După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 septembrie 2020

China ordonă spitalelor să avorteze şi să omoare copiii nou-născuți care aparțin minorităților religioase și etnice

Spitalele din Xinjiang au primit ordin din partea guvernului comunist chinez să avorteze și să omoare toți copiii născuți peste limitele de planificare familială impuse - inclusiv nou-născuții născuți după ce au fost duși la termen - sau se confruntă cu amenzi grele, susține un nou raport.

Hasiyet Abdulla, un obstetrician uigur care a lucrat în mai multe spitale din regiunea autonomă uigură Xinjiang din nord-vestul Chinei, a declarat pentru Radio Free Asia că maternitățile au pus în aplicare politici stricte de planificare familială destinate să limiteze uigurii și alte minorități etnice la a avea trei copii.

„Fiecare spital avea o unitate de planificare familială responsabilă de implementare - care câți copii avea, când îi născuse - au urmărit toate acestea”, a spus ea.

„Regulamentele erau atât de stricte: trebuia să existe trei sau patru ani între copii. Au fost copii născuți la nouă luni pe care i-am ucis după ce am provocat travaliul. Au făcut asta în maternități, pentru că acestea erau ordinele. ”

Abdulla a declarat pentru RFA că bebelușii au fost avortați chiar dacă mamele lor erau „însărcinate în opt și nouă luni”, adăugând că, în unele cazuri, personalul medical „ar ucide chiar și bebelușii după ce s-au născut”.

Nici bebelușii care se născuseră la spital în afara limitelor de planificare familială nu erau în siguranță, a spus ea, adăugând că medicii „îi vor ucide și vor arunca corpul”.

„Nu ar da copilul părinților - îi ucid pe copii atunci când se nasc”, a spus ea.

„Este un ordin care a fost dat de sus, este un ordin care a fost publicat și distribuit în documente oficiale. Spitalele sunt amendate dacă nu se conformează, așa că, desigur, realizează acest lucru. "

Rapoartele anterioare au dezvăluit modul în care Partidul Comunist Chinez a sterilizat forțat, a avortat și a luat alte măsuri pentru a reduce rata nașterii în Xinjiang.

Un studiu realizat în iunie de Adrian Zenz, savant și cronicar al atrocităților Beijingului în Xinjiang, a documentat modul în care oficialii PCC au aplicat amenzi femeilor uigure care au avut trei sau mai mulți copii și au forțat femeile să facă teste obligatorii de sarcină, implantarea steriletului sau o intervenție chirurgicală de sterilizare.

El calculează, pe baza informațiilor de pe site-urile publice chineze, că creșterea populației a scăzut cu 90% între 2014 și 2019, menționând că, în ciuda persistenței politicii privind copilul unic timp de 40 de ani în China continentală, rata de creștere a populației uighurilor este mai mică decât media națională.

În regiunea Guma (Pishan) și în orașul Hotan, medicii au efectuat sterilizări de 143 ori peste media națională, potrivit lui Zenz. Înainte de o „creștere dramatică” de sterilizări în 2016 care a continuat până în prezent, ratele de naștere uigure erau de obicei mai mari decât media națională și sterilizările mult mai mici.

O femeie uigură numită Bumeryem din comuna Toquzaq din județul Kona Sheher (Shufu) din Kashgar, care a fugit din regiune în Turcia în 2016, a declarat pentru RFA că, în 2004, a fost forțată să facă un avort în timp ce era însărcinată cu al patrulea copil pe la jumătatea celui de-al doilea trimestru.

„[Cadrele de planificare familială] mi-au spus că trebuie să fac avort, deoarece sarcina era a patra mea și mi-au făcut o injecție prin buric - am plătit eu 200 de yuani (29 USD) [pentru procedură]”, ea a spus.

„[Cadrele] m-au dus [la spital] și am făcut avortul la cinci luni”, a spus ea.

„A fost un băiat. Am putea afla [sexul] la cinci luni. ... Dacă bebelușul meu care a fost avortat ar fi în viață astăzi, ar avea 15 ani. "

Bumeryem a declarat pentru RFA că și-a revenit într-o cameră cu alte femei ai căror copii fuseseră avortați la șapte și opt luni, precum și pe termen lung.

„Au fost femei acolo în situații chiar mai rele decât ale mele”, a spus ea. „M-am întins în patul meu și am plâns.”

Raportul RFA vine în timp ce China s-a confruntat cu critici internaționale din ce în ce mai mari cu privire la tratamentul său asupra uigurilor și altor minorități din China de Vest.

Estimările sugerează că peste 1 milion până la 3 milioane de musulmani uighuri și alte grupuri minoritare din China de Vest au fost supuse lagărelor de internare din Xinjiang.

Un raport recent a documentat modul în care minoritatea religioasă a fost supusă masacrelor, lagărelor de internare în masă, torturii, recoltării de organe și disparițiilor, pe lângă controlul forțat al nașterilor și sterilizarea. Raportul subliniază, de asemenea, transferul forțat al copiilor de la familiile lor la orfelinate de stat chineze sau pensiuni.

În iunie, Comisia SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională a susținut că sterilizarea forțată a musulmanilor uighuri este „dovada genocidului”.

„Este evident din datele proprii ale guvernului chinez că politicile Partidului Comunist sunt clar concepute pentru a preveni creșterea populației pentru uigur, kazah și alte popoare musulmane turcice”, a declarat comisarul USCIRF, Nury Turkel, într-o declarație.

„Îndemnăm Departamentul de Stat să investigheze dacă încercarea deliberată și sistematică a autorităților chineze de a reduce genetic populația musulmană turcă din Xinjiang îndeplinește definiția legală a genocidului, așa cum este prevăzută în Convenția privind genocidul.”

Într-o declarație adresată Fox News, Morgan Ortagus a declarat că Departamentul de Stat al SUA este „extrem de îngrijorat de rapoartele despre avorturi forțate și sterilizare în Xinjiang”.

„Aceste rapoarte sunt în concordanță cu un corp copleșitor și în creștere de informații care expune campania Partidului Comunității Chineze de represiune brutală care vizează uigurii, kazahii etnici, kârgâzii și alte minorități musulmane din Xinjiang. Reiterăm apelul nostru către RPC [Republica Populară Chineză ] guvernul să-și inverseze cursul represiv din Xinjiang, să-i elibereze pe toți cei reținuți în mod arbitrar și să pună capăt politicilor sale draconice și brutale pentru a-și îndoctrina cu forța și a intimida propriii cetățeni. "

Traducerea şi adaptarea Prodocens media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.