După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 30 iulie 2020

Peter Costea 🔴 Oare, recent, Parlamentul European ne-a numit "fasciști"?


Ieri am postat despre Polonia, menționând o frază care m-a deranjat foarte mult și care apare într-un draft de raport votat de una din comisiile Parlamentului European (PE) pe 14 iulie, la o săptămână după realegerea lui Duda ca președinte al Poloniei.
Proiectul de raport, inițial publicat în mai, cere Consiliului European să pedepsească Polonia pentru că nu respectă democrația, statul de drept și drepturile fundamentale. Acuzele acestea deja au fost făcute la adresa Poloniei de cinci (5) ani.

Deranjează, și, îndrăznesc să spun, alarmează, următoarea fraza care apare în Paragraful 45 al proiectului de raport:  PE "reiterates its call on the Polish government to take appropriate action on and strongly condemn any xenophobic and fascist hate crime or hate speech / PE își reînnoiește solicitarea făcută Guvernului Poloniei să întreprindă acțiuni potrivite și să condamne în termeni puternici orice infracțiune ori comentarii xenofobe și fasciste". 

Oare suntem și noi, creștinii și persoanele conservatoare ori tradiționale, incluși în această frază? Oare poate acest paragraf fi un semnal că și noi am putea fi incluși sub această etichetă iresponsabilă a PE? Tind să cred că da.

Paragraful 45 care conține această frază e legat de acuzațiile făcute de PE la adresa Poloniei și presupusa discriminare împotriva "minorităților sexuale". Se știe că Polonia nu permite în școli ideologia de gen, educația sexuală, propaganda homosexuală, și că a declarat anumite zone, orașe, sate și municipii din Polonia "LBGT free zones / zone fără prezență LGBT". Acțiunile acestea au atras furia PE și eticheta de "fascist" persoanelor care se pronunță împotriva agendei ori ideologiei revoluției sexuale.

Sunt convins că termenul "fascist" este adresat nu doar polonezilor, ci tuturor persoanelor conservatoare din tot spațiul european care, la fel ca polonezii conservatori, resping ideologia revoluției sexuale. Asta înseamnă aproape fiecare persoană care citește aceste rânduri.

În opinia mea, acest proiect de raport este un pas radical, iresponsabil și fără precedent făcut de PE într-o direcție prăpăstioasă. Din nefericire, el se conformează unei tradiții anti-creștine și anti-valori deja bine înrădăcinate în PE.

Vocabularul e prea sărac să poată explica tragedia pasului iresponsabil făcut de PE pe 14 iulie. E grav când o instituție a UE, atât de influentă ca și PE, ne numește "fasciști" într-un document oficial al EU doar pentru că îndrăznim să gândim și să ne exprimăm împotriva ideologiei revoluției sexuale.

Bruxellesul ne numește "fasciști" iar, la noi acasă, în România, dl Iohannis ne numește "fanatici". Oare până când?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.