După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 14 decembrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Mulțumirea, minunea care aduce minuni

 Sărbătoare va începe cu adevărat atunci când îți vei împodobi viața cu: mulțumesc. Degeaba aprindem luminile în oraș sau în case câtă vreme rămânem în bezna nemulțumirii.

Ușile din viață rămân închise pentru că ne îndârjim să le deschidem muncind în plus, luptând mai mult, scarificând mai mult deși cheia stă în: mulțumesc Doamne, pentru toate lucrurile. Mulți stau azi în fața unei uși închise, pentru că atunci când s-a deschis în trecut o ușă de binecuvântare, au uitat să spună: mulțumesc.
Mulțumesc este cuvântul prin care mă prezint în fața mea si a lumii, declarând că eu sunt un copil de Dumnezeu binecuvântat si nu o victimă, un perdant aruncat într-o țară fără orizont. Cine mulțumește vorbește despre sine, despre tăria sa, despre încrederea sa într-un Tată ceresc care nu ne lasă cu niciun chip.
Mulțumirea devine magnetul dintre oameni, iar cel cu inima mulțumitoare va fi mereu așteptat si dorit ca prieten tocmai pentru că aduce seninul cerului în furtunile pământului.
Nemulțumirea a devenit un obicei care pune în pericol chiar mântuirea. Dacă nu sunteți convinși vă rog să auziți, peste anii, ecoul întrebării lui Isus: Luca 17:17 – "... „Oare n-au fost curățiți toți cei zece? Dar ceilalți nouă unde sunt?" Cât mai contează mântuirea în viața celui care toată ziua bombăne, cârtește si este nemulțumit? Ai idee cât sângerează inima lui Dumnezeu când ne vede tot nemulțumiți deși ne-a dat în dar mântuirea?
Iată câteva sfaturi pentru a avea o inimă mulțumitoare:
1. Devino un închinător al lui Dumnezeu.
Poate nu are prea mult sens pentru tine ceea ce am afirmat, dar în mod real, închinarea este cheia unei inimi mulțumitoare. Să ascultăm ce spune biblia: Evrei 12:28 – "Fiindcă am primit dar o împărăție care nu se poate clătina, să ne arătăm mulțumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie și cu frică,". Atunci când te închini, Duhul sfânt îți aduce aminte cărei Împărății îi aparții, cum s-a săvârșit mântuirea ta, care este prețul plătit pentru salvarea ta ceea ce aduce imediat sentimentul de evlavie, de recunoștință față de sacrificiul fără de egal al lui Isus.
Atunci când Duhul Sfânt te readuce cu picioarele pe pământ – pe pământul Golgotei – realizezi că mulțimea de frământări zilnice, de poveri care aduc nemulțumiri, este neesențială față de grija pe care trebuie să o purtăm cu privire la mântuirea noastră care trebuie dusă până la capăt, de aceea imediat apare sentimentul de micime, de frică sfântă, sănătoasă, care ne face să ne plecăm în fața lui Dumnezeu, singurul care ne poate mântui.
Nemulțumirea vorbește despre viața ta lipsită de închinare, despre faptul că pământul ți-a furat dulceața rugăciunii. Cel care toată ziua cârtește, care este negativist si criticist, mai mult decât vorbește despre alții, vorbește despre sine, spunând de fapt: eu nu mă mai rog, eu nu mai am legătura în închinare cu Duhul Sfânt, eu plec urechea doar la ce spune unul si altul, eu citesc doar știrile, dar nu mă mai plec în odăiță pe genunchi, nu mai las cuvintele Sfintei Scripturi să îmi aducă aminte cine sunt eu si Cine e Dumnezeu.
O inimă nu devine mulțumitoare în ziua salariului, sau împingând coșul plin la supermarket, cumpărând un bilet de vacanță, ci atunci când se pleacă în închinare si lasă pe Duhul Sfânt să îi umple inima.
