duminică, 28 iunie 2020

CUTREMUR între creștini provocat de șeful Bisericii Anglicane: "Portretizarea lui Iisus ca bărbat alb ar trebui reconsiderată"

Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury şi şef al Bisericii Anglicane, spune că Biserica ar trebui să facă nişte schimbări. Acesta a declarat că portretizarea lui Iisus ca „bărbat alb” ar trebui reconsiderată. Reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu”, a spus Welby.

În timpul unei intervenţii pentru BBC Today, Welby a fost întrebat dacă felul în care Biserica occidentală „îl înfăţişează pe Iisus” trebuie „gândit din nou” şi „reimaginat”, în lumina protestelor recente purtate sub sloganul „Black Lives Matter”, scrie mediafax.ro.

„Da, bineînţeles că da”, a răspus el, adăugând că Iisus este portretizat diferit în ţările din întreaga lume. În timpul vizitelor sale internaţionale, în calitate de şef al Bisericii Anglicane, acesta spune că a văzut variate moduri de reprezentare a Mântuitorului.

„Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu, ultima variantă fiind şi cea mai precisă din punct de vedere istoric.”

Acesta a insistat asupra diversităţii culturale, arată CNN. „Îl vezi în tot atâtea feluri câte culturi, limbi şi modalităţi de înţelegere a lumii există."

Welby a adăugat că reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu, care a devenit pe deplin uman.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.