile care căutau materiale religioase interzise.

Cenzura care vizează creștinii din China a devenit atât de severă încât până și grupurile creștine sancționate de guvern în mod oficial folosesc acum inițialele Pinyin „JD” pentru a înlocui caracterele chinezești pentru „Hristos” pentru librăria lor online, în conformitate cu China Aid din SUA.

Două organizații religioase sancționate oficial de guvern - the Christian Council of China și the Committee of the Three-Self Patriotic Movement of the Protestant Churches of China - au actualizat titlurile și descrierile tuturor cărților lor despre „Tianfengshuyuan” care este magazinul lor oficial de cărți WeChat, a raportat China Aid, care expune abuzurile și promovează libertatea religioasă, drepturile omului și statul de drept în China.

În aprilie 2018, guvernul chinez a interzis magazinelor online să vândă copii ale Bibliei. Din punct de vedere legal, Biblia poate fi distribuită doar de către agențiile aprobate de guvern care supraveghează bisericile creștine din China.
De atunci, represiunea asupra Bibliilor și literaturii religioase a crescut.

În septembrie, un proprietar chinez de librărie creștină online a fost condamnat la șapte ani de închisoare și amendat cu aproape 30.000 de dolari pentru implicarea în ceea ce regimul comunist consideră a fi „operațiuni ilegale de afaceri.”

Alte represiuni asupra creștinilor au implicat impunerea de a renunțe la credința lor și înlocuirea imaginilor lui Isus cu portrete ale președintelui Mao și președintele Xi Jinping, precum și demolarea în curs a bisericilor.

Pentru a combate aceste amenințări la adresa credinței, Asia Harvest a trimis 13 milioane de Biblii în China de-a lungul anilor. În 2020, grupul a trimis cele mai multe Biblii de până acum, a spus newsletter-ul.

„Prin mâna miraculoasă a lui Dumnezeu, proiectul continuă să funcționeze în plină forță. Atât timp cât Domnul continuă să țină ușa deschisă, intenționăm să continuăm să-i ajutăm pe frații și surorile noastre din bisericile de casă din China să aibă acces la Cuvântul lui Dumnezeu”, se mai spune în buletin.

În ciuda persecuției, creștinismul crește în China. Potrivit Alianței Evanghelice Mondiale, biserica protestantă a crescut de la 1,3 milioane de membri în 1949 la cel puțin 81 de milioane de membri astăzi. În mod similar, Biserica Catolică din China a crescut de la 3 milioane de membri la peste 12 milioane în aceeași perioadă de 50 de ani.

Dar, potrivit statisticilor naționale ale Consiliului de Stat al Chinei, creștinii protestanți reprezintă doar 3% din populația Chinei, fiind aproximativ 38 de milioane de oameni, relatează The Economist. Cu toate acestea, această estimare este mult mai mică decât ceea ce raportează WEA fără a include creștinii din biserica subterană.

Open Doors clasează China pe locul 23 pe lista sa de 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin. Organizația nonprofit menționează că toate bisericile sunt percepute ca o amenințare dacă devin prea mari, dacă devin prea politice sau invită oaspeți străini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.