După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 10 octombrie 2020

"SĂ ARDEM BISERICA!"

Activiștii LGBT amenință cu agresiunea, iar poliția din Marea Britanie încearcă să-l reducă la tăcere pe pastor.
Un pastor din Regatul Unit a fost informat de poliția locală că, dacă jignește comunitatea LGBT prin comentarii pe rețelele de socializare, ar putea descoperi că a încălca legea, chiar dacă o gloată pro-LGBT a amenințat că-i va incendia biserica.
Christian Concern, organizație britanică ce monitorizează persecuțiile, relatează că pastorul Josh Williamson, de la Newquay Baptist Church, a fost avertizat de poliție să-și țină punctele de vedere într-un „mediu sigur”, după ce a fost vizat cu privire un val de abuz anticreștin, inclusiv amenințări cu violența și instigări la incendierea bisericii.
Luna trecută, Williamson, în vârstă de 34 de ani, a răspuns la știre locală apărută pe Facebook, care informa că evenimentul Pride din acest an din Cornwall va fi anulat. Williamson a scris pur și simplu „Minunate vești!” sub postare.
Chestionat fiind cu privire la comentariul său de către un alt utilizator, pastorul a răspuns că a scris așa pentru că „păcatul nu trebuie celebrat”.
Răspunzând la mai multe întrebări de la alți utilizatori, Williamson a citat ceea Noul Testament cu privire la homosexualitate, din cărțile Ioan, Iacov și 1 Corinteni 6: 9-11.
Apoi, pe pagina personală de Facebook, a distribuit articolul și a scris: "Aleluia! Ne-am rugat la întâlnirea noastră de rugăciune de marți seară ca acest eveniment să fie anulat. De asemenea, ne-am rugat ca Domnul să-i mântuiască pe organizatori. Avem răspuns la o rugăciune, acum așteptăm răspunsul la cea de-a doua."
Organizatorii Cornwall Pride au văzut pagina personală a lui Williamson, au salvat postarea, apoi au etichetat Biserica Baptistă Newquay și au postat comentarii negative făcute de alți utilizatori despre evenimentul homosexual. Apoi au șters numele ce la celelalte comentarii, făcând să pară că toate au fost postate de pastor.
Soția pastorului a primit amenințări online, chipul ei fiind suprapus peste o imagine pornografică homosexuală, care a fost apoi distribuită online.
Grupul LGBT și-a îndemnat susținătorii să-l reclame pe pastor la poliție pentru discurs instigator la ură. De asemenea, activiștii au amenințat cu proteste la slujbele duminicale ale bisericii Newquay, cu revocarea statutul caritabil al bisericii de către guvern, precum și cu faptul că Williamson va fi deportat înapoi în Australia natală.
În urma amenințărilor, Williamson a fost invitat la o întâlnire cu doi membri ai grupului Pride din Cornwall, cu care a acceptat să-și împărtășească convingerile. În timpul întâlnirii, și-a prezentat poziția creștină și a chemat membrii comunității LGBT să participe la biserica sa. Înainte de a părăsi întâlnirea, a cerut permisiunea de a lăsa un pliant referitor la ceea ce spune Biblia despre homosexualitate.
Imaginile din pliant au fost ulterior distribuite pe scară largă în întreaga comunitate LGBT locală, creând iluzia că pastorul a făcut-o. Acest lucru a dus la alte sesizări ca poliția să-l ancheteze pentru „infracțiunea de ură”.
Un grup LGBT a cerut printr-o postare arderea Bisericii Baptiste Newquay, care găzduiește deseori familii. Un alt utilizator a fost de acord, răspunzând: "SĂ ARDEM BISERICA! SĂ ARDEM BISERICA".
Un alt utilizator a amenințat că va face o orgie sexuală în masă la biserică, solicitând grupului să atace pe oricine le înmânează pliantul.
Williamson a reclamat amenințările la Poliția din Devon și Cornwall, care au fost sponsori ai organizației gay în trecut. I s-a spus că situația este „complexă” și că nu cred că cineva din grup ar da curs amenințărilor.
Poliția a spus că lucrează cu ambele părți pentru a rezolva situația, dar i-a spus lui Williamson că ar trebui să se asigure că nu jignește comunitatea LGBT pe viitor, pentru a evita încălcarea legii, potrivit Christian Concern.
Pastorul a spus că el și membrii congregației sale nu vor tăcea.
„Familia mea și cu mine, precum și comunitatea noastră bisericească, suntem foarte îngrijorați de nivelul de abuz anti-creștin și amenințările cu violența proferate în ultimele săptămâni", a spus Williamson într-un comunicat. „Poliția nu m-a acuzat oficial de infracțiunea de ură și nici n-a solicitat martori pentru a examina diferitele comentarii online, dintre care unele au vizat arderea bisericii noastre".
„În calitate de creștini, căutăm să spunem adevărul în dragoste și îi primim cu bucurie pe toți oamenii la întâlnirile noastre. Cu toate acestea, Biblia proclamă un mesaj de pocăință care îi cheamă pe toți oamenii să se întoarcă de la păcatul lor și să aibă încredere în Hristos. Ar fi lipsit de iubire din partea noastră să rămânem tăcuți cu privire la ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu în legătură cu păcatul uman, inclusiv față de toate formele de păcat sexual. Prin urmare, noi trebuie să proclamăm adevărul că homosexualitatea este un păcat, dar că Dumnezeu iubește pe păcătoși și Isus poate ierta toate păcatele.”
„Biserica Baptistă Newquay este alcătuită din păcătoși care au fost iertați de un Mântuitor minunat. De aceea îi chemăm pe toți oamenii, inclusiv comunitatea LGBT, să vină la întâlnirile noastre. Dorința noastră este ca toți să-L cunoască și să-L iubească pe Isus”, a concluzionat declarația.
Andrea Williams, directorul executiv al Christian Legal Center, care îl reprezintă pe pastorul Williamson, a declarat că astfel de amenințări împotriva creștinilor care vorbesc împotriva comunității LGBT sunt din ce în ce mai obișnuite în Marea Britanie.
„Devine îngrijorător de obișnuit în Marea Britanie să vedem amenințări și instigări la violență împotriva creștinilor, pentru că își exprimă simpla opoziție față de LGBT Pride. Forțele de poliție ar trebui să le arate creștinilor că iau acest lucru în serios, protejându-le libera exprimare împotriva amenințărilor, nu căutând să-i reducă la tăcere", a spus Williams.
„Creștinii sunt chemați să răsplătească răul cu bine - nu mă îndoiesc că pastorul Williamson va continua să împărtășească realitatea păcatului și vestea bună a lui Isus Hristos cu oamenii din Newquay”, a adăugat ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.