miercuri, 27 mai 2020

Revista22.ro: Germania: Izbucnirea unui focar de Covid-19 cu 112 infectați la un lăcaș baptist din Frankfurt

În urma participării în comun la rugăciuni într-o biserică baptistă din Frankfurt – Germania, au fost depistați 112 de infectați cu SAES-CoV-2, însă numărul celor contaminați continuă să crească.

Iniţial au fost anunţate sâmbătă peste 40 de infectări, număr care a crescut între timp şi în prezent sunt testate alte circa 150 de persoane contacţi ai celor 112 confirmați pozitiv, potrivit şefului autorităţii sanitare locale, scrie Agerpres.
Circa 180 de persoane au participat cu două săptămâni în urmă la acel serviciu religios. Comunitatea baptistă din Frankfurt a insistat iniţial că s-au respectat toate măsurile de igienă şi de distanţare fizică cerute pentru a preveni răspândirea virusului, dar a admis ulterior că au existat unele deficienţe.
„În urma celor întâmplate, ar fi potrivit să purtăm o mască pentru a ne protejeza gura şi nasul în timpul serviciului (religios) şi să ne abţinem de la a cânta împreună”, precizează această comunitate într-o declaraţie postată pe site-ul său.

Comunitatea baptistă din Frankfurt a anunţat sâmbătă suspendarea tuturor actelor şi serviciilor religioase, care se vor desfăşura din nou numai online, în timp ce autorităţile locale din oraşul învecinat Hanau au decis anularea unei adunări religioase a musulmanilor ce urma să se desfăşoare duminică pe un stadion în cadrul lunii sfinte a Ramadanului, estimând că ar fi iresponsabil să permită desfăşurarea acestuia după cele întâmplate la Frankfurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.