După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 octombrie 2020

Doi judecători atacă decizia Curții Supreme din SUA pe problema căsătoriilor homosexuale

WASHINGTON (AP) - Curtea Supremă, deja înclinată să facă o cotitură semnificativă spre dreapta, a inaugurat luni noua sesiune de ședințe cu o interpelare șocantă din partea a doi judecători conservatori, care au adus din nou argumente împotriva aprobării de către Curte a căsătoriei între persoane de același sex.
Judecătorii s-au întors din vacanța de vară într-o atmosferă posomorâtă, după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, audiind cazurile prin telefon, din cauza pandemiei de Covid-19 și pregătindu-se pentru posibilitatea apariției unor complicații post-electorale.
Curtea a ținut un moment de reculegere în amintirea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, a doua femeie judecător la Curtea Supremă. Declarația judecătorului Clarence Thomas, susținută de judecătorul Samuel Alito, a subliniat entuziasmul conservatorilor și temerile liberalilor cu privire la direcția pe care curtea ar putea să o ia, dacă Senatul va confirma candidatul propus de președintele Donald Trump pentru locul lăsat vacant de Ginsburg, și anume Amy Coney Barrett.
Comentând apelul formulat de un fost grefier regional din Kentucky, care s-a opus eliberării autorizației de căsătorie între persoane de același sex, Thomas a scris că decizia din 2015, cu o majoritate fragilă de 5-4 „a regăsit dreptul la căsătorie între persoane de același sex” în Constituție, „deși acest drept nu se găsește nicăieri în text." El a spus că decizia „permite instanțelor și autorităților să-i eticheteze pe credincioșii care cred că singura căsătorie este între un bărbat și o femeie, drept bigoți”.
Thomas a sugerat că instanța trebuie să revizuiască decizia, deoarece a „creat o problemă pe care numai ea o poate remedia”. Până atunci, a spus el, cazul va continua să aibă „consecințe devastatoare asupra libertății religioase”.
Curtea a respins recursul fostului grefier, Kim Davis, printre sutele de cazuri respinse luni.
Declarația de patru pagini a lui Thomas a stârnit indignarea grupurilor pentru drepturile persoanelor LGBTQ și a altora. Alphonso David, președintele Campaniei pentru Drepturile Omului, a spus într-o declarație că Thomas și Alito „au repornit războiul împotriva drepturilor LGBTQ și a egalității în căsătorie”, întrucât direcția instanței „este sub semnul întrebării”.
Odată cu moartea lui Ruth Bader Ginsburg și cu pensionarea judecătorului Anthony Kennedy în 2018, rămân doar trei membri din majoritatea care a decis în favoarea căsătoriei homosexuale: judecătorii Stephen Breyer, Sonia Sotomayor și Elena Kagan.
Confirmarea lui Barrett ar consolida o majoritate conservatoare de 6-3 la Curte. Barrett și-a descris abordarea față de lege în general ca asemănătoare cu cea a mentorului său, judecătorul Antonin Scalia, unul dintre opozanții în cazul căsătoriei homosexuale.
Anularea deciziei instanței în cazul căsătoriei între persoane de același sex par a fi una dificilă, dar declarația lui Thomas a confirmat temerile liberalilor că instanța ar putea reveni asupra unora dintre deciziile luate în urma unor lupte acerbe.
Cazurile pe care judecătorii le-au discutat luni, timp de aproximativ două ore și jumătate, au fost mult mai puțin proeminente: o dispută între Texas și New Mexico pentru un curs de apă și un caz care implică o prevedere a constituției statului Delaware, care menține numărul judecătorilor afiliați politic împărțit în mod egal între cele două partide. Judecătorii au părut gata să susțină prevederea constituțională în cauză, iar cazul a fost soluționat fără vreun alt comentariu cu privire la lupta pentru componența Curții Supreme.
Judecătorii vor audia un total de 10 cazuri săptămâna aceasta și în următoarea perioadă, dar sesiunea este foarte scurtă, pentru a putea discuta cazuri cu mare impact public. Acest lucru s-ar putea schimba rapid, din cauza așteptatei implicări a Curții în procese legate de alegeri. Poate că cel mai important caz aflat pe masa judecătorilor este inițiativa post electorală a republicanilor, de a respinge legea privind accesul universal la sănătate, care oferă asigurări de sănătate pentru mai mult de 20 de milioane de persoane.
Judecătorii au audiat o dezbatere în plen în februarie, au omis dezbaterile planificate în martie și aprilie, iar în mai au efectuat audieri de la distanță. Luni, judecătorul șef John Roberts, a început ședința comentând ceva ce publicul a văzut doar în imagini: faptul că ușa de la sala de judecată și porțiunea mesei din fața scaunului regretatei judecătoare Ginsburg au fost acoperite cu un material negru.
Roberts a spus: „La Curte, ne vom aminti de ea ca de un prieten drag și o colegă scumpă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.