După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 august 2020

O pandemie de depresie: Centers for Disease Control dezvăluie un număr mare de tineri care se gândesc la suicid din cauza COVID


Pandemia de COVID-19 și modificările aduse vieții americanilor prin închiderea afacerilor și școlilor, închiderea locurilor de sport și divertisment, precum și carantina, afectează sănătatea mintală a tinerilor.

 În cele mai recente date ale Centers for Disease Control (CDC) publicate joi, mai bine de un sfert dintre adulții americani cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani spun că s-au gândit la sinucidere în ultimele 30 de zile din cauza pandemie de coronavirus. Pentru adulții cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani procentul este de 16%.

Datele arată că mai mult de 40% dintre cei chestionați au spus că au un tip de problemă mintală sau comportamentală legată de îngrijorarea declanșată de pandemia în curs.

Studiul CDC a fost realizat în perioada 24-30 iunie. În cadrul acestuia au fost analizate 5 412 răspunsuri la sondaje.

Potrivit Politico, impozitele afectează cel mai mult adulții tineri, infirmierii, lucrătorii indispensabili și minoritățile. În timp de 10,7% dintre participanți au spus că s-au gândit la suicid în ultimele 30 de zile, 25,5% dintre cei între 18 și 24 de ani au raportat că s-au gândit la aceasta în perioada de vârf a carantinei. Aproape 31% dintre îngrijitorii fără plată și 22% dintre lucrătorii indispensabili au declarat, de asemenea, că au avut astfel de gânduri. În mod similar, participanții de culoare și cei de origine hispanică au fost mult peste medie.

Din analiza datelor a reieșit că numărul persoanelor tinere care au dezvoltat simptome de anxietate s-a triplat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

RedState precizează că a crescut procentul consumului de droguri și numărul supradozelor în toată țara. Ei au citat un raport lansat la începutul lunii trecute de laboratorul din San Diego, Millenium Health. Din analiza a 500 000 de teste medicamentoase de urină s-a constatat o creștere a consumului național pentru patru tipuri de droguri: fentanil, metamfetamină, cocaină și heroină.

Experții în medicină avertizează în legătură cu efectele negative ale carantinei.

Experții în medicină avertizează în legătură cu efectele negative ale carantinării persoanelor. CBN News a semnalat că un număr din ce în ce mai mare de medici consideră că izolarea și carantina fac mult mai rău decât virusul în sine. Peste 1200 de medici s-au reunit în grupul A Doctor A Day și la SecondOpinionProject.com, prezentându-și studiul cu privire la motivul pentru care carantina a fost un dezastru medical.

„Vedem o creștere de zeci sau sute de mii de sinucideri doar din cauza șomajului crescut,” a explicat Dr. Paul Fronapfel, un anestezist pediatru.

Specialistul în dependențe, Dr. Molly Rutherford, a adăugat: Morbiditatea și mortalitatea cauzată de șomaj și de crizele de sănătate mintală și sinucideri, crime, atacuri – toate aceste aspecte vor continua să se agraveze.

Medicii din Second Opinion Project consideră că amenințarea coronavirusului a fost exagerată.

„Mesajul a dat impresia că aceasta este un fel de infecție teribilă ucigătoare, că toată lumea are riscul de a muri,” a spus cardiologul Dr. Daniel Wohlgelernter. „Dar el a subliniat: Știm că 99.7% dintre persoanele care se infectează cu COVID supraviețuiesc.”

Fronapfel a adăugat, de zece ori mai mulți oameni mor din alte motive zilnic.

Vești bune – este disponibilă consilierea

Dr. Danny Holland, consilier autorizat profesional și profesor la School of Psychology&Counseling la Regent University, a declarat pentru CBN News că toate schimbările care s-au petrecut în ultimele luni au avut un efect profund asupra stării noastre.

„Știm că predictibilitatea și controlul sunt ancore pe care oamenii le au pentru a avea un sentiment de stare de bine și rutină în viața lor,” a spus el. „Aceste aspecte au avut un impact dramatic pentru aproape toată lumea. Deci, există o pierdere a controlului – capacitatea de a privi propria viață și de a ști ce se va întâmpla în continuare.”

În primăvară, administrația Trump și-a extins serviciile de telesănătate pentru Medicare, iar aceasta include furnizori precum psihologii.

Holland a început să se vadă cu clienții de săptămâni de zile și spune că, deși inițial oamenilor le poate fi greu să se obișnuiască, beneficiile sunt mai multe decât provocările pentru majoritatea.

„Oamenii pot sta în mediile în care își poartă luptele și pot gestiona sentimentele chiar acolo, iar consilierul poate veni în mediul lor ca să îi asiste,” a precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.