luni, 25 mai 2020

Guvernul canadian oferă împrumuturi fără dobândă micilor întreprinderi pe timpul stării de urgență. Cu o chichiță: trebuie să afirme că nu “discriminează” comunitatea LGBT


Guvernul canadian oferă împrumuturi fără dobânda micilor întreprinderi pe timpul stării de urgentă. Cu o chichiță: trebuie sa afirme ca nu  “discriminează” comunitatea LGBTQI.


Ce face de fapt guvernul canadian când le cere întreprinderilor mici sa confirme că nu “promovează ura” sau “discriminează” înainte sa beneficieze de un împrumut?

Imaginati-va ca partenerul dumneavoastră de afaceri se rănește serios pe terenul de construcție. Sunați 112. Operatorul va întreabă dacă dumneavoastra și partenerul de afaceri respectați contractul colectiv la firma. Sau imaginați-va ca aveti nevoie de un tratament pentru cancer, iar personalul de la spital va întreabă dacă susțineți dreptul egal la îngrijiri medicale gratuite pentru toți  locuitorii.

Ar fi toate acestea potrivite? Faptul ca respectați ori nu contractul colectiv sau ideile privind drepturile la îngrijiri medicale are vreo influența asupra dreptului dumneavoastră de a primi ajutor de urgentă ? Accesul la protecție și ajutor social din partea statului ar trebui sa depindă vreodată de opiniile politice ale persoanei ?

Guvernul Trudeau plănuiește sa oprească valul micilor întreprinderi care dau faliment, prin oferirea împrumutului fără cu dobândă zero. Numai ca le cere celor care fac cererea de împrumut sa “confirme” ca firma lor “nu promovează violenta, nu incită la ură sau discriminează pe bază de sex, gen, orientare sexuala, vârsta sau dizabilitate fizică”.

de John Sikkema, traducere: Maria Petrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.