După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 22 martie 2020

Ovidiu Petric 🔴 Lecțiile benefice ale noului coronavirus și mănăstirea universală a auto-izolării


“Moare o lume pentru ca alta să se nască” afirma Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale Meridionale în scrisoarea sa recent adresată dintr-o mănăstire unei lumi întregi chemată să stea acasă, să se auto-izoleze pentru a ajuta la combaterea noului coronavirus. 

Întrebarea e dacă se mai naște o altă generație într-o lume atât de agitată. 

Ocazie de a MEDITA, nu doar de a consuma 

Poate de sute de ani nu a mai fost atâta liniște pe planeta pământ. Oamenii au acum ocazia să gândească în liniște, să își pună întrebări, să mediteze la ce se întâmplă cu viața lor. În goana după bani, plăceri, influență, oamenii nu-și mai conferă luxul de a medita la viață, nici măcar la propria viață. Merg înainte cu toată viteza fără să facă acest exercițiu al introspecției, al auto-analizării, al meditării disciplinate, zilnice. 

Viața suportă SCHIMBĂRI mai subite decât te aștepți, chiar la nivel mondial 

Întreaga planetă e încă buimăcită după ce a fost surprinsă de răspândirea atât de rapidă a virusului ucigaș, COVID-19. În chiar început de an au fost schimbate agendele pe multe luni de-acum înainte pentru majoritatea locuitorilor și instituțiilor planetei. Trebuie să facă față schimbărilor drastice până si cei cărora le merg bine afacerile. 

O lecție majoră pe care o învață omenirea in aceste momente unice în istoria ei este că viața e extrem de imprevizibilă si de volatilă, indiferent cât de evoluați tehnologic am ajuns.   Scriptura afirmă că planurile noastre sunt in mâna lui Dumnezeu, că depind de Dumnezeu, nu de cât de bine ne-am organizat. 

Confruntarea persoanală cu spiritul și virusul MORȚII 

Nu toți cei ce se îmbolnăvesc de virusului COVID 19 vor muri, de fapt mulți s-au și vindecat deja de această nouă boală. Însă pentru mulți, poate prea mulți, acesta este virusul morții. În acest climat de liniște globală instalat atât de subit, oamenii pot medita la scurtimea vieții si pot să se oprească din fuga de moarte. Într-o zi orice om va muri din cauza unui virus sau dintr-o mulțime de alte motive. A te confrunta cu dilema morții si a ce urmează după, este o chestiune de curaj și de  înțelepciune. Izolarea la domiciliu te ajută personal să stai față în față cu problema morții, nu ca să te panichezi mai tare, ci ca să poți afla ce zice Autorul vieții despre moarte. 

Posibilitatea de a raspunde întrebării: de ce bătrânii sunt mai importanți decât COPIII

Anual sunt avortați milioane de copii la nivel mondial si numanui nu-i pasă. Cum de dintr-o dată interesul e atât de mare pentru viața oamenilor ce mor de acest virus, ce în proporție de 95% sunt seniorii de peste 80 de ani? Viața e valoroasă la orice vârstă, iar după învățătura creștină trebuie protejată și respectată. Miroase a ipocrizie cruntă din partea autorităților în tot acest scenariu al morții cauzate de noul coronavirus cand legalizarea avorturilor este impusă cu atâta vehemență de tot majoritatea guvernelor lumii.  Poate după această criză mondială de sănătate va scădea numărul avorturilor pe întreg mapamondul. 

Mai bine izolat acasă in siguranță, decât blocat într-un SPITAL fără dotări 

Criza noului virus COVID-19 a luat pe nepregatite țări întregi. Germania la o populație de peste 80 de milioane de locuitori are in dotare peste 20 de mii de ventilatoare, pe când România la o populație de sub 20 de milioane are peste 2.000 de ventilatoare. Stăm prost la capitolul dotări în sănătate. Prefer să stau izolat în casă pentru a încetini răspândirea virusului, decât într-un spital fără dotările necesare. Ce e interesant e ca mulți oameni predispuși la a contacta si la a muri de acest virus sunt persoanele de vârsta a treia ce mișună peste tot in orașele si satele din România, inconștiente de pericolul la care se expun și ca soluția lor s-ar putea să nu mai apără nici chiar dintr-un spital, o dată ce au contactat virusul și au fost internați. 

Omul nu deține CONTROLUL vieții lui oricât ar vrea să o demonstreze 

Numeni nu și-a imaginat acum câteva saptamâni (nu luni) planurile continentelor lumii scăpate de sub control și total date peste cap de răspândirea virusului COVID-19. 

O alta dovadă majoră că omul nu poate controla totul, oricât de obsedat este de idea de a controla cat mai mult tot ce mișcă. Omului modern îi este insuportabilă incapacitatea de a controla și idea ca nu el conduce lucrurile. 
Lucrurile vor reveni la normal si fiindcă omul e responsabil de propriul comportament in momente de criză, însă controlul asupra existenței omenirii și asupra istoriei lumii îi aparține lui Dumnezeu. 

În auto-izolare poți învăța în mod specific IUBIREA aproapelui 

Dacă tu te izolezi ai șanse mari sa nu contactezi noul coronavirus. Dacă tu te izolezi, vecinul tău are șanse mici deasemenea să fie contaminat. Autoizolarea la domiciliu este o formă de iubire a semenului. Iubeste-ți aproapele ca pe tine însuți. A umbla buimac, fără nici un scop pe străzi si prin parcuri în aceste vremuri decretate drept stare de urgență pe tot teritoriul României, este atât o dovadă de inconștiență, precum și o lipsă a dragostei față de aproapele de lângă tine ce poate e mai vulnerabil decât tine la a deveni o victimă a bolii. 

Pe viitor vei prețuii mai mult COMUNITATEA in care trăiești si te miști 

Lipsa de interacțiune autoimpusă te va face sa  prețuiești mai mult pe viitor o plimbare prin parc, întâlnirea cu niște prieteni. În cazul creștinilor, poate se va auzi mai rar scuza lipsei de timp pentru frecventarea săptămânală a întâlnirilor bisericii din care aceștia fac parte. Poate după această experiență cruntă, vor fi tot mai mulți oameni care vor iubi să fie în preajma comunității locale a credincioșilor nu doar de Paște și de Crăciun. Ocaziile ce ni se vor ivi de-acum înainte vor fi prețuite mai mult si valorificate pe măsura înțelegerii că suntem aici pentru o scurtă perioadă de timp, ireversibilă si atât de imprevizibilă. 

Auto-izolare plăcută și Dumnezeu să vindece România!

 Ovidiu Petric


Vezi și:

▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.