După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 28 august 2020

Samy Tuțac 🔴 "Vorbești ca o femeie nebună!"

 


Adesea am auzit predicatori, eu însumi fiind unul dintre ei, criticând-o aspru pe soția lui Iov, deși ea nu era prezentă să se apere. Nu pot să nu-mi amintesc cu câtă sete îl citau pe Iov unii misogini pur sânge: "Vorbești ca o femeie nebună!"

Când oamenii sunt răvășiți de lupta cu durerea pot rosti cuvinte care să ne năucească, dar să ne păzim de a critica pe cineva care se află în groapa durerii. De ce ar trebui să fim mai îngăduitori cu doamna Iov și ce ar trebui să ne amintim înainte de a o judeca?

1. Ar trebui să ne amintim că și ea a pierdut zece copii.

2. Ar trebui să ne amintim că și ea a pierdut averea și posesiunile.

3. Ar trebui să ne amintim că ani de zile s-a bucurat de privilegiul de a fi soția celui mai renumit om din Răsărit.

4. Ar trebui să ne amintim că într-un anume fel ea și-a pierdut partenerul de viață.

Așa că data viitoare când vei spune: "Vorbești ca o femeie nebună", fii mai îngăduitor cu soția năpăstuită a unui om falimentar, a cărui lume s-a prabușit, care stă acum singur, într-o sărăcie lucie, acopeit cu bube. Femeia aceasta nu are nici un motiv să spere că toate acestea se vor schimba vreodată.

Nu vă grăbiți să mă judecați, nu vreau să justific modul de gândire al doamnei Iov, încerc doar să-l înțeleg. Pe de altă parte, analizând rostirea doamnei Iov, sunt două lucruri practice la care ar trebui să ia aminte fiecare soție creștină.

1. E bine să ai întotdeauna grijă la cuvinte, atunci când soțul tău trece prin momente extrem de dificile.

2. E bine ca niciodată să nu sugerezi soțului tău să-și compromită integritatea, chiar dacă aceasta ar aduce o alinare de moment.

Acestea fiind spuse, să ne ajute Dumnezeu să fim mai îngăduitori cu oamenii ajunși la limită. Mâine ar putea ajunge alții, poate chiar noi...

Samy


Când afectată de durere soția ta vorbește ca o femeie nebună, ce ai putea face? Cum să-i răspunzi? Când cuvintele soției tale îți aduc mai multă durere și îți provoacă mai mult necaz decât toate celelalte necazuri, ce să-i spui?

Privește la Iov! El nu a răbdat doar chinurile cauzate de suferința sa, ci a răbdat și cuvintele soției sale triste și îndurerate. Răspunsul lui Iov este extraordinar: "Vorbești ca o femeie nebună!" El nu o numește răutăcioasă, ci nesăbuită și fără discernământ.

Deși Iov era în beznă totală, credința lui puternică în suveranitatea lui Dumnezeu strălucește parcă mai tare. "Binele să îl primim de la Dumnezeu, dar răul să nu-l primim?" Oare nu este El Olarul, iar noi lutul? Oare nu este El Stăpânul, iar noi slujitorii Lui?

Sunt câteva adevăruri practice pe care soții creștini le-ar putea învăța de la Iov:

1. Întotdeauna, indiferent de situație, ascultați cu atenție și spuneți soției adevărul. Deși i-a văzut amărăciunea și decepția Iov i-a explicat foarte clar că nu este înțelept să primească sfatul ei greșit.

2. Întotdeauna, indiferent de situație, spuneți soției ce ați învățat de la Dumnezeu. Dar cu blândețe și cu înțelepciune. Cuvintele pline de blândețe și binevoitoare fac minuni.

3. Întotdeauna, indiferent de situație, dați dovadă de puritate verbală. Dacă trebuie să o contraziceți, faceți-o cu blândețe. Arătați-i că o iubiți, nu o certați.

4. Întotdeauna, indiferent de situație, iubiți-o necondiționat și acceptați-o în întregime. Dumnezeu le-a făcut pe soții să înflorească într-un mediu caracterizat de dragoste și de acceptare.

"Asta-i prea de tot", vor spune unii. Dar soția lui Iov, cea blamată de mulți predicatori, a rămas cu el până la capăt. Nu cred că i-a fost ușor să vadă cum din soțul ei a rămas doar o carapace măcinată de confuzie. Dar ea a rezistat și i-a rămas alături.

Poate și-a adus aminte ceea ce mulți creștini uită astăzi: "la bine și la rău, în bogăție și în sărăcie, în boală și în sănătate, până ce moartea ne va despărții. Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

Samy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.