2. Deprinde-te să fii mulțumit cu ceea ce ai.
Biblia lumii e televizorul. De acolo curg zilnic tot felul de vise, de năluciri, de zvonuri alarmiste, de închipuiri care strică mintea sănătoasă. Mulți s-au îmbolnăvit de nemulțumire pentru că în loc să mănânce Cuvântul sănătos al lui Dumnezeu, stau mai tot timpul cu ochii fixați pe buzele mincinoase ale lumii si se lasă înrobiți de minciuna celui rău care mereu îți va spune: ia un telefon nou, schimbă mobila că nu mai e la modă, cumpără mașina aia cu motor mai puternic, mai pune un etaj la casă ca să îți vezi vecinul de sus...
Dumnezeu ne cere să fim ca apostolul Pavel: Filipeni 4:11 – "...m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc." Să nu mai hrănim ambițiile omenești, ci să căutăm în toate să ne deprindem a fi mulțumiți cu ceea ce avem. Vă atenționez cu dragoste că pentru vremurile ce urmează cheia unei vieți liniștite stă în echilibru, cumpătare si moderație. Vă rog din inimă să ieșim din sarabanda competițiilor omenești, să ne luăm temperatura duhovnicească să vedem dacă nu avem febra cumpărăturilor de dragul cumpărăturilor.
Bogăția dorințelor noastre pământești a determinat sărăcia mulțumirii. Iubiții Domnului, tare mă tem că pe zi ce trece ratăm semnificația vieții tocmai prin faptul că intrăm în competiția deșartă de a avea mai mult în loc să ne deprindem în a avea o inimă mulțumitoare pentru ceea ce avem. Ai casă, ai mașină, ai salariu, ai haine, ai hrană si tot nemulțumitor ești. De ce? Pentru că am dobândit năravuri rele, pentru că visăm cu ochii lumii, pentru că în loc să ne ajustăm dorințele la dimensiunile bibliei, ni le hrănim cu nălucirile mincinoase ale televizorului, ale comparațiilor viclene si otrăvite, servite de șarpele cel vechi care ne-a furat Edenul.
3. Adu o mulțumire celui lipsit si vei avea din prisos.
Mulți oameni îmi spun că sunt nemulțumiți de ei înșiși si îmi cer un sfat cum să schimbe această stare de lucruri. Dacă ești nemulțumit de tine, începe prin a-i mulțumi pe alții. Știi câți oameni necăjiți nu au nici măcar pâine pe masă? Dacă vei face bine aproapelui tău, vei începe să te vezi pe tine prin ochii plini de lacrimi al celui pe care l-ai ajutat. Cum să te respecți pe tine dacă tu ești unicul proiect al vieții tale?
Împarte pâinea cu cel flămând, adu în casa ta pe cel nenorocit, îmbracă pe cel gol si vei începe să te vindeci de stările de deznădejde, de tristețea fără nume, de lehamitea care te-a țintuit. Sâmbătă am văzut copii dintr-o comunitate lipsită cum strângeau la piept cadourile pe care le-a oferit si m-am simțit fericit ca am un Tată atât de bun și generos si că sunt copilul Său. E timpul ca de aceste sărbători să devii o sărbătoare pentru cel de lângă tine.
Nu te gândi mereu la dorințele pe care Dumnezeu ți le-a refuzat, ci gândește-te că nu ai primit ceea ce meriți.
Dacă Dumnezeu ți-a dat binecuvântări, află că cel rău nu ți le poate fura doar atunci când le zăvorăști prin mulțumire.
Dacă ești încercat cu boală, certuri, sau sărăcie, adu o rugăciune plină de mulțumire lui Dumnezeu si necazul nu va mai avea putere asupra sufletului tău.
Dacă vei mulțumi pentru ceea ce ai, ele se vor înmulți, dar dacă ții gura închisă, ele se vor risipi. În așteptarea unor minuni să facem noi prima minune: să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos.
Să ne încălzim sufletul cu un citat din Albert Clarke: ,,în viața noastră de zi cu zi trebuie să ne dăm seama că nu fericirea ne face recunoscători, ci recunoștința ne face fericiți.’’
Adu în acesta dimineață mulțumirea ca jertfă, proslăvind pe Dumnezeu si ochii tăi vor vedea mântuirea.
Să avem o săptămână plină de Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.