După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 13 septembrie 2020

Peter Costea 🔴 Poate, realistic vorbind, să existe un creștinism "progresist"?

 

Nu putem, cel puțin pentru moment, și, sper, niciodată, vorbi în România despre existența unui creștinism "progresist". Creștinismul nu e compatibil cu "progresismul secular", un lucru pe care, din nefericire, foarte mulți dintre noi nu îl înțeleg.

Creștinismul și "progresismul secular" sunt fenomene opuse, creștinismul fiind demonizat de cultura contemporana în toate manifestările ei, iar "progresismul secular" fiind elogiat de aceeași cultură nihilistă și destructivă.

Ce nu se poate tăgădui, însă, este existența în România a unor sâmburi ai creștinismului "progresist secularist" care pune cultura contemporană deasupra valorilor imuabile promovate de creștinism de mii de ani. Și nu doar de ei, ci și de intelectualii antichității ale căror gândire sănătoasă și tradițională au influențat traiectoria civilizației europene.

În SUA, doi pretinși creștini, Biden și Harris, promovează cea mai anti-creștină platformă politica din istoria Americii, cei doi în mod intenționat căutând să plaseze homosexuali în funcția de judecători la Tribunalul Suprem al Statelor Unite în cazul că vor fi aleși în noiembrie.

Iar în România începem să auzim, din partea stângă a spectrului politic, voci care folosesc un limbaj biblic pentru a ne atrage voturile. Folosirea expresiei "șederii în spărtură" despre care vorbeam la începutul săptămânii denota lucrul acesta.

Creștinismul "progresist" a înlocuit, in mare măsură, creștinismul autentic din Europa Occidentală. Realitatea aceasta e evidentă mai ales în Biserica Protestantă, care, în marea ei majoritate, acceptă avortul, căsătoriile între persoane de același sex, eutanasia, manifestările imorale, distrugerea căsătoriei și a familiei naturale, feminizarea și sexualizarea clerului etc.

Din nefericire, foarte mulți creștini aleși în funcții publice subscriu versiunii "progresiste" a creștinismului, votând împotriva intereselor creștinilor și a drepturilor lor, și în favoarea "valorilor" seculare.

Mesajul de azi e desemnat să atenționeze, din nou, mișcarea creștină și conservatoare din România privind alegerile locale de pe 27 septembrie și cele parlamentare din 6 decembrie. Vă îndemn să candidați la funcții publice asemenea unor cetățeni creștini, să votați în alegeri asemenea unor cetățeni creștini, iar, odată aleși, să promovați în funcțiile publice prioritățile valorice ale cetățeanului creștin. Cu acest scop v-a ales Dumnezeu și v-a plasat în "înaltele dregătorii". În opinia mea, tot ceea ce trece peste aceste principii vine de la "cel rău".

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.