După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 31 iulie 2020

Incidentele anti-creștine au crescut cu 285% în Franța, din 2008 până în prezent


Există o creștere de aproximativ 285% în numărul „incidentelor anti-Creștine” raportată în Franța, în ultima decadă, după spusele directorului organizației Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe , cu sediul în Viena.

Deoarece șase biserici franceze au luat foc în ultimul an și jumătate, incluzând importanta Catedrală din Nantes săptămâna trecuta, datele din partea guvernului indică o creștere accentuată în numărul presupuselor atacuri și actelor de vandalism comise împotriva caselor de închinare din 2008 până în prezent.

„Guvernul Francez a raportat 275, a ceea ce numesc ei, fapte anti-Creștine (în 2008),” a spus directorul executiv OIDACE Ellen Fantini ziarului The Christian Post, luni. „Aceasta înseamnă orice vizează o biserică în sensul de a o vandaliza, sau o statuie creștină publică, ar putea fi vorba despre un cimitir creștin sau pot fi atacuri împotriva francezilor creștini, cu o predilecție anti-Creștină.”

„Dacă privim la anii 2018 și 2019, numerele sunt puțin peste 1000 ( pe an). Deci, mărirea de la 275 la puțin peste 1000 corespunde unei creșteri de 285%.”

Conform Ministerului de Interne al Franței, au fost raportate 1052 incidente anti-creștine săvârșite în 2019, care în mare parte au fost atacuri ale bunurilor creștine. Incidentele din 2019 sunt împărțite în 996 de „fapte” și 56 de „amenințări”.

„Șocant în legătură cu aceasta este, de fapt, cât de mici sunt numerele guvernului,” spuse directorul singurului observator care acoperă libertatea creștină și problemele știute din toată Europa.

În adiție la datele publicate de guvern în legătură cu faptele anti-creștine, Fantini a spus ca guvernul francez, de asemenea, trimite date Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, despre crimele motivate de ură înfăptuite cu predilecție împotriva Creștinilor.

Cu toate acestea, datele guvernului în legătură cu crimele motivate de ură nu par a se potrivi cu datele numerice pe care guvernul le asigură în legătură cu incidentele anti-Creștine.

„Aceste numere, cele mei recente date numerice ale crimelor motivate de ură, sunt de aproape 2000 în 2018,” a explicat ea. „Când spunem că ele corespund cu aproximativ 3/zi, oamenii sunt șocați. În realitate, datele privind propriile numere ale guvernului în legătură cu crimele motivate de ură corespund cu mai mult de 5/zi.”

„Nu ne este clar de ce aceste (două seturi de) numere nu se potrivesc. Guvernul francez nu a fost transparent în legătură cu motivul pentru care ele nu sunt asemănătoare. Ce putem spune cu siguranță, este că Guvernul comunică ambele numere. Aceasta poate să sugereze că cifra mai mică trebuie să fie minimul absolut si cifra dată la OSCE este, probabil, precisă, deși eu cred că și acel număr este mai mic decât realitatea.”

Când a fost întrebată ce includ „incidentele anti-creștine”, Fantini a declarat că ele tind să fie fapte de „vandalism cu un mesaj”.

„Ele nu sunt neapărat ca graffitti, pe care poți identifica ce doresc acești oameni, comparat cu Spania. În Franța , vedem multe statui decapitate, vedem distrugerea unor obiecte prețioase. Nu mă refer la valoarea materialului, dar distrugerea, de exemplu, a Sfintei Liturghii în Bisericile Catolice. În principiu, nu există nimic mai rău în Biserica Catolică decât să distrugi Sfânta Liturghie.”

Cercetătoarea a adăugat că Franța vede „multe” incendii mici declanșate intenționat la biserici. Cu toate acestea, incendiile nu ard în întregime clădirile.

„Este vorba despre multe geamuri sparte. Pentru ceva asemenea unui geam spart, noi nu știm daca era un copil cu mingea, care se juca, sau dacă era cineva care urăște biserica sau creștinii. Organizația mea are tendința, dacă nu avem nicio altă informație, să nu spună că noi credem ca a fost un incident anti-creștin”, a notat ea.

„Dar dacă ei sparg geamul și distrug obiecte, atunci noi știm care erau intențiile. Este greu să ne dăm seama care este motivul pentru care majoritatea vandalilor nu sunt prinși. Majoritatea bisericilor nu au camere de supraveghere. Multe biserici sunt deschise publicului toată ziua, dar nu au paznici. Sinceră să fiu, consider că noi vedem doar vârful icebergului, pentru că multe biserici din Europa și America experimentează vandalismul de asemenea, și nu îl raportează.”

