După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 30 noiembrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Mânia oamenilor crește

Cu fiecare zi observ, simt cum mânia oamenilor crește. Pare că întreaga lume este pe un butoi de pulbere, iar de jur împrejur mocnesc focuri mari sau mici.

Bărbații sunt mânioși.
Nu știu câți dintre noi mai putem ridica mâini curate, fără mânie. Cu atâta ușurință ridicăm vocea, ridicăm pumnul, dar nu ridicăm pe cel de lângă noi, ci mai degrabă îl strivim cu furia noastră.
Copiii sunt mânioși.
Deseori părinții îi întărâtă prin felul lor de a fi. Nu spune unui copil ,,nu” până nu îi explici de ce. În multe situații, părinții închid gura copiilor în loc să le deschidă mintea.
Mânia religioșilor crește.
Atâta harță, atâtea răutăți și vorbire de rău între liderii religioși, rar mi-a fost dat să văd. Ca odinioară când fruntașul sinagogii s-a mâniat pe Isus că săvârșise o vindecare în zi de Sabat, la fel si astăzi omul a dispărut parcă din ecuația credinței si au rămas doar reguli care întăresc instituția cu prețul pierderii semenilor.
Mânia socială crește.
Inegalitățile economice, discriminările, rasismul, ciocnirile de valori, globalismul, obida și umilirea constantă suferită din partea celor aroganți care fură , mint cu nerușinare si se vor în fruntea țării au umplut paharul răbdării si ne-au înverșunat mai mult ca oricând.
Preaiubiților.
Vă îndemn să ne facem mari rezerve de blândețe si bunătate pentru că vin vremuri de mari încleștări, de revărsări de mânie, violență, intoleranță. În scurtă vreme vom asista la izbucniri necontrolate de furie pentru că mânia clocotește în multe suflete.
Cum poți deveni blând?
🔴 Mai întâi, smerește-te în toate.
Hristos nu a despărțit niciodată blândețea de smerenie, ci a spus să învățăm de la El, căci El este blând si smerit cu inima.
Uită-te cu atenție la viața ta si adu-ți aminte că în încercările vieții niciodată nu ai biruit fără ajutorul lui Dumnezeu. Fiecare încercare a fost si este o dezbrăcare a încrederii în noi si o îmbrăcare cu puterea lui Dumnezeu.
Moise, cel mai blând om de pe fața pământului, ți-ar spune următoarele cuvinte: am învățat blândețea pe cale smereniei. Am învățat în fiecare zi să privesc spre Dumnezeu si să aștept ajutorul Său, să cobor din tronul Egiptului si să îmbrac haina pustiului ca să pot umbla smerit cu Dumnezeu meu, într-un duh blând și potolit.
Lasă smerenia să te conducă la blândețe. Tu știi că nu ai fi reușit fără Dumnezeu. Tu știi de câte ori Dumnezeu a avut milă de tine. Dacă știi, atunci nu te mai înfuria pe semenul tău care face aceleași lucruri pe care tu le-ai făcut, ci smerește-te si adu-ți aminte că Dumnezeu s-a îndurat de tine ca si tu, la rândul tău, să fii blând si răbdător cu alții.
🔴 În al doilea rând, liniștește-ți inima.
Firele de păr, perii capului sunt numărați de Dumnezeu. Nu te mai agita, nu te mai enerva cu ce nu îți iese, ci lasă-le pe toate în mâna bună a lui Dumnezeu.
Biblia spune că un duh blând este liniștit si are, astfel, mare preț înaintea lui Dumnezeu. Cu îngrijorarea ta poți adăuga un centimetru înălțimii tale? Cu îngrijorarea ta vei face ca lucrurile să se descurce sau le încurci mai rău?
Blândețea a predat îngrijorarea, frământarea, neliniștea lui Dumnezeu si se odihnește plină de încredere în dragostea Lui.
Moise, cel mai blând om de pe fața pământului, ți-ar spune: am condus oameni mânioși, furioși, supărați, m-am mâniat si eu câteodată, dar am învățat să îmi liniștesc inima înaintea lui Dumnezeu si să predau Lui, fiecare zi.
🔴 În al treilea rând, caută fața lui Dumnezeu.
Ne năpustim asupra fiecărei zile cu dorința de a rezolva cât mai multe lucruri, dar nu mai găsim timp ca în fiecare dimineață să căutăm fața lui Dumnezeu.
Când Moise a simțit că se prăbușește sub greutatea imensă a răspunderii de a conduce poporul, Dumnezeu l-a chemat la o întâlnire în care si-a arătat slava.
Sunt conștient că e greu să si citești, darămite să mai si faci ce spune Dumnezeu, dar soluția blândeții este să vezi mereu fața lui Dumnezeu.
Ce a văzut Moise când Dumnezeu a trecut pe lângă el? Exodul 34:6 – "Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioșie,". A văzut cum este Dumnezeu: încet la mânie...
Aceasta este realitatea timpului nostru: nu ne mai întâlnim cu Dumnezeu în odăiță si de aceea creste mânia noastră. Cu cât te întâlnești mai rar cu Dumnezeu în închinare, cu atât chipul Lui se risipești în tine si creste chipul lumii care este plin de mânie.
🔴 În al patrulea rând, fii curat cu inima, mintea si trupul.
Mâniile curate se ridică fără mânie. O conștiință curată va face loc blândeții, dar o conștiință apăsată va izbucni deseori si va avea derapaje dureroase.
Am ținut în noi prea mult presiunea păcatelor si deseori aveam revărsări de mânie care sperie pe cei din jur. Tu știi că dacă nu ne eliberăm de apăsarea păcatului, dacă nu scoteam afară lucrurile necurate, vom colapsa într-o zi.
Bunătatea lui Dumnezeu s-a înnoit si astăzi, iar sângele Mielului Sfânt ne curățește de orice păcat. Hai cu mărturisire înaintea Lui, cu hotărâri noi de a face voia Sa.
Mânia este vinul demonilor care amețește sufletul si întunecă mintea.
Dumnezeu te vrea blând. Pentru aceasta umblă pe calea smereniei, liniștește-ți inima, caută fața Lui si trăiește cu curăție de inima.
Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii.
Vă doresc si mă rog să aveți o săptămână plină de Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.