După aproape 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu aproape 50 de milioane de vizualizări (49 681 326), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!

luni, 25 mai 2020

Liber la slujbele religioase în Franța. Credincioșii s-au reîntors în biserici, unde au putut să se împărtășească pentru prima dată după aproape trei luni

Cea mai înaltă instanță de ordin administrativ din Franța, Consiliul de Stat, a ordonat guvernului francez, condus de Edouard Philippe, să ridice interdicția privind adunările în lăcașurile de cult, măsura fiind catalogată de către judecători drept „disproporționată” față de relaxarea din alte spații. Mai exact, decretul guvernului din 11 mai menținea interdicția reuniunilor în lăcașuri de cult, valabilă pentru biserici, moschei și sinagogi, dar stipula o excepție care prevede că, spre exemplu, la înmormântări pot participa cel mult 20 de persoane.

Consiliul de Stat a semnalat că guvernul francez a autorizat adunările publice de până la 10 persoane în alte tipuri de spații, așadar o interdicție totală pentru lăcașuri de cult „este disproporționată în raport cu obiectivul de a proteja sănătatea publică”.

Instanța a concluzionat spunând că libertatea de cult este un drept fundamental, care presupune „printre componentele sale esențiale și dreptul de a participa la ceremonii colective, în special în lăcașuri de cult”. Astfel, credincioșii s-au reîntors în biserici, unde au putut să se împărtășească pentru prima dată după aproape trei luni.

„Este un moment de bucurie. Am așteptat două luni pentru a putea fi aici, pentru a primi trupul lui Hristos, este important pentru mine să primesc puterea interioară”, a declarat o enoriașă din Neuilly-Sur-Seine, scrie Euronews.

Franța este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus la nivel mondial, cu peste 180.000 de cazuri confirmate cu COVID-19 și peste 28.000 de decese. Țara a intrat într-un blocaj strict în luna martie, ridicând restricțiile impuse de starea de urgență două luni mai târziu, pe 11 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.