Directorul executiv al observatorului are opinia că o parte din motivul de acolo în creșterea numărului de atacuri și fapte de vandalism întâmplate în locurile de închinare, în Franța, este că creșterea laicismului în țară „a determinat societatea să nu se gândească la biserici asemenea unor locuri sfinte”.

Fantini a spus că făptașii atacurilor și actelor de vandalism, în Franța, tind să fie islamiști radicaliști sau oameni care aparțin mișcărilor politice extreme de stânga, inclusiv mișcările Antifa, anarhiști și feminismul radicalist.

„Ei își țintesc privirile asupra bisericilor din motive diferite”, a spus ea. „În Franța, noi cu siguranță n-am văzut vreun fel de atacuri de extremă dreapta asupra bisericilor. Aici aș spune că este un fel de mișcare cu convingeri de stânga, de asemenea și Islamiști radicaliști. Deși, nu am văzut aceasta atât de mult cum am văzut acum câțiva ani.”
Duminică a marcat trecerea a patru ani de la uciderea preotului Jacques Hamel în timpul unui atac la biserica în care slujea, în Normandia, atac provocat de doi bărbați declarați a fi parte a Statului Islamic.

„El a fost preotul care a fost decapitat de simpatizanți ISIS în sudul Franței, în timp ce sărbătorea sfânta liturghie”, a zis ea.

În timp ce nu sunt destule date disponibile să calculăm creșterea numărului de incidente anti-creștine în Europa, Fantini crede că asemenea incidente sunt „în creștere peste tot”.

„Vedem în Germania incendii premeditate și vandalism, vedem acestea și în Spania, vedem și in Regatul Unit. Sincer, nu pot spune că este vreun loc în Europa unde acest fenomen să fie în scădere”, a atenționat ea. „Abia m-am uitat la Regatul Unit. Acesta are un fond guvernamental care protejează casele de închinare de toate tipurile. El a început acum cinci ani și deja s-a dublat la 3.2 milioane de lire.”

În Spania, ea a zis că bisericile întâmpină destul de des „distrugeri și vandalism.”

„În particular, mișcările anarhiste, fraza lor preferată este: Singura biserică care luminează este aceea care arde”, a explicat cercetătoarea. „În fiecare an, de Ziua Internațională a Femeii, care este sărbătorită în toată Spania, este o oportunitate pentru activistele feministe să își pună etichetele pe bisericile spaniole, să distrugă lucruri, să protesteze. Spaniei nu îi sunt străine mișcările activiste stângi când vine vorba de a ținti biserici.”

Un factor care a creat o „creștere graduală” în incidentele anti-creștine în Europa, Fantini crede, este migrarea în masă rezultată din criza mondială a refugiaților, în cadrul căreia milioane de emigranți din Orientul Mijlociu și Africa au venit în număr mare în Europa.

„Marele val de migrație din 2015, 2016 și 2017, cu siguranță a declanșat o creștere graduală în numărul incidentelor”, a zis ea. „Dacă ne uităm la Franța, doar pentru că ei raportează anumite statistici, vezi un salt care se întâmplă să fie chiar în jurul acelei perioade. Aș spune că, pentru cea mai mare parte, s-a mai domolit puțin.”

Chiar și în Statele Unite ale Americii, Fantini a spus că de la sfârșitul lunii mai, până în a treia săptămână a lunii Iulie, au fost „20 de incidente în 12 state”, care au afectat biserici Catolice, deoarece au fost multe tulburări sociale care au urmat morții lui George Floyd.

„Activiștii din SUA au fost cât se poate de clari spunând: ‚ardeți-o pe toată’”, a spus un cetățean din Vermont.” Mă gândesc că vom vedea că se va înrăutăți situația în Europa, deoarece cred că activiștii, care deja clocotesc la foc mic aici, vor fi încurajați de ce văd că se întâmplă în SUA. Aceste mișcări sunt conectate în termeni ideologici.”

Fantini a fost clară spunând că organizația sa nu folosește termenul de „persecuție” când vorbește despre situația în legătură cu creștinii din Europa.

„Facem acesta intenționat, deoarece înțelegem că persecutarea fraților și surorilor (din alte regiuni ale lumii) este fără egal”, a zis ea. „Nu pretindem aceasta și nici nu o vom face.”

Traducerea si adaptarea Prodocens Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.