miercuri, 27 mai 2020

Chiar dacă totul este doar online, în contextul restricţiilor asociate pandemiei de coronavirus, de ieri sodomiţii iși pot oficializa "căsătoriile" și în Costa Rica...

O decizie neașteptată, privind căsătoriile, a fost asumată marți. Aceasta schimbă radical ideea de familie. Cetățenii sunt uluiți, în timp ce oficialii dau garanții că totul va fi bine.

Căsătoriile între persoane de același sex au devenit posibile, începând de marți, în Costa Rica. Această țară devine prima din America Centrală ce recunoaște mariajele între doi bărbați sau între două femei. S-a ajuns aici în urma unei hotărâri judecătorești ce a intrat în vigoare la miezul nopţii, conform Fundației Thomson Reuters.
În ciuda opoziţiei grupurilor religioase și a violențelor împotriva persoanelor LGBT+, căsătoriile între persoane de acelaşi sex au devenit, pe an ce trece, tot mai acceptate în America Latină. Legalizarea acestor căsătorii a fost și o promisiune importantă din campania electorală a preşedintelui Carlos Alvarado Quesada, care a preluat conducerea țării în mai 2018.
Costa Rica este, astfel, a şasea ţară din America Latină ce permite căsătoria între persoane de acelaşi sex – după Ecuador, Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay şi anumite zone din Mexic.
”Această schimbare va aduce o transformare semnificativă a ţării la nivel social şi cultural”, a afirmat şeful statului într-un mesaj video publicat pe Twitter luni seara. În același mesaj el promite că noile cupluri ”vor avea drepturi şi aceleaşi drepturi ca orice altă persoană, cuplu sau familie din această ţară”.
Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.